Pagina 1 van 1

Hoe lang? Balen zeg.

Geplaatst: wo apr 10, 2013 12:43 pm
door muppet
Hoe lang duurt het voordat fondant hard is? Ik heb de klep nu zonder tylose in een kast liggen. Hoe lang zou het evt. duren om hard te worden met tylose?

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 1:07 pm
door Gerrie
Ligt denk ik een beetje ligt aan hoe dik je fondant is.
Na 24 uur is het al behoorlijk hard. Voor de zekerheid houd ik vaak 48 uur aan.

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 1:27 pm
door muppet
Hmmm, dan ben ik bang dat ik toch tylose moet gaan halen, De klep behoudt zijn vorm nog niet en hij ligt er vanaf maandag

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 1:31 pm
door JasmijnLinde
Wat echt heel goed werkt is je klep in een oven van 50 graden leggen!

Ps. is het alleen fondant of heb je er ook marsepein door gedaan?

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 2:04 pm
door muppet
Alleen fondant, oven ga ik vanavond proberen! Hij is nl. erg goed gelukt qua vorm, zou zo zonde zijn. Hoe lang moet hij dan in de oven?

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 2:06 pm
door Gerrie
JasmijnLinde schreef:Wat echt heel goed werkt is je klep in een oven van 50 graden leggen!

Ps. is het alleen fondant of heb je er ook marsepein door gedaan?
Heb ik ook een keer gedasn, ik geloof toen met marsepein met tylose erdoor. Geen idee hoe lang in de over, maar het kwam ultra slap uit de oven, om 10 minuten erna goed hard te zijn.

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 2:17 pm
door JasmijnLinde
Ik heb voor het weekend strikken gedroogd in de oven. Dat was alleen fondant en dan kwam na een half uurtje hard uit de oven. Was wel fondant met tylose. Zo'n klep is natuurlijk wel dikker. Als je bang bent dat het bij het uithalen slap is, kun je het natuurlijk ook in de oven laten afkoelen.

Zo'n dikke klep zou ik toch wel 2 uur in de oven leggen.

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 3:31 pm
door Chantal
ligt er ook aan welke fondant je hebt gebruikt. sommige fondant willen namelijk niet hard worden! de marshmallow fondant in ieder geval.
als je toch tylose gaat halen, kun je misschien beter gumpaste of zo halen. dat is zeker weten met een half uur hard.
ben benieuwd hoe hij wordt!

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 3:40 pm
door JasmijnLinde
Ik gebruik de marshmallowfondant van Bouwhuis en die wordt wel hard. Soms een beetje te snel naar mijn zin.

Re: Hoe lang?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 3:44 pm
door muppet
Fondat was van funcakes geloof ik, gewoon standaard wit, zelf gekleurd. Ik ga het gewoon proberen in de oven. Hij moet er uiterlijk vrijdagavond tegenaan, dus kan vrijdag nog een nieuwe maken met tylose of gumpaste. Kan gumpaste dan ook door de fondant die ik al gekleurd heb? Anders doe ik wel tylose.

Re: Hoe lang?

Geplaatst: do apr 11, 2013 2:30 pm
door muppet
Shoot... Hij werd prachtig stevig in de oven en toen probeerde ik er een sateprikker in te doen... Nou kan ik opnieuw beginnen. Ik baaaaaal.
Ik heb nu tylose in huis, dus denk dat ik de klep dan toch maar met tylose doe en dan dus meteen de sateprikkers erin steek, of iig de gaatjes maak.
Als ik fondat met tylose meng, kan ik het dan meteen in vorm maken en in de oven laten drogen?

Re: Hoe lang? Balen zeg.

Geplaatst: do apr 11, 2013 8:39 pm
door Chantal
Oh balen zeg..

Wilde je er nadat hij hard was geworden nog gaatjes in maken? Dat kan idd niet.. Het wordt gewoon een heel breekbaar gips, zo voelt het vind ik.
Eigenlijk moet je fondant met tylose eerst laten rusten, maar ja, je hebt geen tijd dus ik zou het gelijk verwerken.
En in de oven, dat weet ik echt niet, heb ik nog nooit gedaan. Zonder oven wordt het denk ik ook met een uurtje hard hoor!

Succes!