Pagina 1 van 1

bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 12:52 pm
door Ana
Ik sta op het punt om een bavarois-biscuittaart te maken voor de verjaardag van mijn man morgen. Staat er onder het recept, 'Pas op met gebruik van rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.'
In veel recepten gaan toch rauwe eieren?
Houden jullie daar rekening mee?

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 12:55 pm
door TinekedH
Niet echt eigenlijk. ..

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 1:04 pm
door Sarina
Ik wel, vanwege een paranoia vriendlief...
Zelf zou ik er minder op letten

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 1:27 pm
door Mare
Ik wel, maar dat is omdat ik dus salmonella heb gehad als kind en een vriendin van mij een paar jaar geleden. ook een beetje paranoia dus.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 2:06 pm
door Gerrie
Wel als zwangere. Geen gerechten met rauwe eieren gegeten.
Voor mijn kinderen zou ik me er niet druk om maken.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 2:17 pm
door Truus
Bij kinderen onder de 4 doe ik het zelf niet. Hmmm, begrijp nu dat ik paranoia ben dan. :mrgreen:

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 2:25 pm
door Rijntje
Sinds ik een keer goed ziek ben geweest van een rauw ei, neem ik dat zelf liever niet meer. Emma mag het niet (allergie, ze mag wel hardgekookt ei, of goed doorbakken ei) en Lara zou ik het denk ik ook zo snel niet geven.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 3:18 pm
door Ana
Ik verwacht niet dat J0ela er veel van eet, en de 'ouderen' zijn mijn schoonouders :mrgreen:
Ik heb van de bavarois en het beslag geproefd (wat dat betreft blijf ik een klein kind :wink: ) dus als ik nou in de komende 12 uur hard ziek word, dan gaat de taart in de kliko.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 3:25 pm
door Es
Je hebt speciale eieren die je rauw kunt gebruiken dacht ik, vraag me niet waar je dat zo kunt halen. Bij de betere supermarkten denk ik. Dit is dan in een flesje geloof ik..... Succes met het hopelijk niet ziek worden en een fijne dag!

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 5:34 pm
door Hanne
ik gebruik het niet. leander en ik hebben beiden ooit salmonella gehad en dat is niet fijn kan ik vertellen.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 6:15 pm
door Eve71ne
Nee daar ben ik geen fan van. Op mijn werk (ouderen) is het zelfs verboden om aan te bieden aan de cliƫnten. Eiwit en eigeel uit een pak of fles is gepasteuriseerd en kunnen dus geen kwaad.

Re: bavarois

Geplaatst: do apr 11, 2013 8:41 pm
door Chantal
nee ik gebruik eigenlijk echt nooit rauwe eieren in baksels.
vind het ook een vies idee...
dus ik zoek dan een ander recept. bavarois is bij mij namelijk een soort dikke slagroom met een lekker smaakje ;)

Re: bavarois

Geplaatst: vr apr 12, 2013 10:08 pm
door lotte
Ik gebruik regelmatig rauw ei, door de tiramisu, of door de aioli. Dat doe ik dan wel het liefst met eitjes van m'n eigen kippen, maar of je daarmee minder kans hebt op een besmetting weet ik eigenlijk niet.

Re: bavarois

Geplaatst: vr apr 12, 2013 11:29 pm
door Appendix
Je kunt cupjes kopen met een soort gesteriliseerd rauw ei. Vraag me niet hoe het werkt, maar dan heb je het risico van de salmonella niet meer.

@

Re: bavarois

Geplaatst: vr apr 12, 2013 11:33 pm
door Ana
de taart was heerlijk, iedereen is gezond. Mijn volgende taart bak ik in NL en dan heb ik gelukkig veel meer opties wat ingrediƫnten betreft.

Re: bavarois

Geplaatst: za apr 13, 2013 12:25 pm
door maartje12
Ik hou er wel rekening mee. Gebruik altijd hele verse eieren en geef het niet aan bejaarden.
Rond de kerst, als er veel dingen te maken zijn met rauwe eieren, haal ik 2 grote pakken bij de makro met gegarandeerd salmonella vrij eiwit en geel. Het kost wat, maar dan weet ik zeker dat ik geen bejaarden aan het vermoorden ben, bij wijze van spreken dan...

Re: bavarois

Geplaatst: zo apr 14, 2013 5:06 pm
door Mara
Ik gebruik nooit rauwe eieren. Vanwege salmonella inderdaad. De spullen die in kontakt zijn geweest met rauw ei, was ik ook altijd goed af voor ik het voor vulling gebruik (mixgardes bijv.).
Je ziet het niet aan het ei, staat los van de herkomst (kan net zo goed een biologisch ei zijn wat besmet is) en de gevolgen kunnen groot zijn.
Ben ik paranoia ws. :wink: Vraag me af hoe het procentueel gezien staat met de besmettingsgraad van eieren (dat zou voor mij nog kunnen schelen). Kippevlees is heel hoog.

Re: bavarois

Geplaatst: zo apr 14, 2013 5:14 pm
door Ana
Het is echt een heel lekkere vulling maar ik zal in het vervolg wel iets anders kiezen. Het is bovendien best bewerkelijk.