Pagina 1 van 1
Dé cranberry-pecan tiffin en walnootkoeken
Geplaatst: do sep 09, 2010 10:46 am
door Hanneke
Op verzoek het "kan niet mislukken" recept van de
cranberry-pecan-tiffin
(alle credits aan Lucy
http://attic24.typepad.com/weblog/2009/ ... iffin.html)
200g digestive biscuits
100g dried cranberries
50g roughly chopped pecan nuts
200g good chocolate (I use half and half dark/milk)(ikzelf ben meer van de extra pure chocola)
200g unsalted butter (it HAS to be unsalted and it CANNOT be margarine)
2tbs golden syrup (or corn syrup in the US - pannekoekenstroop is ook prima!)
Verkruimel de biscuits, roer biscuits, cranberries en noten door elkaar.
Breek de chocola in stukjes, snij de boter in stukjes. Doe chocola, boter en stroop in een grote magnetronbestendige kom. laat het mengsel smelten in de magnetron (minuutje in de magnetron, goed roeren, nog een keer in de magnetron en dit net zolang herhalen tot tot alles gesmolten en gemengd is).
Giet het chocolademengsel bij het notenmengsel en goed roeren. Bekleed een brownievorm met bakpapier (ik gebruik een rechthoekige schaal van 20 bij 30) en giet het chocolademengsel er in. Beetje gladstrijken en in de koelkast laten opstijven (ondertussen kun je je vermaken met het aflikken van kom en spatel, want dit is zooooo jummie). Na circa een uur is het stevig genoeg om te kunnen snijden (ik snij er 12 flinke of 16 iets kleinere stukken van, het is behoorlijk machtig)
en walnootkoeken, ook al zo jummie
Geplaatst: do sep 09, 2010 10:52 am
door Hanneke
En dan heb ik ook een heerlijk recept van walnootkoeken (van een jipper, maar wie oh wie was dat toch

)
Walnotentaart:
bodem:
125 gram boter
250 gram bloem
100 gram suiker
mengen en 25 minuten bakken op 160 graden
Intussen de bovenlaag maken:
2 eieren
200 gram bruine basterdsuiker
50 gram geraspte kokos
200 gram gepelde walnoten
door elkaar roeren en over de bodem strijken, dan nog 25 minuten bakken
Het wordt een stevige koek en tussen de twee lagen is het vanzelf een beetje lekker klef/stroperig, maakt het extra lekker.
Ik doe dit ook in een rechthoekige schaal (20 bij 30), met bakpapier. Na de tweede ronde in de oven even af laten koelen, met bakpapier en al uit de vorm tillen en in rechthoeken snijden.
Re: en walnootkoeken, ook al zo jummie
Geplaatst: do sep 09, 2010 5:18 pm
door maaike
Hanneke schreef:En dan heb ik ook een heerlijk recept van walnootkoeken (van een jipper, maar wie oh wie was dat toch

)
Walnotentaart:
bodem:
125 gram boter
250 gram bloem
100 gram suiker
mengen en 25 minuten bakken op 160 graden
Intussen de bovenlaag maken:
2 eieren
200 gram bruine basterdsuiker
50 gram geraspte kokos
200 gram gepelde walnoten
door elkaar roeren en over de bodem strijken, dan nog 25 minuten bakken
Het wordt een stevige koek en tussen de twee lagen is het vanzelf een beetje lekker klef/stroperig, maakt het extra lekker.
Ik doe dit ook in een rechthoekige schaal (20 bij 30), met bakpapier. Na de tweede ronde in de oven even af laten koelen, met bakpapier en al uit de vorm tillen en in rechthoeken snijden.
oh die is zo lekker!
ik heb het ook wel eens in muffinvormpjes gemaakt
was ook erg leuk
je andere recept ziet er ook heerlijk uit!
Geplaatst: do sep 09, 2010 5:29 pm
door jipirene
Hmmmmm, moet dit nou Hanneke. Zo slecht voor mij om dit bericht keer op keer te openen.
Zal ik dit weekend?
Nah
Irene
Geplaatst: do sep 09, 2010 7:30 pm
door Mara
Oh die ga ik maken!
Geplaatst: do sep 09, 2010 9:48 pm
door J_udith
Lijkt me erg lekker die tiffin, nu nog even uitproberen of ik echt tegen pecannoten kan.
Geplaatst: do sep 09, 2010 10:33 pm
door Mariska
Ik doe net of ik dit niet heb gelezen, want ik was zo keurig weer niet aangekomen bij de vk vandaag... Wat klinkt dat lekker zeg!
Geplaatst: zo sep 12, 2010 11:12 pm
door Mara
Oh die walnotentaart was heerlijk! Had er ook nog pecannoten doorheen gedaan en hazelnoten...
Wauw, wat een geweldige kleffe koek. Ons bezoek heeft ook gesmuld. Voor herhaling vatbaar dus.
Geplaatst: wo nov 03, 2010 4:32 pm
door jipirene
Heel vervelend, er staat er hier eentje in de koelkast op te stijven met walnoten, pecannoten en gedroogde kersen.
Ik ben erg benieuwd.
Irene
Geplaatst: wo nov 03, 2010 4:47 pm
door Chantal
he getver ireen, heb je nou weer dit draadje geopend?
zo'n smerige taart maak je toch niet!!??
(kwijl...)
Geplaatst: wo nov 03, 2010 5:10 pm
door Lien
Die walnootkoek kwam van mij, sorry !

Lekker hè. Mmmm volgens mij heb ik alle ingrediënten in huis...
Geplaatst: wo nov 03, 2010 10:23 pm
door Hanneke
Lien schreef:Die walnootkoek kwam van mij, sorry !
ah! Dan kan ik je (mede namens meerdere collega's en familieleden) eindelijk bedanken! Heeeeerlijk!
Geplaatst: wo nov 03, 2010 10:39 pm
door jipirene
Chantal schreef:he getver ireen, heb je nou weer dit draadje geopend?
zo'n smerige taart maak je toch niet!!??
(kwijl...)
Sorry Chantal maar hij was erg lekker. Alleen volgende keer laat ik de walnoten weg. Die smaak overheerste nogal.
Irene
Geplaatst: vr nov 05, 2010 9:26 pm
door AnnemiekeLux
ah, die tips komen als geroepen, we hebben net een vuilniszak vol (!) walnoten uit opa's tuin meegekregen. Die walnotentaart klinkt echt heerlijk!
Geplaatst: vr nov 05, 2010 11:11 pm
door Lien
Mmm, hij staat af te koelen !
Oh oh oh wat ruikt hij lekker!!
Geplaatst: za nov 06, 2010 10:07 pm
door Hanneke
Lien schreef:Mmm, hij staat af te koelen !
Oh oh oh wat ruikt hij lekker!!
ja zeg, welke dan? Oftewel, ruikt het naar chocola of naar kokos in jouw huis?
Geplaatst: za nov 06, 2010 11:07 pm
door Lien
Ja zeg, de chocola hoeft toch niet af te koelen?

De walnoot dus. Hij is nog maar half op, mmm morgen weer zo'n dag.