Pagina 1 van 1
Vraag over mascarpone...
Geplaatst: di sep 14, 2010 9:59 pm
door Chantal
Ik lust geen kaas, echt helemaal niks (ham-kaaschips telt niet mee). En omdat ik weet dat mascarpone een kaassoort is heb ik het nog nooit gebruikt... alleen een keertje om aangevette slagroom te maken.
ik heb wel eens een bakje gekocht, maar het is hartstikke stevig spul.
hoe kan je hier nu een lekkere romige vulling van maken dan?
ik lees in cindy haar berichtje dat het met kersenvlaaivulling heel lekker is. maar hoe dan?
Geplaatst: di sep 14, 2010 10:04 pm
door Sinder
als je het mixt, wordt het al heel romig. Het is echt lekker, het smaakt helemaal niet naar kaas. Lust je ook geen mon chou?
Geplaatst: di sep 14, 2010 10:12 pm
door maaike
mascarpone smaakt helemaal niet naar kaas
ik klop het altijd een beetje los en roer er dan frambozen door (en meestal ook een beetje frambozen jam)
dat is echt heel erg lekker!
mascarpone wordt trouwens ook gebruikt voor tiramisu
heerlijk zoet en echt niet kazig toch?
Geplaatst: di sep 14, 2010 10:19 pm
door Chantal
Sinder schreef:als je het mixt, wordt het al heel romig. Het is echt lekker, het smaakt helemaal niet naar kaas. Lust je ook geen mon chou?
lusten waarschijnlijk wel.. maar het is gewoon een idee in mijn hoofd.
ik ben namelijk raar, heb echt een fobie voor kaas. tja, niemand die het snapt (ilja misschien, die lust het ook niet) maar de kinderen krijgen van mij ook geen kaas op brood of zo. wel smeerkaas.
dus monchoutaart neem ik ook nooit. terwijl ik echt wel weet dat het lekker is.
maar je moet het bakje gewoon in een kom gooien en dan de mixer erin zetten? gewoon koud uit de koelkast?
maar dan is het toch nog niet echt lekker, lijkt me wel dat er iets doorheen moet.. toch?
frambozen en frambozenjam klinkt goed.
of die vlaaivulling, doe je dan zo'n heel blik door 1 bakje, of doe je het in 2 lagen in de taart?
Geplaatst: di sep 14, 2010 10:22 pm
door Mir
Gj eet ook geen kaas, maar wel monchou, marcarpone en ricotta.
Mascarpone kun je heel goed 1 op 1 met slagroom mengen, beetje suiker, wat vanille erdoor. Dan heb je een zoete basis die je kunt mengen met vruchten.
In combi met lemoncurd smeer ik eerst een laagje mascarpone op het biscuit en daar de lemoncurd (of marmelade) overheen.
Geplaatst: di sep 14, 2010 11:01 pm
door maartje
Jummie, mascarpone is echt heeeeel erg lekker.
Het smaakt naar hele dikke room, heerlijk!
Het lekkerste vind ik het om lemoncurd ( flink wat lepels) te mixen met een bakje mascarpone.
Kan me voorstellen dat het met elke jam lekker is.
Geplaatst: wo sep 15, 2010 8:18 am
door muppet
Ik meng er een lepel jam door, heerlijk.
Geplaatst: wo sep 15, 2010 9:10 am
door Denise
Ohhh maar chantal het is zoooooo lekker!!
Het heeft echt niets van kaas weg, qua structuur en qua smaak niet.
Het is één van mijn favoriete vullingen, gemixt met vlaaivulling of gewoon lekkere frambozenjam of met verse frambozen.
Krijg er spontaan trek in haha
Geplaatst: wo sep 15, 2010 9:14 am
door Pauline
hmmm, ik zit er toch wel heel hard aan te denken om nu marcarpone te gaan gebruiken voor mijn taart voor morgen
hoeveel heb ik dan nodig, voor een normale 25 cm taart?
Geplaatst: wo sep 15, 2010 9:18 am
door channiemam
artcoco schreef:Doet me denken aan mijn man... ook kaasfobie. Lust kwarktaart wel. Maar toen het in het buitenland opeens cheesecake heette, lustte hij het opeens niet. Cheese hè?!
Ik vindt kwarktaart heerlijk! Maar in australie kreeg ik cheesecake... echt heel vies. Dus ik begrijp je man volkomen

Geplaatst: wo sep 15, 2010 9:48 am
door Suuz
Ik vind het na kwark smaken.. en idd kwark is ook eigenlijk kaas... denk maar aan cheescake..
Geplaatst: wo sep 15, 2010 2:06 pm
door Chantal
oke, jullie hebben me overtuigd. al zal ik ook niet zo snel een cheese cake maken, maar maak wel altijd kwarktaart

ja, ik weet dat kwark platte kaas wordt genoemd in belgië, maar dan klinkt het echt gelijk een stuk viezer haha! (ja ik weet het.. ben gek)
maar kwark is een beetje zurig en kaas toch een beetje zoutig? komt dat omdat ze er dan zout doorheen doen, of omdat het langer staat of zo dat het dan kaas wordt. of is het gewoon heel iets anders...
snap er niks meer van, maar ik ga het een keer proberen.
als ik trouwens zwanger ben, vind ik de geur van tosti of pizza echt heeeerlijk, maar een hapje proeven durf ik toch echt niet.
Geplaatst: wo sep 15, 2010 2:56 pm
door Sinder
mascarpone is alleen room en wijnsteenzuur.
Kaas die jij bedoelt, gaat door een pekelbad. Er wordt dus zout aan toegevoegd.
Geplaatst: wo sep 15, 2010 4:44 pm
door Cindy
Chantal er is geen makkelijkere vulling dan mascarpone met vlaaivulling.
Ik mik een blikje vlaaivulling samen met een bakje mascarpone in bak en mix het met de mixer even goed door elkaar (krijg je een mooi roze kleurtje

). Heerlijk romig en er is geen spoortje kaassmaak aan te ontdekken.
Maar ik begrijp je wel hoor. Als ik mensen vertel dat ik de vulling van mascarpone heb gemaakt hoor ik vaak: maar dat is toch KAAS!? Ja dus, maar daar hadden zij tijdens het eten dus helemaal niets van geproefd
Ben benieuwd naar jouw ervaring.