Pagina 1 van 1

Cakepops

Geplaatst: vr jan 10, 2014 6:37 pm
door J0p1e
Fl00r wil graag op Cakepops traketeren. Nu heb ik die de vorige keer met candymelts (rode) gemaakt en dat was niet fijn, om het netjes te zeggen.....Het bleef erg dik. Op gegeven moment hebben we er erg veel spul doorheen gedaan om dunner te worden (crisco? zeker weet ik het niet meer) en toen was het dunner maar nog niet prettig om mee te werken.
Nu zat ik te denken om ze met chocola te doen. Iemand tips en trucs?

Re: Cakepops

Geplaatst: vr jan 10, 2014 8:29 pm
door Mara
Ken je het leukstetaartenforum? www.deleukstetaarten.nl
Heel veel tips en trucs te vinden.

Bij de melts is de verwerkingstemperatuur belangrijk. Is meestal nog te laag als het te dik is. Ik vind chocolade beter en ook dan heb je een kookthermometer nodig voor de goede temperatuur en moet je de verwarmde met onverwarmde stukjes mengen om de juiste textuur te krijgen. Er mag geen drupje water bij komen (misschien is crisco niet geschikt want op waterbasis?) want dan klontert het.

Ik vind het ook lastig en heb het bij 1 poging gelaten.

Re: Cakepops

Geplaatst: vr jan 10, 2014 10:47 pm
door WJ
De laatste keer hebben wij chocolade, witte en melk, bakjes van Dr Oetker gebruikt. Kant en klaar te koop. In de magnetron en daarna lang te gebruiken. beviel ons heel goed!

Re: Cakepops

Geplaatst: vr jan 10, 2014 10:54 pm
door JasmijnLinde
Je kunt gewoon chocola gebruiken. Als je witte chocolade gebruikt kun je er nog kleurstof door doen als je wilt.
Je verwarmt de chocolade au bain marie. Ik gebruikt eigenlijk geen thermometer. Ik doe het op gevoel.
Als je chocolade te dik wordt, kun je er een scheutje zonnebloemolie in doen. Echt één of twee drupjes.

succes!

Re: Cakepops

Geplaatst: vr jan 10, 2014 10:58 pm
door marjolein62b
Ja gewone chocolade idd.

Water koken, in een beker doen en daarin de chocolade zetten.
Als het te dik wordt koud geworden water vervangen door nieuw heet water.
Maar dus niet verwarmen als de chocolade er in staat.