Pagina 1 van 1

Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 9:34 am
door MarijeO
Ik wil straks met de kinderen een taart maken. Gevuld met plakjes banaan, versierd met slagroom, marsepein (geen afdeklaag van marsepein) en strooisels. Kan ik dan het beste een cakebeslag maken of een mix voor biscuit gebruiken? Heb allebei in huis, maar de biscuit nooit eerder gebruikt. Er staat overal dat biscuit geschikt is als taartbodem, maar ik wil een taartbasis. Eigenlijk weet ik het verschil niet goed. :oops:

En als ik cacao door het beslag doe, moet er dan ook meer boter of ei door?

Ik maak altijd appeltaart of chocoladetaart-uit-een-pakje, geen ervaring met andere taarten. :oops:

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 9:58 am
door JasmijnLinde
Biscuit is een luchtige taart en cake is veel zwaarder. Dus je kunt nemen wat je lekker vindt.
Je kunt gewoon chocola door het beslag heen doen. Klinkt allemaal heel lekker! Laat je een foto zien als hij af is?

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 10:32 am
door MarijeO
Dank je! Ik denk dat ik vandaag op safe speel en voor cakebeslag ga, dat heb ik vaker gemaakt. Bovendien hebben we geen zware vulling en niet veel marsepein erover.

Ik zal een foto maken. Heb de batterijen van mijn cameraatje al in de oplader zitten. ;)

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 5:57 pm
door MarijeO
Nou, het werd een miezerig dunne cake (te grote vorm gebruikt, denk ik, te weinig bakpoeder?). Dus we hebben de vulling erop gedaan i.p.v. ertussen. Ieder kind mocht een eigen stuk taart versieren, dat leverde deze gebakjes op:

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 5:58 pm
door MarijeO
En de laatste foto:

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: za feb 15, 2014 7:10 pm
door Jolanda
wel vrolijk!

Ik gebruik voor taarten altijd biscuit,
veel minder zwaar, waardoor de smaken beter tot zijn recht komen,
door het lange mixen wordt de taart ook altijd heel hoog.

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: zo feb 16, 2014 11:14 am
door MarijeO
Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.

En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: zo feb 16, 2014 11:15 am
door LauramvAnneenLisa
kneden kneden kneden

Re: Cakebeslag of biscuit?

Geplaatst: zo feb 16, 2014 3:00 pm
door Jolanda
MarijeO schreef:Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.

En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
wat ik ook wel eens doe, een paar seconden in de magnetron.
echt maar heel kort hoor, binnen in kan het heel snel heel heet worden
en dan kneden kneden kneden