Pagina 1 van 1

Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 1:26 pm
door ailay
Ik ben bezig met de bruidstaart voor mijn neefje.
Een mooie witte taart met maar weinig versiering (en weinig mogelijkheden tot verdoezelen dus)
Maar nou vroeg ik me af of ik beter met witte of donkere ganache kan afsmeren?

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 1:28 pm
door muppet
Ganache ipv botercrème? Ik zou witte ganache nemen, bij mij wil de witte marsepein weleens doorschijnen. Wat een uitdaging! Ben benieuwd naar het resultaat.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 1:33 pm
door ailay
Ganache ipv botercreme idd.
Ben idd bang voor doorschijnen van het fondant. Maar laatst las ik dat je juist beter met melkchocolade kunt doen.

Whaaaa, helemaal de weg kwijt :oops:

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 1:47 pm
door muppet
ow... ehm, jeetje geen idee dan. Ik doe altijd botercrème, dat is altijd wit. Dan zorg ik ervoor dat ik zo egaal mogelijk heb afgesmeerd, anders zie je soms de kleur van het kapsel door de marsepein heen. Met cupcakejes ook wel met jam of chocopasta gedaan, maar dat zie ik dan wel.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 4:30 pm
door JasmijnLinde
Juist melk of pure ganache! Dan schijnen de lagen niet door. Tegenwoordig maskeer ik bijna alleen nog maar met ganache! Geweldig spul.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 6:09 pm
door ailay
Pffff net twee taartjes kunnen weggooien. Het afsmeren met ganache wou echt niet. :cry: ik kreeg het niet strak op de één of andere manier.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: wo apr 20, 2016 9:26 pm
door diane76
JasmijnLinde schreef:Juist melk of pure ganache! Dan schijnen de lagen niet door. Tegenwoordig maskeer ik bijna alleen nog maar met ganache! Geweldig spul.
welke verhoudingen gebruik je? Ik moet in juni ook en bruidstaart maken en wil m superstrak hebben. Met ganache lijkt het me mooieren steviger dan botercreme.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 8:35 am
door JasmijnLinde
Het is heel belangrijk dat ganache goed is terug gekoeld. Het liefst een hele nacht. Ik zal zo even de verhoudingen opzoeken.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 8:54 am
door JasmijnLinde
witte ganache 1:3
melk 1:2,5
puur 1:2

Dus 250ml slagroom en 750 gram witte chocolade.

Zie ook hier: http://www.dreamcakefactory.nl/ganache/

Via Google vindt je heel veel filmpjes over het afsmeren met ganache. Ik gebruik deze methode: http://sweetnessandbite.com/2014/10/how ... he-a-cake/

Succes! Wanneer moet hij af zijn?

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 3:27 pm
door ailay
JasmijnLinde schreef:Het is heel belangrijk dat ganache goed is terug gekoeld. Het liefst een hele nacht. Ik zal zo even de verhoudingen opzoeken.
Ik weet niet wat er mis is gegaan. De vorige keer ging het prima en had ik idd een enorm strakke taart.

Nu toch maar snel botercreme gedraaid en het daarmee gedaan. Het leverde me te veel stress op en dan gaat het gewoon mis.

Zometeen met manlief stapelen en dan morgen naar de bruiloft

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 4:12 pm
door JasmijnLinde
Gelukkig dat het zo ook nog ging.
Laat je een foto zien van het resultaat?

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 4:19 pm
door diane76
Hoe lang ben je ongeveer bezig met een taart te ganachen? Het ziet er supermooi en strak uit. Misschien gebruik ik witte chocolade en helemaal geen fondant.... zou dat mooi zijn? Er moeten donkerblauwe stippen op komen en echte bloemen.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 5:51 pm
door ailay
Arghhh, alles wat fout kan gaan ..

Nu zware ruzie met mijn fondant en mijn parel rand.
Zowieso vind ik het merk wat ik nu gekocht hebt echt waardeloos. Zo ontzettend zacht en plakkerig.

De volgende keer dat ik gevraagd word, zeg ik nee. Wat een stress. :cry:

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 6:22 pm
door diane76
Vreselijk.... het kan zooooooo tegenzitten. Ik hoop dat je alles redelijk hebt kunnen herstellen?

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 7:02 pm
door ailay
Het liefst gooi ik m in de prullenbak. Ding kan rechtstreeks op cake wrecks.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 7:36 pm
door Mamalon
Arme jij :(

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 9:04 pm
door muppet
Getsie dat is wel erg balen zeg. Ik herken de stress en toch heb ik ja gezegd tegen mijn broertje. Als het bij mij heel erg plakkerig wordt, dan zorg ik dat ik iig zou koud mogelijke handen heb. Dus best vaak onder de koude kraan afspoelen. Zou wat poedersuiker er doorheen rollen/kneden en dan even laten liggen nog helpen?
Succes, hoop het je het toch nog gaat redden!

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: do apr 21, 2016 9:23 pm
door JasmijnLinde
Ik doe best lang over het afsmeren. Ik weet niet hoe lang eigenlijk. Zeker een half uur per laag.

Witte ganache is niet zo wit als witte fondant. Zonder fondant zou ik eerst met de klant overleggen. Wat voor bloemen gebruik je? Via een speciale leveranciers ofzo zodat ze onbespoten zijn?

Ailay, wat balen zeg. Herkenbaar hoor. Ik maak ook bijna geen bruidstaarten. Ik trek die stress echt niet. Heb je tylose door het fondant gedaan? Veel succes nog! Weet helemaal hoe je je voelt.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 10:08 am
door Chantal
Die stress is de reden dat ik gestopt ben haha! Dus ik snap je helemaal.
In oktober ga ik denk ik wel een bruidstaart maken, voor onszelf ;) 12,5 jaar getrouwd. Toen we gingen trouwen hadden we simpele slagroomtaarten bij de bakker vandaan, daarom wil ik nu een echte taart. Maar die ga ik lekker een tijd van tevoren maken en in de vriezer gooien!
Fondant vind ik vreselijk om mee te werken, ik ga dus marsepein kopen.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 12:18 pm
door JasmijnLinde
Chantal schreef: Fondant vind ik vreselijk om mee te werken, ik ga dus marsepein kopen.
Echt? Ik werk echt nooit meer met marsepein. Ik gebruik meestal callebaut en probeer nu superfondant van the Little cake shop. Ook fijn spul.

(ik denk nu opeens aan jouw berichtje :oops: )

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 12:24 pm
door ailay
Ik had fondant van Satin Ice. Nou dat is echt een draak om mee te werken. Ben uren bezig geweest met de parel rand. :schieten:

Gisteravond nog een foto naar de bruid geappt en die vond m gelukkig wel leuk. Zelf vind ik het net alsof een kleuter een taart heeft mogen maken :oops:
Maar deze stress is niet aan mij besteed. Dit was eens maar nooit weer.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 12:43 pm
door muppet
Fijn dat de bruid er tevreden over was. Ik merk vaak dat de foutjes/fouten die ik zie, helemaal niet gezien worden door anderen.

Ik werk tegenwoordig met marsefond. Fondant vind ik niet lekker, marsefond wel en dat is net wat elastischer dan alleen marsepein. Zeker met wit vind ik dat heel prettig werken.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 12:44 pm
door JasmijnLinde
Ik heb met je te doen. En ik herken je gevoel zo goed. Vaak vraag ik me af waar ik het allemaal voor doe. En dan maak ik weer een taart waar ik gelukkig van word. En zo gaan we door...

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 12:50 pm
door ailay
JasmijnLinde schreef:Ik heb met je te doen. En ik herken je gevoel zo goed. Vaak vraag ik me af waar ik het allemaal voor doe. En dan maak ik weer een taart waar ik gelukkig van word. En zo gaan we door...
Erg hè..
Ik was gisteren in staat om al mijn taartspul op de weggeefhoek te zetten. Ik was zo gefrustreerd en verdrietig. (En op een gegeven moment heb ik de mold door de kamer gemikt :oops: )

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 5:47 pm
door diane76
Kun je een taart met ganache ook invriezen? Ik debk dat ik dat van het weekend ga proberen. Sowieso afsmeren met ganache en dan kijken of ontdooit dan lekker is.

Ik wil ook vullen met ganache en dan meteen een passievruchtenvulling proberen. Kijken of de passievrucht zich ook goed houdt in de vriezer.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 6:17 pm
door JasmijnLinde
diane76 schreef:Kun je een taart met ganache ook invriezen? Ik debk dat ik dat van het weekend ga proberen. Sowieso afsmeren met ganache en dan kijken of ontdooit dan lekker is.

Ik wil ook vullen met ganache en dan meteen een passievruchtenvulling proberen. Kijken of de passievrucht zich ook goed houdt in de vriezer.
Ja hoor prima! En een passievruchtenvulling op basis van smbc of imbc kan ook prima.

Re: Witte bruidstaart, witte of donkere ganache

Geplaatst: vr apr 22, 2016 8:21 pm
door diane76
smbc imbc??? wat is dat????

Ik open even een draadje met vragen. Ik heb er nog een hoop :lol: