Pagina 1 van 1

vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 22, 2016 8:22 pm
door diane76
Mijn vriendin gaat trouwen in juni en ondanks dat ik nog maar zelden taarten maak, maak ik de bruidstaart!

Superleuk. 3 lagen, witte marsepein met donkerblauwe polkadots en dezelfde bloemen als die in het boeket zitten erop. Ik noet nog contact opnemen met de bloemist om dat deel door te spreken (ivm met voedselveiligheid). Dat deel heb ik al helemaal voor ogen. Maar dan.... de vullingen...

Eigenlijk vindt mijn vriendin alles goed, maar ik heb toch een paar smaken weten te ontfutselen. De grote vraag is hoe ik die het beste kan combineren. Ik had bedacht met ganache af te smeren, omdat ik het idee heb dat et dan strakker wordt. De smaak chocolade komt dus bij iedere laag terug. Ik kan natuurlijk ook vullen met ganache, maar dat lijkt me weer een beetje saai worden (vriendin dacht dat dat wel mee zou gaan vallen en vond alles lekker klinken) En als ik vul met ganache, moet ik er dan nog iets mee doen of is dat precies hetzelfde als waar ik mee afsmeer?

De smaken:
Passievrucht (bavaroise van maken? of een soort curd van maken? ideeen?) Lekker met witte ganache?

Sinaasappel (ik heb een geschikt luchtig monatoetje gezien) lekker met Zwitserse room?

Framboos (jam? bavaroise? ) is ook lekker met witte ganache

Andere smaakideeen/variaties?

Ik ga iig alles eerst uitproberen en kijken of ik het in kan vriezen. Een neef van mijn man gaat de dag ervoor trouwen. Ik had die dag vrij genomen om de taart te maken, maar nu moet ik wat anders verzinnen om het allemaal voor elkaar te krijgen. Daarnaast ben ik getuige en soort van ceremonie meester, dus de dag zelf heb ik ook echt nergens tijd voor.

Een heleboel vragen.... Dank voor het meedenken!

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 22, 2016 8:34 pm
door JasmijnLinde
Ik geef later even antwoord. Moet nu een taart maken :wink: En loop nogal achter op schema...
Ik zou geen vulling doen op basis van slagroom.

Ik ga trouwens nu opgeklopte ganache maken met aardbei.

Re: vullingenvraag

Geplaatst: za apr 23, 2016 6:42 pm
door Chantal
Ik zou ook geen vulling doen die normaal de koelkast in moet. Dus monatoetje is wel lekker, al lijkt het me (persoonlijk) niet zo lekker bij banketbakkersroom. Moeten ook allebei in de koelkast dus zou voor mij afvallen omdat de taart toch wel een tijd buiten de koelast staat en het kan warm zijn in juni!
Witte ganache met frambozenjam is simpel maar erg lekker.
Witte ganache met verse aardbeien.
Witte ganache met citroenbotercreme en frambozen.
Bruine ganache met vanille botercreme en verse aardbeien.

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 9:05 am
door diane76
JasmijnLinde schreef:Ik geef later even antwoord. Moet nu een taart maken :wink: En loop nogal achter op schema...
Ik zou geen vulling doen op basis van slagroom.

Ik ga trouwens nu opgeklopte ganache maken met aardbei.
ik heb ook ganache opgeklopt, maar vond het toch nog erg stevig. Ik hou meer van zachtere vullingen. Hoe valt het bij jou uit? Hoe lang klop je het op, gebruik je dezelfde verhoudingen als bij het afsmeren?

Chantal, ik heb nu sinaasappel/pure choco geprobeerd. De smaak is geweldig, alleen nog sleutelen aan de structuur.

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 2:26 pm
door JasmijnLinde
Nee, bij opkloppen gebruik ik meer slagroom. Bij mij was het een stevige mousse. Erg lekker.

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 8:38 pm
door Chantal
Rebecca gebruik jij de ganache opgeklopt ook als vulling voor buiten de koelkast?

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 8:49 pm
door diane76
Chantal schreef:Rebecca gebruik jij de ganache opgeklopt ook als vulling voor buiten de koelkast?

Je kookt se slagroom toch? Ik neem aan dat het dan buiten de koelkast bewaard kan blijven? Ik denk ook dat het verse fruit eerder risico's geeft.

Botercreme vind ik zelf niet zo lekker. Wat kan er nog meer buiten de koelkast?

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 9:32 pm
door JasmijnLinde
diane76 schreef:
Chantal schreef:Rebecca gebruik jij de ganache opgeklopt ook als vulling voor buiten de koelkast?

Je kookt se slagroom toch? Ik neem aan dat het dan buiten de koelkast bewaard kan blijven? Ik denk ook dat het verse fruit eerder risico's geeft.

Botercreme vind ik zelf niet zo lekker. Wat kan er nog meer buiten de koelkast?
Ja, de slagroom is gekookt dus geschikt voor buiten de koelkast.

Dan ken jij nog geen swiss merengue botercreme! Dat is echt heel lekker en je kunt er allerlei smaakjes doordoen. Ik gebruik bijna niets anders meer.

Re: vullingenvraag

Geplaatst: vr apr 29, 2016 9:38 pm
door diane76
Vertel me meer! Hoe, wat en waar haal ik dat?????