vullingenvraag
Geplaatst: vr apr 22, 2016 8:22 pm
Mijn vriendin gaat trouwen in juni en ondanks dat ik nog maar zelden taarten maak, maak ik de bruidstaart!
Superleuk. 3 lagen, witte marsepein met donkerblauwe polkadots en dezelfde bloemen als die in het boeket zitten erop. Ik noet nog contact opnemen met de bloemist om dat deel door te spreken (ivm met voedselveiligheid). Dat deel heb ik al helemaal voor ogen. Maar dan.... de vullingen...
Eigenlijk vindt mijn vriendin alles goed, maar ik heb toch een paar smaken weten te ontfutselen. De grote vraag is hoe ik die het beste kan combineren. Ik had bedacht met ganache af te smeren, omdat ik het idee heb dat et dan strakker wordt. De smaak chocolade komt dus bij iedere laag terug. Ik kan natuurlijk ook vullen met ganache, maar dat lijkt me weer een beetje saai worden (vriendin dacht dat dat wel mee zou gaan vallen en vond alles lekker klinken) En als ik vul met ganache, moet ik er dan nog iets mee doen of is dat precies hetzelfde als waar ik mee afsmeer?
De smaken:
Passievrucht (bavaroise van maken? of een soort curd van maken? ideeen?) Lekker met witte ganache?
Sinaasappel (ik heb een geschikt luchtig monatoetje gezien) lekker met Zwitserse room?
Framboos (jam? bavaroise? ) is ook lekker met witte ganache
Andere smaakideeen/variaties?
Ik ga iig alles eerst uitproberen en kijken of ik het in kan vriezen. Een neef van mijn man gaat de dag ervoor trouwen. Ik had die dag vrij genomen om de taart te maken, maar nu moet ik wat anders verzinnen om het allemaal voor elkaar te krijgen. Daarnaast ben ik getuige en soort van ceremonie meester, dus de dag zelf heb ik ook echt nergens tijd voor.
Een heleboel vragen.... Dank voor het meedenken!
Superleuk. 3 lagen, witte marsepein met donkerblauwe polkadots en dezelfde bloemen als die in het boeket zitten erop. Ik noet nog contact opnemen met de bloemist om dat deel door te spreken (ivm met voedselveiligheid). Dat deel heb ik al helemaal voor ogen. Maar dan.... de vullingen...
Eigenlijk vindt mijn vriendin alles goed, maar ik heb toch een paar smaken weten te ontfutselen. De grote vraag is hoe ik die het beste kan combineren. Ik had bedacht met ganache af te smeren, omdat ik het idee heb dat et dan strakker wordt. De smaak chocolade komt dus bij iedere laag terug. Ik kan natuurlijk ook vullen met ganache, maar dat lijkt me weer een beetje saai worden (vriendin dacht dat dat wel mee zou gaan vallen en vond alles lekker klinken) En als ik vul met ganache, moet ik er dan nog iets mee doen of is dat precies hetzelfde als waar ik mee afsmeer?
De smaken:
Passievrucht (bavaroise van maken? of een soort curd van maken? ideeen?) Lekker met witte ganache?
Sinaasappel (ik heb een geschikt luchtig monatoetje gezien) lekker met Zwitserse room?
Framboos (jam? bavaroise? ) is ook lekker met witte ganache
Andere smaakideeen/variaties?
Ik ga iig alles eerst uitproberen en kijken of ik het in kan vriezen. Een neef van mijn man gaat de dag ervoor trouwen. Ik had die dag vrij genomen om de taart te maken, maar nu moet ik wat anders verzinnen om het allemaal voor elkaar te krijgen. Daarnaast ben ik getuige en soort van ceremonie meester, dus de dag zelf heb ik ook echt nergens tijd voor.
Een heleboel vragen.... Dank voor het meedenken!