Pagina 1 van 1

vullingen bruidstaart

Geplaatst: vr jun 17, 2016 8:46 am
door muppet
Ik mag in oktober de bruidstaart(en) voor mijn broertje maken. Het moeten 3 losse taarten worden met elk een ander thema. Ze willen per taart ook een andere vulling. De taarten kunnen in de koeling staan, maar ik weet niet precies hoe lang ze daarna op tafel zullen blijven staan. Dus ik twijfel over mousse of crème. Willen jullie eens meedenken:
Taart 1: chocolademousse/sinaasappelcrème/gele vruchtenjam
Taart 2: mokkacrème/banketbakkersroom/nogamousse
Taart 3: citroencrème of mousse/lemon curd/frambozenjam of mousse

Ik twijfel dus over de chocolade-, noga-, citroen- en frambozenmousse.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: vr jun 17, 2016 9:56 am
door JasmijnLinde
Ga echt alleen voor crème! Je wilt het niet op je geweten hebben dat er iets mis gaat. Je kunt ipv chocolade mouse ganache of chocolade crème maken. Net zo lekker.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: vr jun 17, 2016 10:04 am
door muppet
Dan doe ik dat, dank je. Even kijken hoe ik dan de noga gemaakt krijg, maar dat gaat wel lukken.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: vr jun 17, 2016 1:05 pm
door JasmijnLinde
Dat klinkt trouwens wel heel lekker.

Ik maak altijd Swiss merengue crèmes. Die zijn echt heerlijk.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: vr jun 17, 2016 3:02 pm
door muppet
die ken ik niet, ik doe nu gewoon boter en (zelfgemaakte) banketbakkersroom door elkaar. Als ik tijd heb probeer ik deze andere ook nog, hou straks van de vruchtencrèmes toch eiwitten over.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: za jun 18, 2016 10:19 pm
door Chantal
Heb je enchanted cream al eens geprobeerd? Dit kan ook buiten de koeling. Is een beetje fluffie-achtig, zoals de vulling van een negerzoen. Hierdoor kun je ook alle smaakjes doen. Maar wel eerst even proberen, want smaken verschillen. In de koelkast is het zo'n 5 dagen houdbaar.

Persoonlijk vind ik de combi banketbakkersroom en mocca/chocola geen lekkere combi. Maar... ook hierbij, smaken verschillen ;)

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: zo jun 19, 2016 7:46 am
door Pauline
Ik vind dat je het jezelf erg moeilijk maakt. Waarom niet 1 smaak per taart? Ik had champagnecreme bij mijn bruidstaart. Iedereen vond het heerlijk. Simpel maar erg lekker.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: zo jun 19, 2016 12:37 pm
door muppet
De smaken is de vraag van mijn broertje en vriendin. We hebben vrijdag geproefd en zijn op het volgende uitgekomen:
Taart 1: Chocoladecrème, frambozencrème en frambozenjam
Taart 2: Mokkacrème, banketbakkersroom en nogacrème
Taart 3: Citroencrème, frambozencrème en lemon curd.

Chocolade-, mokka en nogacrème op basis van boter en banketbakkersroom. Ik had geen tijd meer om de merenguecrème te maken en dit vinden ze lekker. Citroen- en frambozencrème gemaakt zoals banketbakkersroom, maar ipv melk citroensap en water/frambozenpuree. Gaat erg goed en is erg lekker.
Die enchanted cream ken ik niet. Bij een volgende gelegenheid de merengue en enchanted cream maar eens proberen.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: di sep 20, 2016 9:54 pm
door muppet
Chantal schreef:Heb je enchanted cream al eens geprobeerd? Dit kan ook buiten de koeling. Is een beetje fluffie-achtig, zoals de vulling van een negerzoen. Hierdoor kun je ook alle smaakjes doen. Maar wel eerst even proberen, want smaken verschillen. In de koelkast is het zo'n 5 dagen houdbaar.
Ik heb nu een zak enchanted cream gekocht en geprobeerd. Wat voor smaken doe jij er dan doorheen? Met zo'n extract? Of jam oid? Ik heb nu een beetje gemaakt met frambozenjam voor de frambozencrème, maar dat vind ik eigenlijk te veel naar de jam smaken. Zou dat op de een of andere manier ook werken met sap van de framboos ipv water?

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: wo sep 21, 2016 9:26 am
door Chantal
Ja ik denk wel dat dat moet lukken! Nog niet geprobeerd eigenlijk. Ik heb van deze potjes http://www.maakjetaart.nl/smaakstoffen- ... c-259.html. Heb nu citroen, aardbei friszuur, caramel en bosbes in de kast staan. Blijft best lang goed.
en dat werkt altijd goed door dit en door de botercreme. Door de afsmeerbotercreme doe ik meestal citroensmaak (als het tenminste geen chocoladetaart is). Lekker fris bij de zoete marsepein.
Beginnen met een half lepeltje en dan maar proeven :)
Met jam vind ik het ook altijd teveel naar jam smaken.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: wo sep 21, 2016 10:41 am
door muppet
Dank je. Die smaakjes heb ik niet, de keer dat we geproefd hebben, heb ik alles zo puur mogelijk gemaakt. Dat doe ik eigenlijk ook veel liever. Ik smokkel zowiezo al door met de mix voor biscuit en de mix voor enchanted cream te werken. :wink:
De nogat vulling is iig wel gelukt, had het eerst opgeklopt en daarna noga erdoor, maar dat werd door de warme nogat natuurlijk weer dik vloeibaar. Na een nacht koelkast kon ik het vrij makkelijk weer opkloppen. Ik ben nog niet helemaal overtuigd, wellicht dat ik de mokkacrème maar wel op de gewone manier maak. Dan kan ik de citroen/framboos altijd nog proberen met deze cream.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: wo sep 21, 2016 12:57 pm
door JasmijnLinde
De smaakstoffen van Chantal zijn natuurlijke smaakstoffen en echt erg goed.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: wo sep 21, 2016 1:18 pm
door muppet
aha, ok, dan wellicht toch eens aanschaffen. 'T is wel veeeeel makkelijker.

Re: vullingen bruidstaart

Geplaatst: do sep 22, 2016 8:04 am
door Chantal
En superlekker! En heel makkelijk haha!