Pagina 1 van 1

Koekjes bodem

Geplaatst: ma aug 16, 2021 10:45 pm
door Annet
Ik wilde een recept gebruiken voor een taart. Het is vn ter inspiratie omdat ik zelf lactosevrije banketbakkersroom ervoor maak.

Nu stond in het recept dus 400 gram biscuit met 175 gram roomboter mengen voor de bodem.
Ik heb ivm het lactosevrije plantaardige margarine gebruikt.

Maar toen de taart af was, was de bodem zo kruimelig als wat.

Nu vraag ik me af, stond in het recept nu een verkeerde verhouding of komt het omdat het geen roomboter was?
Als het eerste het probleem is, weet iemand dan toevallig de goede verhoudingen? Want ondanks alles was de smaak heel lekker.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: ma aug 16, 2021 11:28 pm
door Mare
Heb je gewoon margarine gebruikt als in uit een kuipje? Dan kan het daar wel aan liggen. Die wordt natuurlijk niet hard als het afkoelt. Ik vind in dat geval flora plantaardige boter heel lekker en die wordt wel hard als het afkoelt.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 9:38 am
door Annet
Nee gewoon zo'n harde in een wikkel, wel eigen merk.
Maar ga eens kijken naar Diegene die jij noemt.

Zag dat de plantaardige zeeuwsmeisje droge melkbestanddelen bevat. Dat vond ik nogal apart....

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 10:10 am
door Thommy
Heb je de boter eerst gesmolten? Dan plakt deze meestal wel goed.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 10:11 am
door Annet
Ja

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 12:05 pm
door Thommy
En daarna gemengd, alvorens het in de springvorm gaat?
En tenslotte lekker aandrukken.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 2:19 pm
door Annet
Ja helemaal zoals het hoort.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: di aug 17, 2021 4:19 pm
door monika
Verhouding boter en koekjes in het recept is niet goed?
Misschien moet het wel veel meer boter zijn.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: wo aug 18, 2021 9:19 pm
door Chantal
Als ik kijk naar een monchoutaart, daar gebruik je 1 pak = 260 gram koek en 150 gram boter.
En als ik zoek naar gewone koekjes zie ik 200 gram koek met 125 gram boter.
Lijkt me idd toch teveel koek voor de hoeveelheid boter. Was het niet een heel dikke laag geworden met 400 gram koek?

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: wo aug 18, 2021 9:41 pm
door Annet
Het moest ook een opstaande rand hebben om de banketbakkersroom in te hebben.
Ik moet zeggen dat ondanks dat hij super kruimelig was smaakte hij heel lekker en waren de verhoudingen goed.

Maar dan denk ik ook dat het aan de verhoudingen ligt.

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: wo aug 18, 2021 10:53 pm
door Chantal
Ik heb ook wel eens een taart gemaakt die niet goed gelukt was. De bodem te kruimelig, de vulling te slap.. heb de taart met een opscheplepel in glazen gedaan, lepeltje erin, dotje slagroom met een chocolaatje erop.. klaar! Zag eruit alsof het uit een restaurant kwam. En was heerlijk haha!

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: do aug 19, 2021 5:45 am
door monika
A ja, mislukte taart is meestal de lekkerste :woow:

Re: Koekjes bodem

Geplaatst: do aug 19, 2021 5:45 pm
door Esther
Chantal schreef: wo aug 18, 2021 10:53 pm Ik heb ook wel eens een taart gemaakt die niet goed gelukt was. De bodem te kruimelig, de vulling te slap.. heb de taart met een opscheplepel in glazen gedaan, lepeltje erin, dotje slagroom met een chocolaatje erop.. klaar! Zag eruit alsof het uit een restaurant kwam. En was heerlijk haha!
Die ga ik onthouden, geniaal!