Pagina 1 van 1

vulling melk vrij

Geplaatst: za okt 02, 2010 10:26 am
door jikke
voor school mag ik een glutenvrij (geen probleem) en melkvrije taart bakken. Nu heb ik het glutenkindje een marsepijn taart belooft (ook geen probleem) maar normaal zou ik hier slagroom in doen. wat doen jullie als je het melkvrij wilt maken?

Geplaatst: za okt 02, 2010 10:35 am
door Mireille
Jam of fruit lijkt mij wel erg lekker.

Geplaatst: za okt 02, 2010 10:40 am
door Angela
Misschien wat soja-yoghurt binden met gelatine? (geen idee of dat wil hoor). De bosbessenvariant vind ik goed te eten. En dan botercreme maken van plantaardige margarine en sojamelk?

Geplaatst: za okt 02, 2010 1:00 pm
door Mariska
Je kunt van alpro melk-vrije kwark en yoghurt kopen. Die heb ik wel eens gebruikt om een kwarktaart van te maken. Agar agar gebruikt om het te laten opstijven.

Geplaatst: za okt 02, 2010 7:29 pm
door jikke
Martine-mv-Lucas schreef:ik heb een recept voor gele room, citroenvulling, kokosvulling, chocoladeganache, alle vlaaivullingen zijn koemelkvrij, jam en fruit kan idd altijd.

Roep maar even welk recept je wilt
in chocolade zit toch ook melk? ben daar wel benieuwd naar. het glutenkindje lust geen gele room dus die valt af. maar vlaai vulling is ook wel een goed idee. doe ik gewoon twee laagjes. of zal ik dan 1 vlaai en 1 jam doen?

Geplaatst: zo okt 03, 2010 4:50 pm
door suusmv3
pure chocolade is melkvrij!

Geplaatst: zo okt 03, 2010 7:41 pm
door jikke
klinkt goed