Pagina 1 van 1

Red velvet cacao

Geplaatst: wo okt 23, 2024 11:18 pm
door diane76
Ik maak wel eens een redvelvet cake en doe dat met kleurstof. Vroeger zat er een stof in Cacao welke reageerde op zuur (karnemelk) en daarom werd de cake rood. Die kleurstof die er tegenwoordig doorheen moet om het rood te krijgen staat me niet zo aan.

Zou rauwe of betere kwaliteit cacao wel reageren op zuur? Heeft iemand daar ervaring mee? Of heeft iemand dit in huis en zou willen proberen of er een reactie komt?

Zonder kleurstof kan natuurlijk ook, maar het rood is toch wel bijzonder!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: do okt 24, 2024 3:32 pm
door Sarina
Wat een leuke vraag! Ik heb zojuist een scheutje azijn met cacaopoeder van Blooker gemengd, maar helaas geen rood te bekennen. Heb geen karnemelk in huis, maar neem aan dat azijn zuur genoeg is ;)

Op internet staat dat cacao tegenwoordig teveel bewerkt wordt om dat stofje nog te bevatten, dus het zou me niets verbazen als rauwe cacao wel kan werken. Maar dat heb ik dan niet in huis...

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: do okt 24, 2024 8:27 pm
door diane76
Die cacao heb ik ook, dat werkt idd niet.

Ik hoop op mensen die rauwe of biologische cacao in huis hebben. Zou echt geweldig zijn als het zou werken!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: do okt 24, 2024 10:13 pm
door Ilse501
Ik heb de biologische raw cacaopoeder, die je bij de AH kunt kopen, gemengd met biologische citroensap uit een flesje. Hij wordt absoluut rood, maar niet zo rood als ik ken van velvet. Geen karnemelk in huis, dus dat effect kan ik niet testen.

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr okt 25, 2024 6:32 am
door diane76
Dit klinkt positief!!!! De red velvet van tegenwoordig zit zoveel kleurstof in, dat kun je nooit krijgen met een natuurlijke reactie.

Wat ben ik hier blij mee! Dank voor het mee doen en proberen!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr okt 25, 2024 7:59 pm
door Ilse501
Graag gedaan! Ik werd hier aangekeken of ik gek was geworden :lol:

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr okt 25, 2024 9:14 pm
door diane76
We zijn toch eigenlijk nog kinderen. Proefjes doen blijft leuk :woow:

Soms zie ik wel eens iets voorbij komen op social media, waarvan ik denk: ga ik proberen. Hou ervan!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 5:58 pm
door diane76
Ilse501 schreef: do okt 24, 2024 10:13 pm Ik heb de biologische raw cacaopoeder, die je bij de AH kunt kopen, gemengd met biologische citroensap uit een flesje. Hij wordt absoluut rood, maar niet zo rood als ik ken van velvet. Geen karnemelk in huis, dus dat effect kan ik niet testen.
Ik heb bij de natuurwinkel cacao gekocht: het is een black velvet geworden 😂 . Was biologisch, maar niet raw. Dat levert dus geen rood op. Kon het bij appie niet vinden. Of liever gezegd, dochter kon het niet vinden. Het staat natuurlijk niet bij de gewone cacao. Ga van de week zelf even kijken.

Wordt vervolgd!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 7:24 pm
door Chantal
https://www.ah.nl/producten/product/wi2 ... cao-poeder

is het deze Ilse?

Wij hebben een kleinere AH in het dorp en verkopen het ook niet, zullen ze alleen bij de grotere (misschien wel XL) filialen hebben.

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 7:50 pm
door Ilse501
Chantal schreef: vr nov 08, 2024 7:24 pm https://www.ah.nl/producten/product/wi2 ... cao-poeder

is het deze Ilse?

Wij hebben een kleinere AH in het dorp en verkopen het ook niet, zullen ze alleen bij de grotere (misschien wel XL) filialen hebben.
Ja, die is het.
Staat meestal bij de biologische producten, glutenvrije spullen etc

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 7:50 pm
door Ilse501
diane76 schreef: vr nov 08, 2024 5:58 pm
Ilse501 schreef: do okt 24, 2024 10:13 pm Ik heb de biologische raw cacaopoeder, die je bij de AH kunt kopen, gemengd met biologische citroensap uit een flesje. Hij wordt absoluut rood, maar niet zo rood als ik ken van velvet. Geen karnemelk in huis, dus dat effect kan ik niet testen.
Ik heb bij de natuurwinkel cacao gekocht: het is een black velvet geworden 😂 . Was biologisch, maar niet raw. Dat levert dus geen rood op. Kon het bij appie niet vinden. Of liever gezegd, dochter kon het niet vinden. Het staat natuurlijk niet bij de gewone cacao. Ga van de week zelf even kijken.

Wordt vervolgd!
Hahaha, ik ben heel benieuwd!!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 9:25 pm
door diane76
Ilse501 schreef: vr nov 08, 2024 7:50 pm
Chantal schreef: vr nov 08, 2024 7:24 pm https://www.ah.nl/producten/product/wi2 ... cao-poeder

is het deze Ilse?

Wij hebben een kleinere AH in het dorp en verkopen het ook niet, zullen ze alleen bij de grotere (misschien wel XL) filialen hebben.
Ja, die is het.
Staat meestal bij de biologische producten, glutenvrije spullen etc

Daar ga ik naar op zoek!!! Thanks ladies!

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 9:46 pm
door Sarina
En anders vast bij een Ekoplaza of iets dergelijks.

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: vr nov 08, 2024 10:11 pm
door diane76
Sarina schreef: vr nov 08, 2024 9:46 pm En anders vast bij een Ekoplaza of iets dergelijks.
Goeie!

Ik moet ook gewoon zelf kijken. Dochter ziet het niet en belt mij om te vragen wat dan. Beetje lastig op afstand.

De velvet was voor haar. Het was lekker 😄

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: zo nov 10, 2024 1:27 pm
door Esther
Wat leuk om dit draadje te volgen.
Job zit sinds kort in een bakfase, het lijkt me leuk om dit samen te proberen.
Heb je misschien een recepttip voor me? ::D

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: zo nov 10, 2024 4:37 pm
door diane76
Esther schreef: zo nov 10, 2024 1:27 pm Wat leuk om dit draadje te volgen.
Job zit sinds kort in een bakfase, het lijkt me leuk om dit samen te proberen.
Heb je misschien een recepttip voor me? ::D
Ik gebruik het recept van laura's bakery. Sowieso gebruik ik vaak recepten van haar! Lukt meestal en er staan ook tips en tricks bij, soms erg handig als het net ff niet gaat zoals ik had bedacht. 😆

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: zo nov 10, 2024 6:21 pm
door diane76
Ik vraag me trouwens af hoe die red velvets in de winkel zo rood worden.

Thuis is dat vrijwel onmogelijk. Door de cacao wordt de taart donker. In het verleden heb ik er wel eens rode kleurstof door gedaan, maar zelfs dan krijg je maar een vleug rood.

Bij zo'n rode kleur kan er geen cacao in zitten en wel heel veel kleurstof.

Re: Red velvet cacao

Geplaatst: ma nov 11, 2024 10:27 am
door Chantal
Ik zie bij de red velvet bij AH bietenconcentraat, bietenrood en kleurstof staan. Dan wordt het ook wel rood natuurlijk :)
Ik maak dan zelf liever gewoon een bruine velvettaart. Precies dezelfde smaak alleen dan zonder de kleurstof als je tenminste niet de raw cacao in huis hebt. Chocoladetaart dus.
De oreo-tulband op Laura's bakery is ook echt een aanradertje. Heerlijke chocoladetaart, niet droog. Wel echt het recept gebruiken met oreokoekjes en niet zoals luie ik de 2e x deed, een zak oreo-kruimels gebruiken bij de action vandaan. Dan wordt ie wel droog :mrgreen: