Pagina 1 van 1

Beetje hulp voor een nitwit?

Geplaatst: wo okt 13, 2010 3:32 pm
door kes
Mees is volgende week jarig. Ik wil voor hem een appeltaart maken en een chocoladetaart. Ik wil geen gebruik maken van mixjes, alleen 'pure' ingrediënten gebruiken.
Wie heeft een eenvoudig doch lekkerrrrr recept voor me?

En slagroom: zou dat ook van geitenmelk gemaakt kunnen worden..?
Mees reageert licht op koemelk, ik vermijd het niet heel fanatiek, maar als er hele happen slagroom in gaan........

Re: Beetje hulp voor een nitwit?

Geplaatst: wo okt 13, 2010 5:01 pm
door mama talla
kes schreef: En slagroom: zou dat ook van geitenmelk gemaakt kunnen worden..?
Mees reageert licht op koemelk, ik vermijd het niet heel fanatiek, maar als er hele happen slagroom in gaan........
geen recepten, maar wel een tip voor slagroom. Er bestaat ook rijsteslagroom. Smaakt wel anders dan slagroom van koeiemelk, maar is dus wel iets wat er op lijkt qua structuur. Voor Nathan gebruikt toen hij nog geen koemelk mocht. Te koop bij sommige natuurvoedinsgwinkels.

Groetjes Jikke

Geplaatst: wo okt 13, 2010 8:29 pm
door Sinder

Geplaatst: wo okt 13, 2010 8:37 pm
door Esther
Ooooh, dan moet je de pecanchocoladetaart van Annemarie maken! Met glazuur! Die is heerlijk en heel makkelijk te maken.

En de ouderwetse appeltaart van oma vind je hier:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=409 ... appeltaart

En hier zelfs met stap-voor-stap uitleg:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=497 ... appeltaart

Geplaatst: wo okt 13, 2010 8:41 pm
door Esther
Ga terstond watertanden van die foto´s, Gabi. Ziet er erg lekker uit!
En zag ik daar de wittechocoladetaart staan? ::D

Geplaatst: wo okt 13, 2010 9:59 pm
door Hanneke
Esther schreef:Ooooh, dan moet je de pecanchocoladetaart van Annemarie maken! Met glazuur! Die is heerlijk en heel makkelijk te maken.
jaaaa, die dus!! die is echt zooooo lekker! Weet je wat, ik geef je vast het recept:

Chocoladetaart met noten

- 200 gram margarine
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 4 eieren
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 150 zelfrijzend bakmeel
- 200 gram pecan- of walnoten

Oven op 175 graden, taart moet er 30 minuten
Chocolade en boter zachtjes smelten en even af laten koelen.
Eieren mixen, basterdsuiker en zout erbij, chocolademengsel erbij (dit alles mag gemixed)
Bakmeel er boven zeven en er doorheen scheppen, dan de nootjes erdoor, in de oven en 30 minuten later is de taart klaar.

Als de taart afgekoeld is kun je glazuren, nodig:
- 50 gram pure chocolade
- 225 gram poedersuiker
- 50 gram margarine
- 3 eetlepels melk
- 1 eetlepel vanille aroma
Alles behalve de suiker smelten in een pan dan de suiker erdoor (op het vuur) en zo snel mogelijk op de taart.

Geplaatst: do okt 14, 2010 7:29 am
door kes
Hanneke schreef:
Esther schreef:Ooooh, dan moet je de pecanchocoladetaart van Annemarie maken! Met glazuur! Die is heerlijk en heel makkelijk te maken.
jaaaa, die dus!! die is echt zooooo lekker! Weet je wat, ik geef je vast het recept:

Chocoladetaart met noten

- 200 gram margarine
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 4 eieren
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 150 zelfrijzend bakmeel
- 200 gram pecan- of walnoten

Oven op 175 graden, taart moet er 30 minuten
Chocolade en boter zachtjes smelten en even af laten koelen.
Eieren mixen, basterdsuiker en zout erbij, chocolademengsel erbij (dit alles mag gemixed)
Bakmeel er boven zeven en er doorheen scheppen, dan de nootjes erdoor, in de oven en 30 minuten later is de taart klaar.

Als de taart afgekoeld is kun je glazuren, nodig:
- 50 gram pure chocolade
- 225 gram poedersuiker
- 50 gram margarine
- 3 eetlepels melk
- 1 eetlepel vanille aroma
Alles behalve de suiker smelten in een pan dan de suiker erdoor (op het vuur) en zo snel mogelijk op de taart.
Oe, dat lijkt me lekker!
Maar dan doe ik 'm zoner noten, ben er nog niet uit of Mees daar goed tegen kan.
En margarine wordt boter natuurlijk. ;-)
En melk wordt geiten-.
Alleen moet ik even kijken of er zelfrijzend bakmeel is zonder verkeerde additieven...