Pagina 1 van 1

Recept speculaastaart?

Geplaatst: di nov 09, 2010 12:03 pm
door Mir
Wie heeft 'm? Het is weer bijna sinttijd en hij is zo lekker!

Sinder? Ik kan 'm niet vinden op jouw receptenwebsite, maar volgens mij heb jij 'm ooit gepost.

Geplaatst: di nov 09, 2010 4:19 pm
door Deborah
Ik lees mee :D

Geplaatst: di nov 09, 2010 5:17 pm
door Sinder
oh jaaaa idd! Ik heb een heeele lekkere. Ga straks thuis even zoeken!

Geplaatst: di nov 09, 2010 5:21 pm
door Mirjam
Oh lekker!!!

Geplaatst: di nov 09, 2010 5:53 pm
door MarionW
*Haalt vast busje met speculaaskruiden uit de kast*

Geplaatst: di nov 09, 2010 5:54 pm
door Mir
Hij is echt heel lekker en staat hier komende tijd voor het vierde jaar met sint op 't menu.

Geplaatst: di nov 09, 2010 6:34 pm
door Mirjam
Zo wordt het nooit wat met mijn lijn;)

Geplaatst: di nov 09, 2010 6:58 pm
door Jeanet
oh lees ik mee!!

Geplaatst: di nov 09, 2010 9:32 pm
door Sinder
200 gram speculaas
100 gram boter
2 deciliter slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gram custardpoeder
170 gram suiker
21/2 deciliter melk
21/2 deciliter bleu band finesse voor koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gram amandelspijs
kleutertaai of ander sint snoepgoed

Bereiding
Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.



Ik heb hem zelf zonder spijs gemaakt.

Geplaatst: wo nov 10, 2010 11:42 am
door Suzanne
Thanx Gabi! snel opgeslagen.

Geplaatst: wo nov 10, 2010 4:24 pm
door channiemam
mm klinkt lekker. De spijs lijkt net iets teveel van het goede. Is dat er echt heel lekker door?

Geplaatst: wo nov 10, 2010 8:32 pm
door Sinder
geen idee, ik doe het er dus niet door.

Geplaatst: wo nov 10, 2010 9:14 pm
door Jeanet
ik ga hem zeker proberen te maken...heb de ingredienten op mijn briefje geschreven...

Geplaatst: wo nov 10, 2010 9:17 pm
door Lien
Haha, mij lijkt juist de bavarois teveel van het goede en zou ik gaan voor alleen de bodem met de spijs 8)

(ik ben ook niet zo'n slagroomtaartentype)

Geplaatst: wo nov 10, 2010 9:20 pm
door Jeanet
ik begrijp dat nadat je het mengsel hebt gemaakt je bavarois hebt???

Geplaatst: do nov 11, 2010 7:59 pm
door nikky
Ooooooooooo dat klinkt lekker, bedankt voor het recept.

Geplaatst: do nov 11, 2010 8:02 pm
door Mir
Jeanet schreef:ik begrijp dat nadat je het mengsel hebt gemaakt je bavarois hebt???
Ja. Je krijgt dus een taart met een speculaaskoek bodem, een laagje amandelspijs en daarbovenop een laag speculaasbavarois.

Geplaatst: vr nov 12, 2010 10:02 am
door channiemam
Als iemand hem gemaakt heeft... wil je dan een foto plaatsen?

Geplaatst: vr nov 12, 2010 11:36 am
door Mir
Ja hoor, ik maak 'm vanavond.

Geplaatst: zo nov 14, 2010 8:47 am
door Mir
Afbeelding

Geplaatst: zo nov 14, 2010 9:13 am
door Sinder
mmmmmmmmmm......

Geplaatst: zo nov 14, 2010 11:43 am
door Joos99
Ja, dat ziet er goed uit!
Maar smaakte het ook lekker?

Geplaatst: zo nov 14, 2010 11:47 am
door nance74
Dat ziet er erg goed uit zeg en niet heel moeilijk denk ik.

Denk dat ik die ook maar eens ga maken.

Geplaatst: zo dec 05, 2010 6:43 pm
door LindaJager
Hij was heerlijk! Ondanks dat ik de vulling ïets te snel bij elkaar had gedaan, geen spijs erin, was hij toch goed te eten. Gerard en ik vonden hem wel lekker maar de jongens werden er niet warm van helaas ::|

Geplaatst: zo dec 05, 2010 6:48 pm
door channiemam
Ik heb hem gisteren gemaakt voor vanochtend en hij is goedgekeurd door de familie ( Had wel een dubbele taart gemaakt ivm het aantal personen)
Hij was heerlijk. Zelf vond ik de spijs erin eigenlijk overbodig maar een groot aantal vond de spijs het juist afmaken.
Geslaagd dus!