Pagina 1 van 1
Een taart voor mijn nichtje (tips en adviezen) RESULTAAT!
Geplaatst: ma nov 15, 2010 9:51 pm
door Mon
Hoera, we hebben er een nichtje bij

. Mijn schoonzusje genoot laatst zo van mijn chocoladetaartje (chocobiscuit) dat ik voor haar nu een geboortetaartje wil maken. Van chocobiscuit dus

. Met witte chocolade met slagroom gevuld, afgesmeerd met witte choco botercreme

.
En nu wil ik er natuurlijk mooie meisjesachteige versieringetjes op.
Ik heb een Blanda gemaakt van 20 cm. Daarop wil ik zo;n strik doen:
En dan verder iets in deze stijl, dus wit met roze accenten:
Ik dacht ook van die witte parels aan de onderkant en ik vind die bloemetjes zo zoet. Maar waar plak ik die dan op de Blanda? En ik wil haar naam er ook nog op.
Zou dat wat worden?
EDIT: Dit is em geworden. Niet helemaal volgens plan, vind het nog wat kaal, misschien dat ik toch nog wat andere bloemen doe, maar voor nu laat ik het eerst even zo (kijk even hoe ik er over een half uurtje over denk

).

Geplaatst: ma nov 15, 2010 10:07 pm
door Mon
Haha, nee, zo goed ben ik niet

. Hoewel het wel heel makkelijk gemaakt is/lijkt
Idd ook een goed idee, ipv de parels bloemetjes onderlangs doen. En ik was van plan om ze zelf te maken, met spuitzak en spuitmondje (of is dat heel ambitieus).
Geplaatst: ma nov 15, 2010 10:14 pm
door jikke
ik ben bang dat het iets te veel van het goede wordt. maar het klinkt heerlijk. en die strik is toch nog een heel karwei vond ik.
Geplaatst: ma nov 15, 2010 10:19 pm
door Mon
Ja, ik dacht al: Das simpel. Maar het is echt zo he: als het te mooi lijkt om waar te zijn ...
Ik zie wel waar het schip strandt. We komen er toch pas dit weekend ben ik bang, dus ik heb nog even om te freubelen.
Geplaatst: za nov 20, 2010 10:05 pm
door Mon
Ik heb de foto's in het eerste berichtje gezet. Was leuk om te oefenen met tylose, voor het eerst. Wat gaat dat snel! En ik heb nu een sugercraftgun, maar ik had het al druk genoeg met de simpele strik, de volgende keer doe ik die leuke randjes eromheen

.
Geplaatst: za nov 20, 2010 10:31 pm
door Chantal
hartstikke leuk geworden, met lieve kleurtjes!
Geplaatst: za nov 20, 2010 10:34 pm
door Pauline
mooi zeg!
Re: Een taart voor mijn nichtje (tips en adviezen) RESULTAAT
Geplaatst: za nov 20, 2010 10:44 pm
door Hanneke
Mon schreef:
EDIT: Dit is em geworden. Niet helemaal volgens plan, vind het nog wat kaal, misschien dat ik toch nog wat andere bloemen doe, maar voor nu laat ik het eerst even zo (kijk even hoe ik er over een half uurtje over denk

).

prachtig, niets meer aan doen!! Niks kaal, juist mooi strak en lief en fris!
Geplaatst: zo nov 21, 2010 7:44 am
door Hanne
ken je taarten van abel? ik gebruik zijn uitspraak: ik zeg niks meer aan doen!
errug leuk!
Geplaatst: zo nov 21, 2010 7:49 am
door Ilse501
Je hebt een erg mooie taart gemaakt! Heel krachtig zo 'kaal'.
Geplaatst: zo nov 21, 2010 10:22 am
door Sinder
ik vind hem ook super zo!
Geplaatst: zo nov 21, 2010 10:47 am
door Cindy
Ik vind de taart leuk zo!
Zware bewondering heb ik voor jouw strik (de mijne stortte steeds verder in).
En de bloemen heb je die zelf gemaakt?
Geplaatst: zo nov 21, 2010 8:25 pm
door Mon
Ik heb em zo gelaten hoor, ik had geen idee wat er verder nog aan gedaan zou moeten worden, jullie hadden helemaal gelijk .
Mijn schoonzusje en vriend waren er ontzettend blij mee, vonden em geweldig!
De strik stond nog mooi, maar de taart was wel een beetje gaan lekken. Dsu hoog tijd om hem aan te snijden. Zij durfden allebei niet, vonden het zo zonde. Nou, ik wel hoor. En lekker dat hij was! Majmmie! Ik denk dat ie inmiddels wel op is
De bloemen heb ik gemaakt met een mold, erg leuk en mooi.
Ik ga het zeker weer doen, een strik maken. Wel een gepruts, maar ik vond het toch nog wel goed te doen. Ik weet nu weer wat punten waar ik op moet letten, dus hopelijk wordt mijn volgende strik (nog

) mooier

Geplaatst: wo nov 24, 2010 11:20 am
door diane76
Hij is leuk! En die strik... ik ben onder de indruk... Hij staat op mijn lijstje, maar ik durf er niet aan te beginnen.
Maaruh, ik kom wel bij je in de leer

!
En dat hij goed is ontvangen en lekker smaakte is natuurlijk het belangrijkste!