Wat is nou het lekkerste recept voor cupcakes?
Moderator: Chantal
Wat is nou het lekkerste recept voor cupcakes?
Ik vind de mix niet zo heel erg denderend eigenlijk.
Wie oh wie?
Wie oh wie?
Ik gebruik het recept voor cupcakes van Nigella lawson. Zal even kijken of ik hem nog op mijn pc heb staan.
edit: ja, dus. Ze zijn bij mij nog nooit mislukt. Hopelijk met mijn nieuwe oventje ook niet.
Cupcakes a la Nigella
Ingrediënten:
*125 gr. boter
*125 gr. zelfrijzend bakmeel
*125 gr. witte basterdsuiker
*2 eieren
*1/2 zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
*2 à 3 eetlepels melk
Werkwijze:
*Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC
*Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom
*Laat mengen of mixen
*Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe
*Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan
*Verdeel het beslag over de vormpjes
*Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin
edit: ja, dus. Ze zijn bij mij nog nooit mislukt. Hopelijk met mijn nieuwe oventje ook niet.
Cupcakes a la Nigella
Ingrediënten:
*125 gr. boter
*125 gr. zelfrijzend bakmeel
*125 gr. witte basterdsuiker
*2 eieren
*1/2 zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
*2 à 3 eetlepels melk
Werkwijze:
*Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC
*Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom
*Laat mengen of mixen
*Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe
*Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan
*Verdeel het beslag over de vormpjes
*Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin
Laatst gewijzigd door Ilse501 op wo nov 10, 2010 9:46 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
I l s e, mv B (03), J (04) & P (07)
Hoe dan ook, we redden het
Hoe dan ook, we redden het
wzzSinder schreef:niet??? Ik zwéér bij de mix maar voeg wel altijd citroen eraan toe. Of vanille. Mjum!

maar Nigella is ook altijd goed;
Ingrediënten
• 125 gr. boter
• 125 gr. zelfrijzend bakmeel
• 125 gr. witte basterdsuiker
• 2 eieren
• ½ zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
• 2 à 3 eetlepels melk
Werkwijze
• Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC
• Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom
• Laat mengen of mixen
• Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe
• Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan
• Verdeel het beslag over de vormpjes
• Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
ik was eerder.................Hanneke schreef:wzzSinder schreef:niet??? Ik zwéér bij de mix maar voeg wel altijd citroen eraan toe. Of vanille. Mjum!![]()
maar Nigella is ook altijd goed;
Ingrediënten
• 125 gr. boter
• 125 gr. zelfrijzend bakmeel
• 125 gr. witte basterdsuiker
• 2 eieren
• ½ zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
• 2 à 3 eetlepels melk
Werkwijze
• Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC
• Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom
• Laat mengen of mixen
• Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe
• Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan
• Verdeel het beslag over de vormpjes
• Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin


I l s e, mv B (03), J (04) & P (07)
Hoe dan ook, we redden het
Hoe dan ook, we redden het
Funcakes mix voor CupcakesKatje schreef:ja hola! De mix, de mix![]()
wees meer expliciet dames. Ik open hier vol interesse een draadje en dan lees ik 'de mix'
Vraag blijft: hoe maak ik mooie, lekkere cupcakes die plat zijn van boven zodat ik er versiering op kan doen?
Platte cupcakes? minder beslag in het vormpje

mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
ik vul ze met Nigella voor ongeveer 2/3, misschien iets minder. En mocht er toch een klein puntje op zitten, dan snij ik dat af met een scherp mes. Er ligt toch iets op, dus niemand die dat ziet.Hanneke schreef:Funcakes mix voor CupcakesKatje schreef:ja hola! De mix, de mix![]()
wees meer expliciet dames. Ik open hier vol interesse een draadje en dan lees ik 'de mix'
Vraag blijft: hoe maak ik mooie, lekkere cupcakes die plat zijn van boven zodat ik er versiering op kan doen?
Platte cupcakes? minder beslag in het vormpje
I l s e, mv B (03), J (04) & P (07)
Hoe dan ook, we redden het
Hoe dan ook, we redden het
Ik las ergens dat je er dan een zware snijplank op moet leggen als ze net uit de oven komen. Even laten liggen en daarna de cupcakes gelijk uit de vorm storten. Heb het nog niet geprobeerd, dus kan je niet vertellen of het ook echt werktKatje schreef:ja hola! De mix, de mix![]()
wees meer expliciet dames. Ik open hier vol interesse een draadje en dan lees ik 'de mix'
Vraag blijft: hoe maak ik mooie, lekkere cupcakes die plat zijn van boven zodat ik er versiering op kan doen?

mama van W essel (26 februari 2007), R uben (2 mei 2009), D äphny (31 juli 2010) en Ph äedra (24 augustus 2013)
ik heb nu het recept van nigella gebruikt
de eerste en 2e lading was plat maar zakte naar mijn mening te veel in
de 3e en 4e lading (steeds 12 tegelijk) waren boller en hoger
geen idee hoe het kwam...
wat ik me wel altijd afvraag is waar laat ik ze het best afkoelen
in de vorm of juist niet...
de eerste en 2e lading was plat maar zakte naar mijn mening te veel in
de 3e en 4e lading (steeds 12 tegelijk) waren boller en hoger
geen idee hoe het kwam...
wat ik me wel altijd afvraag is waar laat ik ze het best afkoelen
in de vorm of juist niet...
maaike mv 3 jongens en een meisje
ik haal er idd 12 uit, zoals ze beschrijven. Ik heb dan de gewone papieren bakjes die je bij de xenos en zo kan kopen. Als je kleinere bakjes hebt, haal ik er meer uit, meestal 16.Ilja schreef:Ilse, voor mij ter indicatie, hoeveel cc´s maak je dan met het door jou genoemde recept?
I l s e, mv B (03), J (04) & P (07)
Hoe dan ook, we redden het
Hoe dan ook, we redden het
Ik leg wel eens mijn glazen snijplank op de cakejes. Moet je ze wel in een bakblik hebben en niet als losse cakejes. Dan storten ze helemaal in denk ik.Deborah schreef:Ik las ergens dat je er dan een zware snijplank op moet leggen als ze net uit de oven komen. Even laten liggen en daarna de cupcakes gelijk uit de vorm storten. Heb het nog niet geprobeerd, dus kan je niet vertellen of het ook echt werktKatje schreef:ja hola! De mix, de mix![]()
wees meer expliciet dames. Ik open hier vol interesse een draadje en dan lees ik 'de mix'
Vraag blijft: hoe maak ik mooie, lekkere cupcakes die plat zijn van boven zodat ik er versiering op kan doen?
Maar in bakblik, snijplank er op werkt prima.
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Nienke 11-12-2006
maar dan laat je ze toch in die bakjes zitten? nu lees ik hier weer over uit de vorm halen.... oef, verwarrendIlse501 schreef:ik haal er idd 12 uit, zoals ze beschrijven. Ik heb dan de gewone papieren bakjes die je bij de xenos en zo kan kopen. Als je kleinere bakjes hebt, haal ik er meer uit, meestal 16.Ilja schreef:Ilse, voor mij ter indicatie, hoeveel cc´s maak je dan met het door jou genoemde recept?

Mink@ mv B. 23 jaar
Je zet de papieren vormpjes in een muffinpan, anders blijven ze niet mooi rond, denk ik. Als ze afgekoeld zijn, haal je dus de papieren vormpjes (met de cc's erin, uiteraard) uit de muffinpan. Zo doe ik het, toch. Alleen als ik de cc's ondersteboven wil bekleden owv een speciale vorm (prinsessenjurk bijv) haal ik ze uit de papiertjes.Katje schreef:maar dan laat je ze toch in die bakjes zitten? nu lees ik hier weer over uit de vorm halen.... oef, verwarrendIlse501 schreef:ik haal er idd 12 uit, zoals ze beschrijven. Ik heb dan de gewone papieren bakjes die je bij de xenos en zo kan kopen. Als je kleinere bakjes hebt, haal ik er meer uit, meestal 16.Ilja schreef:Ilse, voor mij ter indicatie, hoeveel cc´s maak je dan met het door jou genoemde recept?
Mama van Yinth3 (21.11.2004), Li3ne (17.09.2006) en Y3no (06.01.2009)
Nigella's cupcakes
Y inthe wil maandag op cupcakes trakteren, maar ik heb niet genoeg mix in huis, dus dacht ik: ik probeer Nigella eens. Maar nu lees ik in het recept dat je witte basterdsuiker moet gebruiken, en dat hebben ze in onze supermarkt niet, en ik weet ook echt niet waar ik het zou kunnen vinden. Zou dat ook gaan met kristalsuiker? Of een ander alternatief?
Mama van Yinth3 (21.11.2004), Li3ne (17.09.2006) en Y3no (06.01.2009)
Re: Nigella's cupcakes
Fijn! Dan kan ik zaterdag aan de bak...Martine-mv-Lucas schreef:Ik doe altijd kristalsuiker hoor, gaat prima!Jeanne schreef:Y inthe wil maandag op cupcakes trakteren, maar ik heb niet genoeg mix in huis, dus dacht ik: ik probeer Nigella eens. Maar nu lees ik in het recept dat je witte basterdsuiker moet gebruiken, en dat hebben ze in onze supermarkt niet, en ik weet ook echt niet waar ik het zou kunnen vinden. Zou dat ook gaan met kristalsuiker? Of een ander alternatief?
Mama van Yinth3 (21.11.2004), Li3ne (17.09.2006) en Y3no (06.01.2009)