Recept speculaastaart?

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Mir

Recept speculaastaart?

Bericht door Mir »

Wie heeft 'm? Het is weer bijna sinttijd en hij is zo lekker!

Sinder? Ik kan 'm niet vinden op jouw receptenwebsite, maar volgens mij heb jij 'm ooit gepost.
Deborah
J&J SANTORINI
Berichten: 1830
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:07 pm

Bericht door Deborah »

Ik lees mee :D
mama van W essel (26 februari 2007), R uben (2 mei 2009), D äphny (31 juli 2010) en Ph äedra (24 augustus 2013)
Sinder

Bericht door Sinder »

oh jaaaa idd! Ik heb een heeele lekkere. Ga straks thuis even zoeken!
Mirjam

Bericht door Mirjam »

Oh lekker!!!
MarionW

Bericht door MarionW »

*Haalt vast busje met speculaaskruiden uit de kast*
Mir

Bericht door Mir »

Hij is echt heel lekker en staat hier komende tijd voor het vierde jaar met sint op 't menu.
Mirjam

Bericht door Mirjam »

Zo wordt het nooit wat met mijn lijn;)
Jeanet

Bericht door Jeanet »

oh lees ik mee!!
Sinder

Bericht door Sinder »

200 gram speculaas
100 gram boter
2 deciliter slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gram custardpoeder
170 gram suiker
21/2 deciliter melk
21/2 deciliter bleu band finesse voor koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gram amandelspijs
kleutertaai of ander sint snoepgoed

Bereiding
Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.



Ik heb hem zelf zonder spijs gemaakt.
Suzanne

Bericht door Suzanne »

Thanx Gabi! snel opgeslagen.
Gebruikersavatar
channiemam
J&J HAWAII
Berichten: 8116
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am

Bericht door channiemam »

mm klinkt lekker. De spijs lijkt net iets teveel van het goede. Is dat er echt heel lekker door?
mama van NynkE, C@rmen en Ver@

I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
Sinder

Bericht door Sinder »

geen idee, ik doe het er dus niet door.
Jeanet

Bericht door Jeanet »

ik ga hem zeker proberen te maken...heb de ingredienten op mijn briefje geschreven...
Lien

Bericht door Lien »

Haha, mij lijkt juist de bavarois teveel van het goede en zou ik gaan voor alleen de bodem met de spijs 8)

(ik ben ook niet zo'n slagroomtaartentype)
Jeanet

Bericht door Jeanet »

ik begrijp dat nadat je het mengsel hebt gemaakt je bavarois hebt???
Gebruikersavatar
nikky
J&J SANTORINI
Berichten: 1210
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 3:04 pm

Bericht door nikky »

Ooooooooooo dat klinkt lekker, bedankt voor het recept.
Mam van twee, een 15- en 13-jarige en zorgmama van tweeling van 11 jaar.
Mir

Bericht door Mir »

Jeanet schreef:ik begrijp dat nadat je het mengsel hebt gemaakt je bavarois hebt???
Ja. Je krijgt dus een taart met een speculaaskoek bodem, een laagje amandelspijs en daarbovenop een laag speculaasbavarois.
Gebruikersavatar
channiemam
J&J HAWAII
Berichten: 8116
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am

Bericht door channiemam »

Als iemand hem gemaakt heeft... wil je dan een foto plaatsen?
mama van NynkE, C@rmen en Ver@

I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
Mir

Bericht door Mir »

Ja hoor, ik maak 'm vanavond.
Mir

Bericht door Mir »

Afbeelding
Sinder

Bericht door Sinder »

mmmmmmmmmm......
Joos99

Bericht door Joos99 »

Ja, dat ziet er goed uit!
Maar smaakte het ook lekker?
nance74
J&J SANTORINI
Berichten: 2968
Lid geworden op: di jul 27, 2010 3:32 pm

Bericht door nance74 »

Dat ziet er erg goed uit zeg en niet heel moeilijk denk ik.

Denk dat ik die ook maar eens ga maken.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011
Gebruikersavatar
LindaJager
J&J MALEDIVEN
Berichten: 17050
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:03 am

Bericht door LindaJager »

Hij was heerlijk! Ondanks dat ik de vulling ïets te snel bij elkaar had gedaan, geen spijs erin, was hij toch goed te eten. Gerard en ik vonden hem wel lekker maar de jongens werden er niet warm van helaas ::|
Linda mv Lucas 11/10/2000, Robert 24/12/2002 en Vincent 12/11/2006
Gebruikersavatar
channiemam
J&J HAWAII
Berichten: 8116
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am

Bericht door channiemam »

Ik heb hem gisteren gemaakt voor vanochtend en hij is goedgekeurd door de familie ( Had wel een dubbele taart gemaakt ivm het aantal personen)
Hij was heerlijk. Zelf vond ik de spijs erin eigenlijk overbodig maar een groot aantal vond de spijs het juist afmaken.
Geslaagd dus!
mama van NynkE, C@rmen en Ver@

I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
Plaats reactie