Recept speculaastaart?
Moderator: Chantal
Recept speculaastaart?
Wie heeft 'm? Het is weer bijna sinttijd en hij is zo lekker!
Sinder? Ik kan 'm niet vinden op jouw receptenwebsite, maar volgens mij heb jij 'm ooit gepost.
Sinder? Ik kan 'm niet vinden op jouw receptenwebsite, maar volgens mij heb jij 'm ooit gepost.
200 gram speculaas
100 gram boter
2 deciliter slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gram custardpoeder
170 gram suiker
21/2 deciliter melk
21/2 deciliter bleu band finesse voor koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gram amandelspijs
kleutertaai of ander sint snoepgoed
Bereiding
Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.
Ik heb hem zelf zonder spijs gemaakt.
100 gram boter
2 deciliter slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gram custardpoeder
170 gram suiker
21/2 deciliter melk
21/2 deciliter bleu band finesse voor koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gram amandelspijs
kleutertaai of ander sint snoepgoed
Bereiding
Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.
Ik heb hem zelf zonder spijs gemaakt.
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8116
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8116
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
- LindaJager
- J&J MALEDIVEN
- Berichten: 17050
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:03 am
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8116
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
Ik heb hem gisteren gemaakt voor vanochtend en hij is goedgekeurd door de familie ( Had wel een dubbele taart gemaakt ivm het aantal personen)
Hij was heerlijk. Zelf vond ik de spijs erin eigenlijk overbodig maar een groot aantal vond de spijs het juist afmaken.
Geslaagd dus!
Hij was heerlijk. Zelf vond ik de spijs erin eigenlijk overbodig maar een groot aantal vond de spijs het juist afmaken.
Geslaagd dus!
mama van NynkE, C@rmen en Ver@
I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)