kruidnoten taart
Moderator: Chantal
kruidnoten taart
Van het leukste taarten forum, staat nu hier in de oven.
Het kruimeldeeg is volgens mij genoeg voor 2 taarten hoor. De helft zit hier nog in de kom.
200 gram kruidnoten
100 gram boter (gesmolten)
300 gram amandelspijs
300 gram bloem
210 gram suiker
210 gram koude boter, in stukjes
1/2 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
vorm 24 cm rond
Verkruimel de kruidnoten in de keukenmachine en roer de gesmolten boter erdoor. Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier en druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel op de bodem van de vorm.
Kneed de amandelspijs zacht en verdeel deze over de bodem.
Meng de bloem, suiker, boter, speculaaskruiden en bakpoeder met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Niet kneden!!!
Verdeel het kruimelmengsel over de amandelspijs. Bak de taart in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C goudbruin. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen en haal hem er dan pas uit.
Het kruimeldeeg is volgens mij genoeg voor 2 taarten hoor. De helft zit hier nog in de kom.
200 gram kruidnoten
100 gram boter (gesmolten)
300 gram amandelspijs
300 gram bloem
210 gram suiker
210 gram koude boter, in stukjes
1/2 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
vorm 24 cm rond
Verkruimel de kruidnoten in de keukenmachine en roer de gesmolten boter erdoor. Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier en druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel op de bodem van de vorm.
Kneed de amandelspijs zacht en verdeel deze over de bodem.
Meng de bloem, suiker, boter, speculaaskruiden en bakpoeder met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Niet kneden!!!
Verdeel het kruimelmengsel over de amandelspijs. Bak de taart in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C goudbruin. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen en haal hem er dan pas uit.
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Nienke 11-12-2006