plooien

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marian
J&J TEXEL
Berichten: 594
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:20 pm

plooien

Bericht door Marian »

Hoe voorkom ik die bij een ronde taart? De vierkante taart krijg ik wel heel strak bekleed, maar bij een ronde vorm heb ik standaard plooien zitten aan de onderkant.

Hebben jullie misschien nog tips? Helpt het om de marsepein iets dikker te laten?
Marian, mama van Amber (11-08-03) Jasmijn (13-04-05) Rowan (06-04-07) en Marit (21-11-09)
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Probeer eens een mengsel van marsepein en fondant. Ik snap het trouwens niet, vind zelf een vierkante iets moeilijker.

Heb je zo'n ronddraaitableau? Daar je taart opzetten en zo wat milimeter voor milimeter in de ronte naar beneden werken.
Jeanet

Bericht door Jeanet »

eehh even googlen op how to...dan zie je hoe ze het doen.

met je ene hand vlak naar beneden strijken en met je andere hand de rand van fondant vast en ophouden.zo strijk je dan naar beneden.

als je begrijpt wat ik bedoel.
Vermanen

Bericht door Vermanen »

Ik heb juist geleerd om de marsepijn een beetje op te tillen en met je vrije hand het lichtjes tegen de taart te duwen. Dat dan helemaal rond en rond en rond tot je klaar bent.
Je maakt met je hand de beweging van een kommetje door een bak water. Alsof je dus water schept met je hand. :lol:
Plaats reactie