Het mokkacupcake recept van Martine heb ik al opgeslagen.
Ik zou graag nog wat meer recepten voor de lekkerste toeven krijgen.
Ook graag roze, wat zou daarvoor lekker zijn, iets met aardbeienbaverois of zo?
de lekkerste cupcake-toef recepten gevraagd
Moderator: Chantal
de lekkerste cupcake-toef recepten gevraagd
S@ndra mv R ick (28-9-2001), I ris (23-12-2003) & J urn (22-12-2006)
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5728
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Deze vind ik erg lekker:
Ingrediënten frosting: ( Voor minimaal 15 grote cupcakes/ 25 kleine cupcakes)
45 g bloem
240ml melk
200g roomboter
200g fijne kristalsuiker/poedersuiker ( bij voorkeur poedersuiker)
5 ml vanille essence
Recept:
1 Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen en op laag vuur zetten. Goed blijven roeren over de bodem zodat het mengsel niet gaat aanbranden. Ongeveer 10 minuten laten doorkoken. Blijf erbij en blijf roeren!
2 Hierna afdekken met folie en af laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt het mengsel ook in een nieuwe kom scheppen zodat het geheel sneller afkoelt.
3 Boter flink smeuïg en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille.
4 Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij voegen en dan 5 minuten op medium mixen.
Afdekken en 15 minuten in de koelkast. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Laat wel de cupcakes eerst goed afkoelen.
Je kunt de crème natuurlijk kleuren en versieren zoals je wilt.
Ingrediënten frosting: ( Voor minimaal 15 grote cupcakes/ 25 kleine cupcakes)
45 g bloem
240ml melk
200g roomboter
200g fijne kristalsuiker/poedersuiker ( bij voorkeur poedersuiker)
5 ml vanille essence
Recept:
1 Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen en op laag vuur zetten. Goed blijven roeren over de bodem zodat het mengsel niet gaat aanbranden. Ongeveer 10 minuten laten doorkoken. Blijf erbij en blijf roeren!
2 Hierna afdekken met folie en af laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt het mengsel ook in een nieuwe kom scheppen zodat het geheel sneller afkoelt.
3 Boter flink smeuïg en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille.
4 Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij voegen en dan 5 minuten op medium mixen.
Afdekken en 15 minuten in de koelkast. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Laat wel de cupcakes eerst goed afkoelen.
Je kunt de crème natuurlijk kleuren en versieren zoals je wilt.
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009