antilaanse brood taart
Moderator: Chantal
antilaanse brood taart
wie intresse heeft in antilaanse taart recepten geeft maar een gil!
ik heb gister de brood taart gemaakt,,lekker...
hier alvast t recept,,super simpel.leuk om met kids te maken
14 witte bolletjes
550 gr melk
250 gram gesmolten roomboter
225 gram kristal suiker wit
200 gram rozijnen
1 groot blik cocktail fruit
3 theelepels vanille aroma
1 eetlepel kaneel
6 eieren
witte bolletjes in kleine stukjes snijden(in bekken doen
daar over heen gieten,,,250 gram gesmolten roomboter,alle sap van het blikfruit,,en 550 melk...de suiker...de kaneel en de vanille aroma..
dat goed menhen zodat all het brood nat is(het wordt wel echt een snotje hoor,,)
dan de rozijnen en het cocktail fruit erdoor heen mengen
en dan de 6 eieren ff los kloppen en dat er ook goed door heen mengen
springvorm heeeeel goed invetten....bakblik vullen....
en dan min 80-90 min bakken op 175-180 graden...
met stokje checken of t gaar is(geen beslag moet er aan zitten)
ff 10 min laten afkoelen,,omkeren...en dan bestrooien met kaneel suiker(kristal suiker met kaneel er door heen)
de taart is lekker,,,niet normaal....
ik heb gister de brood taart gemaakt,,lekker...
hier alvast t recept,,super simpel.leuk om met kids te maken
14 witte bolletjes
550 gr melk
250 gram gesmolten roomboter
225 gram kristal suiker wit
200 gram rozijnen
1 groot blik cocktail fruit
3 theelepels vanille aroma
1 eetlepel kaneel
6 eieren
witte bolletjes in kleine stukjes snijden(in bekken doen
daar over heen gieten,,,250 gram gesmolten roomboter,alle sap van het blikfruit,,en 550 melk...de suiker...de kaneel en de vanille aroma..
dat goed menhen zodat all het brood nat is(het wordt wel echt een snotje hoor,,)
dan de rozijnen en het cocktail fruit erdoor heen mengen
en dan de 6 eieren ff los kloppen en dat er ook goed door heen mengen
springvorm heeeeel goed invetten....bakblik vullen....
en dan min 80-90 min bakken op 175-180 graden...
met stokje checken of t gaar is(geen beslag moet er aan zitten)
ff 10 min laten afkoelen,,omkeren...en dan bestrooien met kaneel suiker(kristal suiker met kaneel er door heen)
de taart is lekker,,,niet normaal....
Laatst gewijzigd door mies-noe op vr apr 01, 2011 3:06 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
kesio
6 eetlepels suiker
1 liter koffiemelk
400 gram suiker
8 grote eieren
2 theelepels vanille aroma
2 eetlepels witte rum
* breng de 6 eetlepels suiker in een alminium vorm(24 cm)op een laag vuurtje aan de kook...laten koken tot dit goud bruin karamel wordt,,de vorm draaien zodat de bodem en de wanden van de vorm met de caramel bedekt zijn.
*laat de caramel afkoelen twordt vanzelf hard en t gaat kraken
*giet de koffiemelk in de pan en breng t aan de kook
*klok de eieren met de 400 gram suiker los
*giet beetje voor beetje de gekookte melk toe
*en goed blijven kloppen
*voeg de vanille en de rum toen en het geheel nog eventjes blijven kloppen
*giet het mengsle door een zeef in een met bedkt met alminium folie vorm.
*zet de vorm in een grote pan gevuld met water(2/3 hoog)au bain marie
*en zet t in een voorverwarmde oven(175 graden)
*na de baktijd de aniliaanse creme brulee(kesio) goed af laten koelen..en zet m daarna in de koelkast voor enkele uurtjes(of een nachtje,,nog beter)
*daarna de rand los snijden van de creme brulee en m omkeren op een diepe schaal
*garneer m af met vruchten op siroop(anans/perzik/manderijn enz)
175 graden bakken ongeveer 2:30 uur
als je nog meer recepten wil hebben van taarten/of snoepgoed of koekjes hoor ik het wel...
xxxx
6 eetlepels suiker
1 liter koffiemelk
400 gram suiker
8 grote eieren
2 theelepels vanille aroma
2 eetlepels witte rum
* breng de 6 eetlepels suiker in een alminium vorm(24 cm)op een laag vuurtje aan de kook...laten koken tot dit goud bruin karamel wordt,,de vorm draaien zodat de bodem en de wanden van de vorm met de caramel bedekt zijn.
*laat de caramel afkoelen twordt vanzelf hard en t gaat kraken
*giet de koffiemelk in de pan en breng t aan de kook
*klok de eieren met de 400 gram suiker los
*giet beetje voor beetje de gekookte melk toe
*en goed blijven kloppen
*voeg de vanille en de rum toen en het geheel nog eventjes blijven kloppen
*giet het mengsle door een zeef in een met bedkt met alminium folie vorm.
*zet de vorm in een grote pan gevuld met water(2/3 hoog)au bain marie
*en zet t in een voorverwarmde oven(175 graden)
*na de baktijd de aniliaanse creme brulee(kesio) goed af laten koelen..en zet m daarna in de koelkast voor enkele uurtjes(of een nachtje,,nog beter)
*daarna de rand los snijden van de creme brulee en m omkeren op een diepe schaal
*garneer m af met vruchten op siroop(anans/perzik/manderijn enz)
175 graden bakken ongeveer 2:30 uur
als je nog meer recepten wil hebben van taarten/of snoepgoed of koekjes hoor ik het wel...
xxxx