* 650 ml slagroom
* 650 gr pure chocolade (70%)
* 650 gr zachte boter
* 1 el oploskoffie
* 200 gr bloem
* 2 tl bakpoeder
* 250 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* zout
* 2 el cacao (+ een beetje om eroverheen te strooien)
* 4 eieren
* 100 ml creme fraiche
* 75 gr poedersuiker
- slagroom aan de kook brengen, dan van het vuur halen. Hier 400 gram chocolade in laten smelten, dit af laten koelen en een nacht in de koelkast zetten.
- springvorm invetten (26 cm)
- oploskoffie met 150 ml water aan de kook brengen, hierin 250 gr chocolade en 250 gr boter smelten. Laat dit 15 minuten afkoelen.
- bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, snufje zout en 2 el cacao door elkaar mengen
- eieren en creme fraiche kort door elkaar kloppen
- roer de gesmolten chocolade en het eiermengsel om en om door het bloemmengsel
- strijk het beslag egaal in de springvorm, bak het ca 1 uur in een voorverwarmde oven (elektrisch 175, hetelucht 150, gas stand 2) en laat het buiten de oven afkoelen.
- Snijd de bodem één keer door, dus dat je 2 lagen krijgt.
- klop 400 gram boter en de poedersuiker ca 3 minuten door elkaar tot een gladde massa. Haal de chocoladeroom uit de koelkast en roer deze met een lepel door de poedersuikerboter
- zet 2/3 van deze creme in de koelkast om koud (en stevig) te worden voor de versiering. De rest van de creme smeer je over de taartbodem en daar leg je de andere helft weer bovenop. De bovenkant smeer je ook nog wat chocoladecreme overheen
- spuit de gekoelde creme in toefjes op de taart en zet de taart tenminste 2 uur in de koelkast.
- strooi vlak voor het opdienen nog een flinke laag cacao over de taart heen
Eet smakelijk!
