beginners vragen
Moderator: Chantal
beginners vragen
Voor m icah's verjaardag wil ik cc maken en dan natuurlijjk ook versieren.
Vorige week heb ik cc's om uit te proberen of dat goed ging ivm kma en ei ander recept gebruikt. Dat is gelukt. Ik heb een recept voor bananencakes en voor gewone cc's. De eerste zijn hoog geworden en de gewone vrij plat.
Deze wil ik dus gaan versieren met fondant ivm ook een notenallergie van M.
1. ik heb blauw en wit gekocht. Kan ik deze kleuren ook mengen, voor lichterblauw?
2. hoe maak het fondant vast op de cc?
3. kan ik de bananen cc ook versieren of is dat niet lekker?
4. de bananen cc waren hoog hoe zorg ik ervoor dat deze platter blijven?
5. ik wil een rondje maken en daarop nog iets, hoe "plak" ik dat op elkaar?
6. die plaatjes kan ik al eerder maken, maar waarin bewaar ik die het beste?
Volgens heb ik nog wel meer vragen maar voor nu was dit het.
Hopelijk kan iemand mij helpen.
Vorige week heb ik cc's om uit te proberen of dat goed ging ivm kma en ei ander recept gebruikt. Dat is gelukt. Ik heb een recept voor bananencakes en voor gewone cc's. De eerste zijn hoog geworden en de gewone vrij plat.
Deze wil ik dus gaan versieren met fondant ivm ook een notenallergie van M.
1. ik heb blauw en wit gekocht. Kan ik deze kleuren ook mengen, voor lichterblauw?
2. hoe maak het fondant vast op de cc?
3. kan ik de bananen cc ook versieren of is dat niet lekker?
4. de bananen cc waren hoog hoe zorg ik ervoor dat deze platter blijven?
5. ik wil een rondje maken en daarop nog iets, hoe "plak" ik dat op elkaar?
6. die plaatjes kan ik al eerder maken, maar waarin bewaar ik die het beste?
Volgens heb ik nog wel meer vragen maar voor nu was dit het.
Hopelijk kan iemand mij helpen.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011
Re: beginners vragen
tuurlijk, graag gedaan en succes!nance74 schreef:Voor m icah's verjaardag wil ik cc maken en dan natuurlijjk ook versieren.
Vorige week heb ik cc's om uit te proberen of dat goed ging ivm kma en ei ander recept gebruikt. Dat is gelukt. Ik heb een recept voor bananencakes en voor gewone cc's. De eerste zijn hoog geworden en de gewone vrij plat.
Deze wil ik dus gaan versieren met fondant ivm ook een notenallergie van M.
1. ik heb blauw en wit gekocht. Kan ik deze kleuren ook mengen, voor lichterblauw?
ja hoor, natuurlijk!
2. hoe maak het fondant vast op de cc?
met een klein beetje jam of (witte) chocoladepasta
3. kan ik de bananen cc ook versieren of is dat niet lekker?
tuurlijk is dat lekker! helemaal in combi met een beetje chocoladepasta om de fondant op de plakken
4. de bananen cc waren hoog hoe zorg ik ervoor dat deze platter blijven?
misschien minder erin doen, oven op lagere temperatuur zetten (150 graden of zo) en wat langer bakken zodat ze wel gaar zijn
5. ik wil een rondje maken en daarop nog iets, hoe "plak" ik dat op elkaar?
vinger natmaken en daarmee lijmen, dus niet eens een druppel water, gewoon echt heeel weinig
6. die plaatjes kan ik al eerder maken, maar waarin bewaar ik die het beste?
heb je zo'n vleeswarendoosje met 3 op elkaar? daar passen er wel een stuk of 15 in denk ik. en anders gewoon in een bakje met bakpapier ertussen
Volgens heb ik nog wel meer vragen maar voor nu was dit het.
Hopelijk kan iemand mij helpen.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Ik heb het weer gevonden. "je moet altijd een isoleerlaag van marsepein of botercreme op de taart aanbrengen omdat rolfondant smelt wanneer het in aanraking komt met jam."Cindy schreef:Jam is een prima plakmiddel. Misschien ben jij in de war met slagroom? Want daar gaan fondant en marsepein wel van smelten.
Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat!
vandaar mijn vraag. Maar als dat niet zo is dan kan ik inderdaad gewoon jam gebruiken. Da's wat makkelijker dan botercreme denk ik.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011