Mijn moeders Bruidstaart - D-day!!!
Moderator: Chantal
Jeetje wat een hoge taart! Heb jij dan zo'n hoge bakvorm?
Ik vind de taart er prima uitzien hoor, maar snap wel dat je zelf een perfecte taart wilt hebben. Volgens mij krijg je een taart vooral heel strak als de marsepein/fondant wat dikker is. Maar of dat ook nog iets toevoegt aan de smaak?
Ik heb voor 11 juni de bruidstaart voor mijn schoonzus op de planning staan, dus ik lees geïnteresseert met jouw draadje mee
Ik vind de taart er prima uitzien hoor, maar snap wel dat je zelf een perfecte taart wilt hebben. Volgens mij krijg je een taart vooral heel strak als de marsepein/fondant wat dikker is. Maar of dat ook nog iets toevoegt aan de smaak?
Ik heb voor 11 juni de bruidstaart voor mijn schoonzus op de planning staan, dus ik lees geïnteresseert met jouw draadje mee
Re: Mijn moeders Bruidstaart - topic
weet je je hebt een goed planning, gaat allemaal best goed komen hoor!! je hebt straks een hele mooi zelfgemaakt bruidstaart voor je moeder gemaakt!!artcoco schreef:[Iemand nog tips voor de volgende lagen, om strakker dan strak resultaat te krijgen? Ik zie het niet vaak, alleen bij de echte toppers - dus misschien moet ik niet zeuren. Maar doe je dat echt met smootheren, smootheren en nog eens smootheren? ---ja denk ik wel zo had je de lucht er denk ik ook onder weggekregen...opzich wel kanp dat je er lucht onder hebt gekregen.---
Fondant is dan ook nog eens niet mijn vriend, het begon op de randen snel te scheuren, omdat het zo'n hoog taartje was en dus veel gewicht aan de randen hing. Brrr, wat een ellende!---te dun uitgerolt??ik doe ook altijd dun maar op de voorbeelden doen ze er een dikke laag omheen----
Tenslotte nog een vraag: ik had de cakedrum mee willen bekleden, maar hij valt iets te groot uit daarvoor. Ik heb wit lint, ter breedte van de cakedrum. Maar het zilver komt ergens ook wel mooi terug in de taart. Ik weet dat de profi's er over vallen, een zichtbare cakedrum. Dus toch maar lint eromheen doen? Of bekleden met een randje fondant? Cakedrum is noodzaak, want hij rust straks op maar drie punten.----als je zegt dat de profis erover vallen zou ik er een wit lintje omheen doen idd.----
En ik heb parelmoerspray - nu nog niet gebruikt op de taart. Zal ik dat na dooien nog erop sprayen? Op alledrie de lagen dan? Of misschien alleen op de middelste, afwijkende, laag?-----nou even kijken hoe hij lijkt,....ik heb hele mooie resultaten gehad maar ook kliederbende....dat zou eeuwig zonde zijn....vooral als de taart nog wat zweet zou ik oppassen.----
En dit is nog maar het kleinste taartje ---- Ik vond de kleine juist heel moeilijk en kreeg die onderom ook niet mooi strak...hij was gewoon te klien, maar volgens mij was mijn kleine kleinder dat jou kleine.----(OK, grootte zegt niet alles, maar poeh, wat vergt dit al een tijd om al die balletjes te plaatsen alleen al...).
Ik heb altijd hetzelfde als jij; strak in de creme, maar de fondant is rond bij de rand. Vind ik ook altijd zo jammer. Ik vind idd die strakke van de profs helemaal geweldig. Ga je link even bekijken.
Maar hij is wel mooi verder hoor, jouw taartje. Randen misschien niet zo strak, maar verder wel!
Maar hij is wel mooi verder hoor, jouw taartje. Randen misschien niet zo strak, maar verder wel!
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
pff, dat krijg ik niet voor elkaar in 7 minuten - en ook zo strak nietartcoco schreef:Ik ga nog 200x dit filmpje bekijken: http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=We26gwKS_twHanne schreef:ik heb geen idee hoe ze dat rechte realiseren.
terug naar jouw taart - vanwege het "kussen-patroon" op de zijkant zou ik zo heel strak ook niet verwachten eigenlijk (ik bedoel, zo strak als de filmpjes-dame bekleedt, daar krijg je toch nooit meer een mooi kussenpatroon in gedrukt?). En misschien maakt het ook uit dat zij geen botercreme gebruikt (is hoe dan ook dikker dat het siroopmengsel van het filmpje).
En over de cakedrum: ik vind zilver wel heel prachtig staan bij de balletjes - dus ik vrees dat je naar de fourniturenzaak moet voor een zilveren lint (hè ja, alsof je niet genoeg te toen hebt ).
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
oooh Corina nou maak je me vréselijk zenuwachtig... Ik moet zondag een 4 laagse bruidstaart maken voor mijn oom, die al in maart getrouwd is en een lowbudgetfeestje geeft bij een zus van hem. Ik heb een handschetsje, net de bovenste cake af en thats it. Wat een goede voorbereiding zeg! Nou ligt mijn lat niet zo heel hoog, ik heb weinig contact met mijn oom en zijn vrouw, maar een beeeetje leuke taart zou tof zijn.
De parelmoerspray lijkt mij het mooist op 1 laag, dus dan zou ik de afwijkende nemen idd.
Kun je de cakedrum niet bijsnijden? Heb ik laatst met een stapeltaartje gedaan. Was geen cakedruk maar een taartplaatje dus wel veel dunner.
Overigens kwam ik deze nog tegen: http://www.youtube.com/watch?v=ktxOrPzDzl4 Unbelievable!
Over die cake strak krijgen. Ik heb het idee dat het vaak door het vullen van de cake komt dat het niet zo strak wordt. Dat hij gaat uitzakken ofzo. Ik heb het ook wel eens.
Heb je overigens voor die ruiten een tool ofzo? Ik vind dat zo leuk!
OVerigens heb ik nu een echte baking pan en de wilton bake even strips en verrekt, het werkt.... Kei en keistrakke cake.
De parelmoerspray lijkt mij het mooist op 1 laag, dus dan zou ik de afwijkende nemen idd.
Kun je de cakedrum niet bijsnijden? Heb ik laatst met een stapeltaartje gedaan. Was geen cakedruk maar een taartplaatje dus wel veel dunner.
Overigens kwam ik deze nog tegen: http://www.youtube.com/watch?v=ktxOrPzDzl4 Unbelievable!
Over die cake strak krijgen. Ik heb het idee dat het vaak door het vullen van de cake komt dat het niet zo strak wordt. Dat hij gaat uitzakken ofzo. Ik heb het ook wel eens.
Heb je overigens voor die ruiten een tool ofzo? Ik vind dat zo leuk!
OVerigens heb ik nu een echte baking pan en de wilton bake even strips en verrekt, het werkt.... Kei en keistrakke cake.
Ik vind de taart mooi Corina. Heel mooi met die kleine en grote pareltjes! En dat de randen niet geheel 'recht' zijn vind ik absoluut niet storend.
Ik kan me wel voorstellen dat je het strakker dan strak wil hebben. Ik ga er iedere keer weer voor, maar dat randje, 90 graden, lukt gewoon niet!
Misschien zou dit wat zijn? Hefet iemand hier ervaring mee?
http://www.taartendecoratie.nl/smoother ... other.html
Ik kan me wel voorstellen dat je het strakker dan strak wil hebben. Ik ga er iedere keer weer voor, maar dat randje, 90 graden, lukt gewoon niet!
Misschien zou dit wat zijn? Hefet iemand hier ervaring mee?
http://www.taartendecoratie.nl/smoother ... other.html
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
whahaha kom maar op met die ijsjes! Nee heel mooi strak zeg! Wauw! Dat randje is wel erg mooi vind ik. En de foto kwam er nog op hier toch? Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
En die katten... tja, als je hem hebt staan, kun je misschien dozen opgevouwen erom heen zetten? Of gewoon een hele grote doos eromheen?
En die katten... tja, als je hem hebt staan, kun je misschien dozen opgevouwen erom heen zetten? Of gewoon een hele grote doos eromheen?
Deze is ook mooi zeg! Het totaalplaatje gaat geweldig worden, dat kun je zo zien.
Bij deze lijken de hoeken ook strakker?
Ik maak een bruidstaart meestal in 1 dag. De biscuits bak ik wel van te voren, maar de rest in 1 keer. Dan zorg ik wel dat ik geen kinderen om me heen heb, anders lukt het niet. Ik ben altijd bang dat ik het overzicht verlies, als ze allemaal tegelijk worden gemaakt, zie ik wat er nog bij zou moeten of wat ik juist weg moet laten...
Bij deze lijken de hoeken ook strakker?
Ik maak een bruidstaart meestal in 1 dag. De biscuits bak ik wel van te voren, maar de rest in 1 keer. Dan zorg ik wel dat ik geen kinderen om me heen heb, anders lukt het niet. Ik ben altijd bang dat ik het overzicht verlies, als ze allemaal tegelijk worden gemaakt, zie ik wat er nog bij zou moeten of wat ik juist weg moet laten...
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
Prachtig Corina. Randen strak genoeg zo voor je . Ik vind hem heel mooi (het hele taartje, maar de randen ook ) Eenvoudig, maar die glans en die rand maken het helemaal af. Mooie rand trouwens! Dat gaat echt heel mooi worden meid, super!
Laatst gewijzigd door Mon op wo mei 11, 2011 11:23 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8116
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
-
- J&J SANTORINI
- Berichten: 1803
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:18 pm