Laatst had er iemand voor mij het recept opgeschreven voor het glutenvrij biscuit. Ik dacht dat ik die had overgeschreven, maar niet dus. Met mijn manier van zoeken kan ik hem niet vinden, dus wie o wie kan me er weer aan helpen.
Daarbij nog gelijk een vraag. Ik ga dus een taart maken voor iemand die glutenvrij is. Kan ik dan wel gewoon marsepein enzo gebruiken? Ik zit eigenlijk helemaal niet daarin. Zal me zo ook eens verdiepen op het www.
recept glutenvrij biscuit
Moderator: Chantal
recept glutenvrij biscuit
mama van W essel (26 februari 2007), R uben (2 mei 2009), D äphny (31 juli 2010) en Ph äedra (24 augustus 2013)
gezocht en gevonden...
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 ... utenvrij)/
is de persoon in kwestie ook allergisch voor sporen van gluten? dan zou ik nl zelf fondant maken....
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 ... utenvrij)/
is de persoon in kwestie ook allergisch voor sporen van gluten? dan zou ik nl zelf fondant maken....
Mamma van Wouter 03-12-2002, Heinrike 11-03-2005 en Janiek 14-9-2010
marsepijn is glutenvrij. maar bij het ompakken zijn niet alle winkels even schoon.
Als je zelf al in huis hebt zorg er dan voor dat je schone marsepijn gebruikt en niet dat er kruimels van een andere taart op kunnen zitten. Dit geld ook voor al je materialen (taart zaag etc).
Meel kan je bij de betere natuurwinkel of tegenwoordig ook bij de meeste supermarkten kopen. Shar is een goed merk maar bevat volgens mij wel tarwe zetmeel. volgens mij heeft de taartenshop dit merk ook.
mijn recept:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... hp?id=6096
ei geel en suiker goed mixen (10min). eiwit opkloppen tot stijf. samen voegen en meel erbij zeven en doorheen spatelen 40min bakken bij 180C.
Als je zelf al in huis hebt zorg er dan voor dat je schone marsepijn gebruikt en niet dat er kruimels van een andere taart op kunnen zitten. Dit geld ook voor al je materialen (taart zaag etc).
Meel kan je bij de betere natuurwinkel of tegenwoordig ook bij de meeste supermarkten kopen. Shar is een goed merk maar bevat volgens mij wel tarwe zetmeel. volgens mij heeft de taartenshop dit merk ook.
mijn recept:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... hp?id=6096
ei geel en suiker goed mixen (10min). eiwit opkloppen tot stijf. samen voegen en meel erbij zeven en doorheen spatelen 40min bakken bij 180C.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004