



Moderator: Chantal
dorien is vandaag naar haar vriendin, haar hoofd staat eventjes niet bij het plaatsen van een recept denk ik.Hanneke schreef:ja duhuh - wel ons lekker maken en dan geen recept![]()
De bannoffee is hier al vaker voorbij gekomen, maar de lemon bars zijn echt nieuw nieuw nieuw, dus kom maar op!
Die lemonbars zien er ook overheerlijk uit. Zou je daar het recept een keer van willen neerzetten Dorien? Snap wel dat je dat nu even niet kunt doen hoor.Benodigdheden voor kleine springvorm (24 cm): -1 pak chocolate chip koekjes -2 blikjes gecondenseerde melk (met toegevoegd suiker!) , bijv. Fries meisje bij Edah - 75 a 100 gram boter - circa 3 bananen -250 gram slagroom -suiker, cacao-poeder, bakpapier
Zet de afgesloten blikjes melk in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer drie uur lang koken (niet droog laten koken!).
De inhoud is nu veranderd in caramelsaus. Laat deze goed afkoelen.
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Roer het koekkruim door de boter. Doe bakpapier onder in de taartvorm en bedek de bodem met het boter-koekkruim-mengsel. Plet met de bolle kant van een lepel. Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de bananen in de lengte doormidden, en leg de helften, met de platte kant onder, op de bodem van de taart (in plakjes kan ook). Verdeel nu de afgekoelde caramelsaus over de taart. Laat evt. nog verder afkoelen in de koelkast Klop de slagroom met wat suiker tot zachte pieken ontstaan en verdeel deze ook over de taart. Bepoeder de taart met cacao-poeder (mbv een theezeefje).
Ik heb voor deze banoffeepie 1 blikje gebruikt (meer dan die drie uur laten koken, bijna 6 uur geloof ik) en 2 pakken koekjes. (ah) Ik heb trouwens gesmokkeld want ik heb reeds geklopte slagroom gebruikt (uit zo'n pot uit de koeling)mama talla schreef:Jammie Jammie, dat ziet er goed uit zeg! Bannoffee pie ken ik. Is heerlijk! Hier het recept (van het oude J&J):Die lemonbars zien er ook overheerlijk uit. Zou je daar het recept een keer van willen neerzetten Dorien? Snap wel dat je dat nu even niet kunt doen hoor.Benodigdheden voor kleine springvorm (24 cm): -1 pak chocolate chip koekjes -2 blikjes gecondenseerde melk (met toegevoegd suiker!) , bijv. Fries meisje bij Edah - 75 a 100 gram boter - circa 3 bananen -250 gram slagroom -suiker, cacao-poeder, bakpapier
Zet de afgesloten blikjes melk in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer drie uur lang koken (niet droog laten koken!).
De inhoud is nu veranderd in caramelsaus. Laat deze goed afkoelen.
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Roer het koekkruim door de boter. Doe bakpapier onder in de taartvorm en bedek de bodem met het boter-koekkruim-mengsel. Plet met de bolle kant van een lepel. Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de bananen in de lengte doormidden, en leg de helften, met de platte kant onder, op de bodem van de taart (in plakjes kan ook). Verdeel nu de afgekoelde caramelsaus over de taart. Laat evt. nog verder afkoelen in de koelkast Klop de slagroom met wat suiker tot zachte pieken ontstaan en verdeel deze ook over de taart. Bepoeder de taart met cacao-poeder (mbv een theezeefje).
Groetjes Jikke