Ik wil voor Mirte haar traktatie op school Cake pops gaan maken. Maar hoe gaat dat eigenlijk?
Iemand die mijn op weg kan helpen?
Cake pops?
Moderator: Chantal
Cake pops?
Regina, moeder van
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
Mirte (15-10-2004) Nikki (09-10-2007) Liam (11-05-2010)
joh, ik was nog door pagina's en pagina's van het taartenforum aan het scrollenRegina schreef:Niemand?


http://jipenjanneke.messageboard.nl/vie ... hp?t=11344
oh ja: googelen op Bakerella en cakepops zal ook veel opleveren!
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
Ik heb er eens een blogje over geschreven... Misschien kun je er wat mee!
Verkruimel de cake, ik gebruik meestal 400 gram hotelcake (gewoon uit de supermarkt). Doe er twee a drie eetlepels 'vocht' doorheen. Denk dan aan chocoladepasta, jam of marcarpone oid. Laat je fantasie maar gaan!Kneed dit tot je een compacte massa krijgt. Rol er dan balletjes van, ongeveer 20/25 gram per balletje. (kan ook groter, net wat je wilt!) Als het nog kruimelt, doe er dan nog wat 'vocht' bij. Dit is genoeg voor ongeveer 24 pops.
Doe de balletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer. Smelt in de tussentijd de chocolade, ongeveer 300 gr. Het moet echt genoeg zijn om de balletjes in te dopen. Je tempereert de chocola na het opwarmen, roeren roeren en blijven roeren. Dan kun je er ook langer wat mee. Als je hiermee klaar bent, haal je de balletjes uit de vriezer. Ik haal ze per 4 eruit. Doop de stokjes in de chocloade en steek ze tot halverwege de balletjes. Doop de balletjes in de chocolade, een klein beetje rond draaien, niet roeren met de balletjes.
Zorg dat de chocolade tot aan het stokje komt. Tik het stokje voorzichtig tegen de rand zodat de overtollige chocloade er makkelijk af kan druipen. Niet draaien! Dan krijg je juist druppels! Je moet snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.
Als laatste versieren zoals je wilt! Doe dit meteen als je het balletjes in de chocolade hebt gedoopt, het droogt heel snel weer op.
Verkruimel de cake, ik gebruik meestal 400 gram hotelcake (gewoon uit de supermarkt). Doe er twee a drie eetlepels 'vocht' doorheen. Denk dan aan chocoladepasta, jam of marcarpone oid. Laat je fantasie maar gaan!Kneed dit tot je een compacte massa krijgt. Rol er dan balletjes van, ongeveer 20/25 gram per balletje. (kan ook groter, net wat je wilt!) Als het nog kruimelt, doe er dan nog wat 'vocht' bij. Dit is genoeg voor ongeveer 24 pops.
Doe de balletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer. Smelt in de tussentijd de chocolade, ongeveer 300 gr. Het moet echt genoeg zijn om de balletjes in te dopen. Je tempereert de chocola na het opwarmen, roeren roeren en blijven roeren. Dan kun je er ook langer wat mee. Als je hiermee klaar bent, haal je de balletjes uit de vriezer. Ik haal ze per 4 eruit. Doop de stokjes in de chocloade en steek ze tot halverwege de balletjes. Doop de balletjes in de chocolade, een klein beetje rond draaien, niet roeren met de balletjes.
Zorg dat de chocolade tot aan het stokje komt. Tik het stokje voorzichtig tegen de rand zodat de overtollige chocloade er makkelijk af kan druipen. Niet draaien! Dan krijg je juist druppels! Je moet snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.
Als laatste versieren zoals je wilt! Doe dit meteen als je het balletjes in de chocolade hebt gedoopt, het droogt heel snel weer op.
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
http://molendearend.nl/files/recepten/t ... colade.pdfJo Jo schreef:Heel duidelijk, Diane! Daar kan ik me zelfs wel aan wagen.
Maar ehm.... wat is tempereren?
Hier staat het duidelijk uitgelegd. Het heeft alles te maken met de juiste temperatuur...
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009