Welke vulling?

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Miranda
J&J HAWAII
Berichten: 6305
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:07 pm

Welke vulling?

Bericht door Miranda »

13 oktober is Danique jarig en nu heb ik iemand gevonden die een Nijntje taart gaat maken.
Ze vroeg welke vulling ik dan wilde maar ik heb geen idee!
Jullie als taartenbaksters en -kenners weten vast wel wat erg lekker is.
Wat vinden jullie erg lekker en een goede combinatie?
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8! :wink: )
Gebruikersavatar
channiemam
J&J HAWAII
Berichten: 8223
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am

Bericht door channiemam »

Ik vind persoonlijk de vulling, banketbakkersroom en jam/slagroom erg lekker. Vandaag ook een taart gemaakt voor Vera met deze vulling. Viel weer erg goed in de smaak.
mama van NynkE, C@rmen en Ver@

I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
Gebruikersavatar
Linkje
J&J SANTORINI
Berichten: 1763
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:05 pm

Bericht door Linkje »

Ik ben zelf gek op de combi lemoncurd en citroenkwark. Lekker fris!
Maar ja, smaken verschillen natuurlijk...
Ro!inka mv Je!mer (9) en F edde (6)

Leer alsof je voor altijd blijft leven.
Leef alsof je morgen gaat sterven.

- Gandhi -
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Ja smaken verschillen Miranda, wat vinden jullie lekker;
- Chocolade/caramel achtig
- Met fruit, welk fruit
- Met room

Als je dat aangeeft kun je al wat gerichter advies geven.

Zelf vind ik frambozenmousse erg lekker bij marsepein.
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9645
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Bericht door muppet »

- monacitroentoetje met jam (met lemon curd vind ik heerlijk, maar niet iedereen houd van de citroen)

- de frambozenmousse is inderdaad heerlijk, zeker met een laagje frambozenjam en ik had ook hazelnootpasta

- mascarpone gemengd met jam en een extra laagje jam doet het hier ook altijd goed

- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van

- chocoladebiscuit met kersenjam en mascarpone gemengd met kersenvlaaivulling
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Gebruikersavatar
Thommy
J&J MAURITIUS
Berichten: 4424
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:09 am

Bericht door Thommy »

muppet schreef:- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van
Lijkt me geweldig, hoe maak je die?
A~nke, mama van T (2005), T (2008) en S (2010)
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9645
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Bericht door muppet »

Thommy schreef:
muppet schreef:- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van
Lijkt me geweldig, hoe maak je die?
heel makkelijk:

Ingrediënten:
• 250 ml slagroom, stijf geklopt
• 1 zakje slagroomversteviger
• 1 pak bokkenpootjes

Werkwijze:
•Slagroom kloppen met slagroomversteviger en een beetje suiker
•Bokkenpootjes verpulveren in keukenmachine
•Verpulverde bokkenpootjes door de slagroom scheppen.

en de chocolademousse gewoon uit een potje van mona scheppen :D
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Gebruikersavatar
Thommy
J&J MAURITIUS
Berichten: 4424
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:09 am

Bericht door Thommy »

Oh heerlijk, die ga ik zeker een keer proberen. Doe je dit goedje zo tussen de biscuit of dan toch een boterrandje (mits je afdekt met fondant)?
A~nke, mama van T (2005), T (2008) en S (2010)
Marielle

Bericht door Marielle »

Een vriendin had laatst voor ons slagroom met witte chocolade gemaakt en dan in een andere laag verse aardbeien (en jam?). Was heerlijk.
Gebruikersavatar
Mariska
J&J SANTORINI
Berichten: 3652
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:34 pm

Bericht door Mariska »

De aardbeien mouse van SuzanneV :D
Mama van Bas ( oktober 2008 ) en Nina ( december 2010 )
Twitter; @mariskavangilst
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9645
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Bericht door muppet »

Thommy schreef:Oh heerlijk, die ga ik zeker een keer proberen. Doe je dit goedje zo tussen de biscuit of dan toch een boterrandje (mits je afdekt met fondant)?
ik doe voor de zekerheid altijd een dijkje. Maar als je goed van de rand afblijft en daarna afsmeert met botercreme kan het ook.
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Plaats reactie