Ik heb net geprobeerd een glutenvrije taart te bakken voor een vriendin met coeliakie.
Helaas is dat ding dus onwijs ingestort.
Recept volgens de leukstetaarten site.
Iemand nog betere opties?
glutenvrije taart
Moderator: Chantal
glutenvrije taart
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.
- marije1977
- J&J SANTORINI
- Berichten: 2816
- Lid geworden op: do jul 29, 2010 1:19 pm
Re: glutenvrije taart
Ik heb bij de Jumbo wel eens mix gekocht voor glutenvrije taart. Dat ging prima, maar de taart was wel erg droog en kruimelig en brak daardoor heel snel. Een beetje extra botercreme deed wonderen als plakmiddel.
Marije
Laurens (17 maart 2006) en Neline (1 december 2007)
Laurens (17 maart 2006) en Neline (1 december 2007)
Re: glutenvrije taart
welk meel en recept heb je gebruikt. Bak (altijd) glutenvrij en buiten mijn nieuwe bakvorm geen problemen.
Schar mix is verkrijgbaar bij de AH
springvorm 24 cm: 5 eieren, 150 gr suiker, 125 gr
swemix (no protein), 25 gr maizena, 1 zakje vanille
suiker, snufje zout (let of welke mix je hebt)
eiwit opkloppen met zout, Eigeel met suiker luchtig
kloppen ca 10 min. Eigeel en rest bij eiwit roeren en ca 40
minuten in de oven bij 180 graden.
als je zo'n rare vorm krijgt als ik is de oven te heet de laatste taarten heb ik gebakken bij 150graden, maar die zaten in echte taartpannen ipv gewone springvorm
Ik gebruik voor biscuit deeg no protein (glutenvrij en
eiwit arm het vroegere swemix wat toen in zaltbommel
werd verkocht en nu alleen in belgie leverbaar is).
Eigenlijk is het nog nooit mislukt. Schar mix speciaal
voor taart levert ook goede resultaten vind ik maar
heb ik nog nooit voor kapsel gebruikt. Maar het is
even zoeken voor alles wat ik bak gebruik ik een eigen
meel soort.
Schar mix is verkrijgbaar bij de AH
springvorm 24 cm: 5 eieren, 150 gr suiker, 125 gr
swemix (no protein), 25 gr maizena, 1 zakje vanille
suiker, snufje zout (let of welke mix je hebt)
eiwit opkloppen met zout, Eigeel met suiker luchtig
kloppen ca 10 min. Eigeel en rest bij eiwit roeren en ca 40
minuten in de oven bij 180 graden.
als je zo'n rare vorm krijgt als ik is de oven te heet de laatste taarten heb ik gebakken bij 150graden, maar die zaten in echte taartpannen ipv gewone springvorm
Ik gebruik voor biscuit deeg no protein (glutenvrij en
eiwit arm het vroegere swemix wat toen in zaltbommel
werd verkocht en nu alleen in belgie leverbaar is).
Eigenlijk is het nog nooit mislukt. Schar mix speciaal
voor taart levert ook goede resultaten vind ik maar
heb ik nog nooit voor kapsel gebruikt. Maar het is
even zoeken voor alles wat ik bak gebruik ik een eigen
meel soort.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Re: glutenvrije taart
echt de allerlekkerste:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8084 ... -pear-cake
geef maar een seintje als je een vertaling wilt (echt - hier eet je je vingers bij op!)
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8084 ... -pear-cake
geef maar een seintje als je een vertaling wilt (echt - hier eet je je vingers bij op!)
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
Re: glutenvrije taart
Ik heb een recept van de leukstetaarten voor biscuitmix gebruikt, met rijstemeel.
Hij is dus gewoon niet omhoog gekomen, nou ja, eerst wel, maar al in de oven weer in elkaar gezakt. Ik kan hem denk ik nog wel 2x doorsnijden, dus ga hem wel gebruiken.
Ga voor de volgende keer wel bij de ah langs.
Hij is dus gewoon niet omhoog gekomen, nou ja, eerst wel, maar al in de oven weer in elkaar gezakt. Ik kan hem denk ik nog wel 2x doorsnijden, dus ga hem wel gebruiken.
Ga voor de volgende keer wel bij de ah langs.
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.
Re: glutenvrije taart
niet goed voor mijn lijn maar misschien wel lekker. Als je een vertaling hebt graag.Hanneke schreef:echt de allerlekkerste:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8084 ... -pear-cake
geef maar een seintje als je een vertaling wilt (echt - hier eet je je vingers bij op!)
1974, sebastiaan 2002, femke 2004