taart maken - Met foto's!
Moderator: Chantal
taart maken - Met foto's!
Ik wil deze week gaan beginnen met een taart voor Marit. Ik heb begrepen dat de basis prima in de vriezer kan, dus wil ik vast gaan beginnen. Maar hoe? IK heb een prachtig vierkant bakblik die ik wil gaan gebruiken, maar hoe maak ik het beste een basis? Gebruiken jullie standaard cakemix of juist niet? Wat is het ultieme recept?
En als ik er marsepein op heb, kan de taart dan ook nog in de diepvries?
En als ik er marsepein op heb, kan de taart dan ook nog in de diepvries?
Laatst gewijzigd door Miranda op di jul 31, 2012 9:42 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

Re: taart maken
Biscuitmix nemen!
luchtiger en minder zoet en kan bijna niet mislukken
Hier vind je de verhoudingen http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
ik vries nooit in, dus daar geen ervaring mee
luchtiger en minder zoet en kan bijna niet mislukken

Hier vind je de verhoudingen http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
ik vries nooit in, dus daar geen ervaring mee
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
Re: taart maken
Echt wel, ben er heel blij mee. Gebruikte jij ook de biscuitmix of niet?Suuz schreef:Mooi is die viekante bakblik he?
Dank je wel Jolanda, maar die biscuitmix heb ik niet in huis. En ik wilde er eigenlijk graag vandaag of morgen mee beginnen.Jolanda schreef:Biscuitmix nemen!
luchtiger en minder zoet en kan bijna niet mislukken
Hier vind je de verhoudingen http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
ik vries nooit in, dus daar geen ervaring mee
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5714
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Re: taart maken
Met cakemix is het denk ik niet lekker hoor. Veel te machtig, zeker in combi met marsepein.
Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/
Ik heb nog nooit ingevroren maar je kunt het prima doen met marsepein en al. De avond van tevoren uit de vriezer halen en laten ontdooien. Google even hoe je het beste kunt ontdooien want volgens mij kun je dat het beste in een kartonnen doos doen oid om het vocht op te laten nemen.
Heel veel succes en vergeet geen foto's te plaatsen!
Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/
Ik heb nog nooit ingevroren maar je kunt het prima doen met marsepein en al. De avond van tevoren uit de vriezer halen en laten ontdooien. Google even hoe je het beste kunt ontdooien want volgens mij kun je dat het beste in een kartonnen doos doen oid om het vocht op te laten nemen.
Heel veel succes en vergeet geen foto's te plaatsen!
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Re: taart maken
Zelf bescuit maken kan heel goed, maar zorg dat je echt goed klopt (ik doe het vaak in warm water) zodat het echt luchtig wordt, anders wordt je taart zo dun en kan je hem niet goed in lagen krijgen.
Bescuitmix is wel echt een stuk gemakkelijker!
Bescuitmix is wel echt een stuk gemakkelijker!
Moeder van Gerben (19) Miriam (17) Anna (15) Michiel (12) en Vera (10)
Re: taart maken
ja ik gebruikte ook de bescuit maar dan ook de mix.. Te koop bij een taarten winkel en/ internet maar zag laatst zelfs dat ze bij enkele supermarkten en de hema ook verkopen!
De cakemix van de hema vond ik niet lekker te meellig.
Ik heb vaak ingevroren, maar nooit ontdooit.. Altijd weggegooid omdat het te lang in diepvries lag. In die vierkante bak krijg je een hele hoge taart als je 1 portie bescuitmix klaar maakt.
Kun je makkelijk in 3 lagen snijden.
De cakemix van de hema vond ik niet lekker te meellig.
Ik heb vaak ingevroren, maar nooit ontdooit.. Altijd weggegooid omdat het te lang in diepvries lag. In die vierkante bak krijg je een hele hoge taart als je 1 portie bescuitmix klaar maakt.

Re: taart maken
jamin verkoopt het ook
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
Re: taart maken
Ik heb net ontdekt dat er vlakbij mijn werk een taartenwinkel zit. Ik stel het bakken dan nog maar even uit en ga donderdag eerst daar wat halen. Allemaal bedankt voor de reacties!
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

Re: taart maken
idd biscuitmix halen en goed het recept volgen wat erop staat. dus echt 10 minuten op vol vermogen mixen, als je met een handmixer mixt, mag het ook nog wel langer 
dan nog 1-2 minuutjes op de laagste stand.
dit kapsel (zo heet het wat je gebakken hebt) kun je in een pedaalemmerzak in de vriezer doen lange tijd. is met 2 uurtjes ontdooit. ik vind het altijd lekkerder om hem eerst in te vriezen omdat ie dan makkelijker snijd en smeuïger is. maar daarna vries ik hem niet nog een keer in.
als je de hele taart met marsepein en al wilt invriezen doe je hem eerst in een kartonnen taartdoos (ook halen bij de taartshop! net als een kartonnetje voor onder de taart zodat je hem kunt tillen) en dan doe je er een kleine vuilniszak omheen.
zo kan ie de vriezer in.
24 uur van tevoren moet hij weer uit de vriezer, de zak eraf en in de taartdoos in de koelkast.
uurtje voordat hij wordt aangesneden op het aanrecht zetten.
weet je al welke vulling je erin wilt doen? misschien hebben ze wat lekkers bij de taartshop? al is vlaaivulling of jam met banketbakkersroom van dr. oetker ook makkelijk en lekker
http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=OverOns&AID=91
(alleen niet afsmeren met de mix hoor, maar met 100 gram poedersuiker en 100 gram roomboter wat 10 minuten gemixt is)
succes!

dan nog 1-2 minuutjes op de laagste stand.
dit kapsel (zo heet het wat je gebakken hebt) kun je in een pedaalemmerzak in de vriezer doen lange tijd. is met 2 uurtjes ontdooit. ik vind het altijd lekkerder om hem eerst in te vriezen omdat ie dan makkelijker snijd en smeuïger is. maar daarna vries ik hem niet nog een keer in.
als je de hele taart met marsepein en al wilt invriezen doe je hem eerst in een kartonnen taartdoos (ook halen bij de taartshop! net als een kartonnetje voor onder de taart zodat je hem kunt tillen) en dan doe je er een kleine vuilniszak omheen.
zo kan ie de vriezer in.
24 uur van tevoren moet hij weer uit de vriezer, de zak eraf en in de taartdoos in de koelkast.
uurtje voordat hij wordt aangesneden op het aanrecht zetten.
weet je al welke vulling je erin wilt doen? misschien hebben ze wat lekkers bij de taartshop? al is vlaaivulling of jam met banketbakkersroom van dr. oetker ook makkelijk en lekker

http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=OverOns&AID=91
(alleen niet afsmeren met de mix hoor, maar met 100 gram poedersuiker en 100 gram roomboter wat 10 minuten gemixt is)
succes!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: taart maken
Mijn vriendin maakt het altijd met cakemix maar dat is inderdaad niet lekker. Veel te hompig.
Verder kan ik geen tips meer toevoegen
Verder kan ik geen tips meer toevoegen
Re: taart maken
Ik heb mijn eerste taart gemaakt! Gisteren het kapsel gemaakt, vandaag afwerking met marsepein. Dat ging helaas niet zoals ik het wilde. Ik had vooral restjes marsepein, dat uiteindelijk maar door elkaar gemengd maar dat werd wel een raar kleurtje....
Maar voor een eerste keer ben ik zelf best tevreden! Ik heb de taart nu maar voor mijn werk gemaakt: morgen hebben we een teamvergadering. Omdat we onlangs extra uren toegekend hebben gekregen voor een bewoner vond ik dat wel een taartje waard!
Foto's komen zo, zijn nu aan het uploaden en dan moet ik nog even ruzie maken met fotoemmertje....

Maar voor een eerste keer ben ik zelf best tevreden! Ik heb de taart nu maar voor mijn werk gemaakt: morgen hebben we een teamvergadering. Omdat we onlangs extra uren toegekend hebben gekregen voor een bewoner vond ik dat wel een taartje waard!
Foto's komen zo, zijn nu aan het uploaden en dan moet ik nog even ruzie maken met fotoemmertje....
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5714
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Re: taart maken
Ik ben heeel erg benieuwd dus doe maar even streng tegen het emmertje...
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Re: taart maken
Foto's zijn niet zo mooi geworden, nog best lastig om een taart goed op de foto te krijgen.



O ja, taart is gevuld met laagje aardbeienjam en laagje banketbakkersroom. Eenvoudig, maar lekker!



O ja, taart is gevuld met laagje aardbeienjam en laagje banketbakkersroom. Eenvoudig, maar lekker!
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

Re: taart maken - Met foto's!
Mooi resultaat voor een eerste keer! Was hij lekker? Ga je het vaker doen? Elise is volgende week jarig, dus dan 'mag' ik ook weer 

Re: taart maken - Met foto's!
leuk resultaat hopenlijk is hij net zo lekker.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Re: taart maken - Met foto's!
De taart was heerlijk! Collega's vroegen of ik voor de volgende vergadering weer een taart wil maken. Ik ga er van uit dat ze dat niet vragen als het niet lekker zou zijn...lotte schreef:Mooi resultaat voor een eerste keer! Was hij lekker? Ga je het vaker doen? Elise is volgende week jarig, dus dan 'mag' ik ook weer
En ja, ik ga het zeker vaker doen. Heb net bij de leukste taartenshop wat dingen gehaald. Marit is bijna jarig dus dat gaat mijn volgende project worden!
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8!
)

Re: taart maken - Met foto's!
leuk! en die vulling is inderdaad gewoon lekker, simpel, maar goed!
succes met de volgende!
succes met de volgende!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: taart maken - Met foto's!
mooi hoor! Verbaas me alleen dat de bescuit van jou minder hoog is als die van mij. Maar dat kan gezicht bedrog zijn van de foto hoor..
Re: taart maken - Met foto's!
ligt eraan hoeveel beslag je erin doet...
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011