Kijk eens wat ik gisteren heb gedaan? ( met veel foto's!)
Moderator: Chantal
Kijk eens wat ik gisteren heb gedaan? ( met veel foto's!)
Ik ben gisteren naar een taartworkshop geweest. Ik zou eigenlijk met SuzanneV gaan, maar ze was ziek. Ik ben uiteindelijk alleen geweest, held die ik ben .
Natuurlijk heb ik zo'n 100 dingen verkeerd gedaan en vond ik het bekleden echt lastig, ik heb een heel leuke avond gehad en ik ben wel tevreden over wat ik gemaakt heb.
Ik ga ook spulletjes bestellen ( ik heb nu een goed beeld van wat ik nodig heb) en lekker thuis het nog eens proberen! En dan in oktober de workshop van A rianne! Leuk hoor!
Na het snijden, jam smeren.
En botercrème op de volgende laag.
Afsmeren:
Marsepein kleuren ( daar heb ik vanwege de vieze handen geen foto van, wel van t resultaat ).
Mooi rond uitrollen:
Bekleden:
Afsnijden:
" Netjes " ingestopt:
En dan het leukste; versieren:
De workshop werd heel goed gegeven, ze legde alles goed uit, deed de dingen goed voor.
Nadeel vond ik echt dat je allemaal een andere kleur moest kiezen omdat je dan met versieren elkaars marsepein kon gebruiken. Ik was als laatste en had toen eigenlijk geen keuze meer. Ik heb toen toch een zelfde kleur als mijn overbuurvrouw gekozen. Je hebt toch een bepaald beeld in je hoofd, en ik bleef terwijl de anderen aan het kiezen waren, maar bijstellen wat ik wilde. Dus uiteindelijk deze kleur. ( Ik wilde eigenlijk fel-blauw)
Verder ben ik niet overtuigd van de vulling, maar goed, straks bij de koffie zullen we het proeven. Ik zou zelf wel iets anders willen denk ik. Maar je moet het ergens mee oefenen natuurlijk.
Natuurlijk heb ik zo'n 100 dingen verkeerd gedaan en vond ik het bekleden echt lastig, ik heb een heel leuke avond gehad en ik ben wel tevreden over wat ik gemaakt heb.
Ik ga ook spulletjes bestellen ( ik heb nu een goed beeld van wat ik nodig heb) en lekker thuis het nog eens proberen! En dan in oktober de workshop van A rianne! Leuk hoor!
Na het snijden, jam smeren.
En botercrème op de volgende laag.
Afsmeren:
Marsepein kleuren ( daar heb ik vanwege de vieze handen geen foto van, wel van t resultaat ).
Mooi rond uitrollen:
Bekleden:
Afsnijden:
" Netjes " ingestopt:
En dan het leukste; versieren:
De workshop werd heel goed gegeven, ze legde alles goed uit, deed de dingen goed voor.
Nadeel vond ik echt dat je allemaal een andere kleur moest kiezen omdat je dan met versieren elkaars marsepein kon gebruiken. Ik was als laatste en had toen eigenlijk geen keuze meer. Ik heb toen toch een zelfde kleur als mijn overbuurvrouw gekozen. Je hebt toch een bepaald beeld in je hoofd, en ik bleef terwijl de anderen aan het kiezen waren, maar bijstellen wat ik wilde. Dus uiteindelijk deze kleur. ( Ik wilde eigenlijk fel-blauw)
Verder ben ik niet overtuigd van de vulling, maar goed, straks bij de koffie zullen we het proeven. Ik zou zelf wel iets anders willen denk ik. Maar je moet het ergens mee oefenen natuurlijk.
Mama van Bas ( oktober 2008 ) en Nina ( december 2010 )
Twitter; @mariskavangilst
Twitter; @mariskavangilst
-
- J&J SANTORINI
- Berichten: 2101
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 1:16 pm
Ik denk inderdaad dat een workshop kan helpen, je hebt natuurlijk wel een "juf" die rondloopt en je nog net kan stoppen waar nodig of die je kan laten zien hoe je dat te ver afgesneden randje verdoezeld. Ik zou het iedereen aanraden die eens wil kijken hoe dat nu in zijn werk gaat.artcoco schreef: Ik denk dat zo'n workshop best kan schelen in stomme beginnersfouten.
En die kleur... vind ik best wel leuk, lekker fris. Ach, straks lekker kleurtjes bestellen en helemaal zelf losgaan! Belooft wat hoor!
En de kleur, precies, best wel leuk . Gek he, dat de ene kleur veel meer creativiteit in je oproept dan de andere. Nou ja, ik ga eens shoppen zullen we maar zeggen.
De vulling hebben we trouwens inmiddels geproefd en hoewel die niet vies is, wil ik graag eens gaan proberen wat ik hier allemaal lees. Dat klinkt gewoon veel lekkerder.
Enne, dank voor de leuke reacties!
Mama van Bas ( oktober 2008 ) en Nina ( december 2010 )
Twitter; @mariskavangilst
Twitter; @mariskavangilst
Mooie taart hoor!
Hoe smaakte hij? Jam en botercreme zijn wel de klassiekers, maar ik vind het toch altijd lekker.
Ik wil eigenlijk ook een keer binnenkort, want red het toch niet met alle tips van internet om het goed strak te krijgen. De basis gaat niet goed zeg maar. Hoewel ik ingewikkelde dingen als een opengewerkte taart dan weer wel helemaal zelf uitvogel...
Mijn marsepijn scheurt vaak bij het bekleden bijvoorbeeld.
Hoe smaakte hij? Jam en botercreme zijn wel de klassiekers, maar ik vind het toch altijd lekker.
Ik wil eigenlijk ook een keer binnenkort, want red het toch niet met alle tips van internet om het goed strak te krijgen. De basis gaat niet goed zeg maar. Hoewel ik ingewikkelde dingen als een opengewerkte taart dan weer wel helemaal zelf uitvogel...
Mijn marsepijn scheurt vaak bij het bekleden bijvoorbeeld.
Mara, mama van 3 sm@ (2006)en M @@rten (2008)