Cakebeslag of biscuit?
Moderator: Chantal
Cakebeslag of biscuit?
Ik wil straks met de kinderen een taart maken. Gevuld met plakjes banaan, versierd met slagroom, marsepein (geen afdeklaag van marsepein) en strooisels. Kan ik dan het beste een cakebeslag maken of een mix voor biscuit gebruiken? Heb allebei in huis, maar de biscuit nooit eerder gebruikt. Er staat overal dat biscuit geschikt is als taartbodem, maar ik wil een taartbasis. Eigenlijk weet ik het verschil niet goed.
En als ik cacao door het beslag doe, moet er dan ook meer boter of ei door?
Ik maak altijd appeltaart of chocoladetaart-uit-een-pakje, geen ervaring met andere taarten.
En als ik cacao door het beslag doe, moet er dan ook meer boter of ei door?
Ik maak altijd appeltaart of chocoladetaart-uit-een-pakje, geen ervaring met andere taarten.
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
-
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5624
- Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm
Re: Cakebeslag of biscuit?
Biscuit is een luchtige taart en cake is veel zwaarder. Dus je kunt nemen wat je lekker vindt.
Je kunt gewoon chocola door het beslag heen doen. Klinkt allemaal heel lekker! Laat je een foto zien als hij af is?
Je kunt gewoon chocola door het beslag heen doen. Klinkt allemaal heel lekker! Laat je een foto zien als hij af is?
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Re: Cakebeslag of biscuit?
Dank je! Ik denk dat ik vandaag op safe speel en voor cakebeslag ga, dat heb ik vaker gemaakt. Bovendien hebben we geen zware vulling en niet veel marsepein erover.
Ik zal een foto maken. Heb de batterijen van mijn cameraatje al in de oplader zitten.
Ik zal een foto maken. Heb de batterijen van mijn cameraatje al in de oplader zitten.
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Re: Cakebeslag of biscuit?
Nou, het werd een miezerig dunne cake (te grote vorm gebruikt, denk ik, te weinig bakpoeder?). Dus we hebben de vulling erop gedaan i.p.v. ertussen. Ieder kind mocht een eigen stuk taart versieren, dat leverde deze gebakjes op:
- Bijlagen
-
- Stuk van de oudste, die het principe 'less is more' niet kent. ;)
- PICT4375.JPG (49.51 KiB) 1770 keer bekeken
-
- Stukje van de jongste
- PICT4376.JPG (36.88 KiB) 1770 keer bekeken
-
- PICT4373.JPG (27.83 KiB) 1770 keer bekeken
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Re: Cakebeslag of biscuit?
En de laatste foto:
- Bijlagen
-
- Stukje van zoonlief, onze kok.
- PICT4374.JPG (38.75 KiB) 1769 keer bekeken
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Re: Cakebeslag of biscuit?
wel vrolijk!
Ik gebruik voor taarten altijd biscuit,
veel minder zwaar, waardoor de smaken beter tot zijn recht komen,
door het lange mixen wordt de taart ook altijd heel hoog.
Ik gebruik voor taarten altijd biscuit,
veel minder zwaar, waardoor de smaken beter tot zijn recht komen,
door het lange mixen wordt de taart ook altijd heel hoog.
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
Re: Cakebeslag of biscuit?
Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.
En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
- LauramvAnneenLisa
- J&J MAURITIUS
- Berichten: 5432
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 2:21 pm
Re: Cakebeslag of biscuit?
kneden kneden kneden
Laura mv A nne (feb 2003), L isa (feb 2005) en I ris (feb 2011)
Re: Cakebeslag of biscuit?
wat ik ook wel eens doe, een paar seconden in de magnetron.MarijeO schreef:Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.
En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
echt maar heel kort hoor, binnen in kan het heel snel heel heet worden
en dan kneden kneden kneden
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005
https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/