Vraag over mascarpone...
Moderator: Chantal
Vraag over mascarpone...
Ik lust geen kaas, echt helemaal niks (ham-kaaschips telt niet mee). En omdat ik weet dat mascarpone een kaassoort is heb ik het nog nooit gebruikt... alleen een keertje om aangevette slagroom te maken.
ik heb wel eens een bakje gekocht, maar het is hartstikke stevig spul.
hoe kan je hier nu een lekkere romige vulling van maken dan?
ik lees in cindy haar berichtje dat het met kersenvlaaivulling heel lekker is. maar hoe dan?
ik heb wel eens een bakje gekocht, maar het is hartstikke stevig spul.
hoe kan je hier nu een lekkere romige vulling van maken dan?
ik lees in cindy haar berichtje dat het met kersenvlaaivulling heel lekker is. maar hoe dan?
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
mascarpone smaakt helemaal niet naar kaas
ik klop het altijd een beetje los en roer er dan frambozen door (en meestal ook een beetje frambozen jam)
dat is echt heel erg lekker!
mascarpone wordt trouwens ook gebruikt voor tiramisu
heerlijk zoet en echt niet kazig toch?
ik klop het altijd een beetje los en roer er dan frambozen door (en meestal ook een beetje frambozen jam)
dat is echt heel erg lekker!
mascarpone wordt trouwens ook gebruikt voor tiramisu
heerlijk zoet en echt niet kazig toch?
maaike mv 3 jongens en een meisje
lusten waarschijnlijk wel.. maar het is gewoon een idee in mijn hoofd.Sinder schreef:als je het mixt, wordt het al heel romig. Het is echt lekker, het smaakt helemaal niet naar kaas. Lust je ook geen mon chou?
ik ben namelijk raar, heb echt een fobie voor kaas. tja, niemand die het snapt (ilja misschien, die lust het ook niet) maar de kinderen krijgen van mij ook geen kaas op brood of zo. wel smeerkaas.
dus monchoutaart neem ik ook nooit. terwijl ik echt wel weet dat het lekker is.
maar je moet het bakje gewoon in een kom gooien en dan de mixer erin zetten? gewoon koud uit de koelkast?
maar dan is het toch nog niet echt lekker, lijkt me wel dat er iets doorheen moet.. toch?
frambozen en frambozenjam klinkt goed.
of die vlaaivulling, doe je dan zo'n heel blik door 1 bakje, of doe je het in 2 lagen in de taart?
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Gj eet ook geen kaas, maar wel monchou, marcarpone en ricotta.
Mascarpone kun je heel goed 1 op 1 met slagroom mengen, beetje suiker, wat vanille erdoor. Dan heb je een zoete basis die je kunt mengen met vruchten.
In combi met lemoncurd smeer ik eerst een laagje mascarpone op het biscuit en daar de lemoncurd (of marmelade) overheen.
Mascarpone kun je heel goed 1 op 1 met slagroom mengen, beetje suiker, wat vanille erdoor. Dan heb je een zoete basis die je kunt mengen met vruchten.
In combi met lemoncurd smeer ik eerst een laagje mascarpone op het biscuit en daar de lemoncurd (of marmelade) overheen.
- channiemam
- J&J HAWAII
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am
Ik vindt kwarktaart heerlijk! Maar in australie kreeg ik cheesecake... echt heel vies. Dus ik begrijp je man volkomenartcoco schreef:Doet me denken aan mijn man... ook kaasfobie. Lust kwarktaart wel. Maar toen het in het buitenland opeens cheesecake heette, lustte hij het opeens niet. Cheese hè?!

mama van NynkE, C@rmen en Ver@
I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
oke, jullie hebben me overtuigd. al zal ik ook niet zo snel een cheese cake maken, maar maak wel altijd kwarktaart 
ja, ik weet dat kwark platte kaas wordt genoemd in belgië, maar dan klinkt het echt gelijk een stuk viezer haha! (ja ik weet het.. ben gek)
maar kwark is een beetje zurig en kaas toch een beetje zoutig? komt dat omdat ze er dan zout doorheen doen, of omdat het langer staat of zo dat het dan kaas wordt. of is het gewoon heel iets anders...
snap er niks meer van, maar ik ga het een keer proberen.
als ik trouwens zwanger ben, vind ik de geur van tosti of pizza echt heeeerlijk, maar een hapje proeven durf ik toch echt niet.

ja, ik weet dat kwark platte kaas wordt genoemd in belgië, maar dan klinkt het echt gelijk een stuk viezer haha! (ja ik weet het.. ben gek)
maar kwark is een beetje zurig en kaas toch een beetje zoutig? komt dat omdat ze er dan zout doorheen doen, of omdat het langer staat of zo dat het dan kaas wordt. of is het gewoon heel iets anders...
snap er niks meer van, maar ik ga het een keer proberen.
als ik trouwens zwanger ben, vind ik de geur van tosti of pizza echt heeeerlijk, maar een hapje proeven durf ik toch echt niet.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Chantal er is geen makkelijkere vulling dan mascarpone met vlaaivulling.
Ik mik een blikje vlaaivulling samen met een bakje mascarpone in bak en mix het met de mixer even goed door elkaar (krijg je een mooi roze kleurtje
). Heerlijk romig en er is geen spoortje kaassmaak aan te ontdekken.
Maar ik begrijp je wel hoor. Als ik mensen vertel dat ik de vulling van mascarpone heb gemaakt hoor ik vaak: maar dat is toch KAAS!? Ja dus, maar daar hadden zij tijdens het eten dus helemaal niets van geproefd
Ben benieuwd naar jouw ervaring.
Ik mik een blikje vlaaivulling samen met een bakje mascarpone in bak en mix het met de mixer even goed door elkaar (krijg je een mooi roze kleurtje

Maar ik begrijp je wel hoor. Als ik mensen vertel dat ik de vulling van mascarpone heb gemaakt hoor ik vaak: maar dat is toch KAAS!? Ja dus, maar daar hadden zij tijdens het eten dus helemaal niets van geproefd

Ben benieuwd naar jouw ervaring.