Even gekopieerd van het oude forum. Het smaakt meer als cake, aardig zoet.
Ik zou zeggen: Kameroenees bananenbrood. Heel makkelijk aan te passen voor allergische kindjes. Dan vervang je de boter door wajang en laat je het ei weg (dan ietsjes meer bakpoeder gebruiken of evt no-egg, dat is een ei-vervanger).
Vermeng 180 g zachte boter, 180 g witte suiker en 3 rijpe bananen tot een crèmige massa. Meng dit vervolgens met een snufje zout, 1/2 tl kaneel en 2 tl bakpoeder.
Voeg 230 g gezeefde bloem toe en roer alles goed door.
Meng tot slot 100 g rozijnen en een losgeklopt ei door het deeg.
Doe het mengsel in een broodvorm en bak het bananenbrood anderhalf uur in de gasoven op stand 3 - 4 of heteluchtoven 170 graden.
Groetjes Jikke
Groeten Jikke
trotse mama van Nathan (27-05-2007) en Anna (22-05-2012)
tata en maman Jikke van Corine (32), Danielle (30), Nickson (29), Orland (26) en Melvin (24)
Oma van een kleinzoon (juni 2023) en een kleindochter (april 2025)
mama van b en c schreef:Ik heb geen brood vorm, kan het ook in een cakeblik?
Ik doe het altijd in een cakeblik. Bestaan er ook broodvormen dan?
Groetjes jikke
Groeten Jikke
trotse mama van Nathan (27-05-2007) en Anna (22-05-2012)
tata en maman Jikke van Corine (32), Danielle (30), Nickson (29), Orland (26) en Melvin (24)
Oma van een kleinzoon (juni 2023) en een kleindochter (april 2025)
De bounty taart had ik ook gemaakt en ik had voor Liv een appeltaart gebakken. Gewoon van een pak (sommige zijn zonder melk en ei) en in plaats van een ei toevoegen heb ik die gewoon weggelaten. Kan prima. Liv was alleen doodziek die dag dus geen taart gegeten.