Eh Sinder..... basic vragen

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Joos99

Eh Sinder..... basic vragen

Bericht door Joos99 »

Hoe maak jij de basis van de cake pops?
Van biscuitdeeg of "gewone" cake?

En dan, wat doe jij er doorheen? Ik zie heel veel receptjes, maar ook veel die zeggen dat ze hard en vettig smaken. receptjes met botercreme, met mascarpone.... hoe doe jij het?

En dan nog iets: hoe maken jullie de lekkerste botercreme? (graag een jip-en-janneke-uitleg hahahaha)
Sinder

Bericht door Sinder »

Je kunt het echt zo doen zoals je wilt. Ik heb ze met de overblijfselen van cupcakes gemaakt, maar ook met gekochte cake van de C1000. Ik heb er zelf vanillebotercrème doorgedaan en daar kreeg ik hele goede reacties op, maar je kunt ook mascarpone ofzo erdoor doen, als het maar iets crèmigs is zeg maar.
De bc had ik van de mix van de sjop. Je kunt ook bc maken met boter, poedersuiker, melk en vanille.
Sinder

Bericht door Sinder »

oh ontbijtkoek zou je ook kunnen doen natuurlijk!
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

En die cakepops met mint en cocos enzo, gewoon een smaakje door de botercrème.
Dit voelt als vragen naar de bekende weg, maar ik ben zoooooo blij een oplossing gevonden te hebben voor mijn ik-heb-geen-tijd-voor-een-mooie-taart-dilemma. En geen tijd om te oefenen, dus het moet wel in één keer... redelijk. Goed hoeft niet, familie is toch altijd meteen wildenthousiast.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Sinder

Bericht door Sinder »

goed hè? En het is niet zo'n grote hap, dat vind ik wel ideaal.
Ja mint had ik smaakstof doorheen gedaan. Kokos had ik wel echt kokos doorheen gedaan en erover.
Joos99

Bericht door Joos99 »

Ik heb deze week even geoefend, en het is wel te doen hoor ;-)

Ook als ze niet 100% rond zijn, zijn ze wel leuk!

Afbeelding

Nu moet ik alleen nog aan de oogballen, dat wordt een zwaarder project :D
Joos99

Bericht door Joos99 »

Oja, ik vond de chocola zo dik om te verwerken. Is dat normaal?
Of doe je er wat mee dat het dunner is? Ik was bang dat het dan niet stijf genoeg zou worden (nu wel hoor).
Cindy

Bericht door Cindy »

Ik merkte dat hoe warmer de chocolade was hoe makkelijker het was om het om de deegbal heen te krijgen en ook hoe mooier egaal het werd.

Ik heb door wat botercreme van boter en poedersuiker, aardbeienjam gedaan. Die werden ook erg lekker gevonden. Vooral door kinderen.

Ik heb ballen van kant-en-klare roombotercake gemaakt en ballen van zelfgebakken biscuit. Uit de cake kreeg ik veel meer ballen omdat cake natuurlijk veel compacter is dan biscuit, wat uiteraard meer kruimels oplevert.

hmmm, heel veel ik, ik, ik antwoorden en ik werd niet eens om advies gevraagd..... misschien kun je er toch wat mee?
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

ik ben blij met alle advies!
Ik ga vanavond toch maar even oefenen, nu blijkt dat het ook met supermarktcake kan.
Stap 1: cake kruimelen
Stap 2: botercreme erdoor, eventueel met smaakje
Stap 3: balletjes maken
Stap 4: balletjes 15 min in vriezer
Stap 5: chocolade smelten
Stap 6: balletjes uit vriezer
Stap 7: stokjes in chocolade dopen, meteen in een balletje steken
Stap 8: balletjes ondersteboven door de chocolade, overschot er af schudden, vervolgens in piepschuim steken
Stap 9: decoreren met dingetjes die vast moeten blijven zitten in de chcolade
Stap 10: eventueel afwerken met icing oid
Stap 11: opeten

Mist hier nog iets?
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

En ja hoor... even stokjes bestellen... en weer een bestelling van bijna 20 euro: patidess, icing, de hele riedel. Gelukkig wel afhalen om de hoek zo'n beetje. Toch handig, zo'n hebshop op fietsafstand ;).
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Sinder

Bericht door Sinder »

ja die chocola moet je goed warm laten worden, van het vuur afhalen en dan een poosje roeren, roeren, roeren. Dit heet tempereren. Ik heb even gegoogled en hier staat wel wat: http://www.molendearend.nl/files/recept ... colade.pdf
Niet alle chocola is even geschikt want met een bepaalde LIDL chocola lukte het mij niet.
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

Ik las iets over de huismerk chocolade van de Vomar, die zou prima zijn. Laat dat nou net mjn vaste supermarkt zijn, datk omt wel goed.
Bedankt voor de link, ik ga eens lezen.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Joos99

Bericht door Joos99 »

Sinder schreef:ja die chocola moet je goed warm laten worden, van het vuur afhalen en dan een poosje roeren, roeren, roeren. Dit heet tempereren. Ik heb even gegoogled en hier staat wel wat: http://www.molendearend.nl/files/recept ... colade.pdf
Niet alle chocola is even geschikt want met een bepaalde LIDL chocola lukte het mij niet.
Ik ga eens lezen.

Ik heb met Lidl chocola gedaan, maar voor de witte wil ik wel Milka gebruiken, omdat ik van jou las dat deze het goed doet.
Op zich glansden ze wel, maar er bleven wat druppels achter, door de dikte.
Sinder

Bericht door Sinder »

ja ik vond de LIDL wit echt te dik, ik kreeg het niet mooi voor elkaar. Die chocola heb ik ook niet teruggezien daar dus misschien beviel die sowieso niet. Milka en Huismerk c1000 gaat sowieso goed.
Joos99

Bericht door Joos99 »

Sinder schreef:ja ik vond de LIDL wit echt te dik, ik kreeg het niet mooi voor elkaar. Die chocola heb ik ook niet teruggezien daar dus misschien beviel die sowieso niet. Milka en Huismerk c1000 gaat sowieso goed.
Bedankt. Ik ga maar Mika proberen, geen risico op maandagavond :-)
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Sinder

Bericht door Sinder »

? je mag niet rollen? Ehm... hoe maak je anders ballen?
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

jikke schreef:misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
Rollen idd. Dus dat wordt een glutenvrije cake dan... Dat die droger is dan een gewone cake zal niet zo veel uit maken.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

Mireille schreef:
jikke schreef:misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
Rollen idd. Dus dat wordt een glutenvrije cake dan... Dat die droger is dan een gewone cake zal niet zo veel uit maken.
misschien niet. je hoeft alleen minder het tot kruimel te maken.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

Omdat je anders het risico loopt dat na het dippen de cake in de chocolade ligt terwijl je het stokje in je hand hebt. Geen ervaring hoor, maar dat las ik ergens. Het leek mij wel logisch.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Sinder

Bericht door Sinder »

nou dat dus. Je wilt niet dat het balletje eraf glijdt!
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

Ik ben blij dat ik besloten heb eerst even te oefenen.
Cakepops maken is niet zo makkelijk als dat het er uit ziet zeg! Er liggen er twee om te proeven op het aanrecht, die gaan zo naar Ronald, ik ben overtuigd. Lekker is het wel.
Morgen nog maar wat plakken chocolade kopen, en een emmertje geduld. Zondagochtend nog maar eens proberen. Nu bedtijd. Màn, wat is het laat!
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Sinder

Bericht door Sinder »

echt? wat vind je zo lastig dan? Je kunt het best een klein maar diep bakje, schaaltje oid gebruiken, zodat je maar 1 keer hoeft te dopen.
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

De verhouding cake/botercrème bijvoorbeeld. Of hoe hou ik de chocolade goed warm. Ik dacht in mijn naïviteit ook dat één plak chocolade wel genoeg was voor de pops uit één cake.
Nu blijven de cakepops te zacht, er zit totaal geen structuur in. Als ik dat in de chocolade wil dopen, ja je kunt je het slagveld wel voorstellen denk ik. En dan koelde ook de chocolade nog weer te hard af, terwijl ik de bak chocolade wel in heet water had gezet.
Lastig dus...

Wat wèl goed ging, en dat leek mij het lastigste, is het tempereren van de chocolade. Die twee cakepops waar chocolade overheen zat, dat zag er keurig uit. Totdat ik de cakepops op een bordje wilde leggen, toen viel de hele boel weer uitelkaar.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Sinder

Bericht door Sinder »

Ok, ik verkruimel de cake, ik gebruik meestal ong 4 cupcakes die ik over heb bijvoorbeeld. Er gaat echt maar een klein beetje "vocht" in om de cake te binden, misschien 2 eetlepels. Dan kneed ik het en rol ik balletjes. Die balletjes gaan in de vriezer, ongeveer 15 min. Ondertussen smelt ik de chocola, ongeveer 3 plakken tegelijkertijd omdat je gewoon genoeg moet hebben om te dopen. En dan heb ik ongeveer 12-15 cakepops denk ik. Je tempereert de chocola dus na het opwarmen, roeren roeren en blijven roeren. Dan kun je er ook langer wat mee.

Als dat klaar is, kunnen de balletjes uit de vriezer. Die zijn dan vrij hard maar niet bevroren. De stokjes doop je snel in de chocola en druk je tot halverwege in de pops. Daarna gaan ze bij mij weer de koelkast of zelfs de vriezer weer in en haal ik ze per 4 eruit.
Ik doop ze 1 keer onder in de chocola en tik ze af door op mijn hand te tikken. Je moet idd wel snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.

Hopelijk kom je er zo verder mee?
Gebruikersavatar
Mireille
J&J SANTORINI
Berichten: 2734
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:51 pm

Bericht door Mireille »

Kleinere hoeveelheden tegelijk dus. Oké. En miinder botercrème.
Ik ga het nog een keer proberen. Bedankt voor de tips.
Groetjes, Mireille
Moeder van Morgan (13) en Gwyneth (10)
Plaats reactie