Pagina 1 van 1
Eh Sinder..... basic vragen
Geplaatst: wo jan 19, 2011 4:16 pm
door Joos99
Hoe maak jij de basis van de cake pops?
Van biscuitdeeg of "gewone" cake?
En dan, wat doe jij er doorheen? Ik zie heel veel receptjes, maar ook veel die zeggen dat ze hard en vettig smaken. receptjes met botercreme, met mascarpone.... hoe doe jij het?
En dan nog iets: hoe maken jullie de lekkerste botercreme? (graag een jip-en-janneke-uitleg hahahaha)
Geplaatst: wo jan 19, 2011 5:13 pm
door Sinder
Je kunt het echt zo doen zoals je wilt. Ik heb ze met de overblijfselen van cupcakes gemaakt, maar ook met gekochte cake van de C1000. Ik heb er zelf vanillebotercrème doorgedaan en daar kreeg ik hele goede reacties op, maar je kunt ook mascarpone ofzo erdoor doen, als het maar iets crèmigs is zeg maar.
De bc had ik van de mix van de sjop. Je kunt ook bc maken met boter, poedersuiker, melk en vanille.
Geplaatst: wo jan 19, 2011 5:19 pm
door Sinder
oh ontbijtkoek zou je ook kunnen doen natuurlijk!
Geplaatst: vr jan 28, 2011 2:49 pm
door Mireille
En die cakepops met mint en cocos enzo, gewoon een smaakje door de botercrème.
Dit voelt als vragen naar de bekende weg, maar ik ben zoooooo blij een oplossing gevonden te hebben voor mijn ik-heb-geen-tijd-voor-een-mooie-taart-dilemma. En geen tijd om te oefenen, dus het moet wel in één keer... redelijk. Goed hoeft niet, familie is toch altijd meteen wildenthousiast.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 3:00 pm
door Sinder
goed hè? En het is niet zo'n grote hap, dat vind ik wel ideaal.
Ja mint had ik smaakstof doorheen gedaan. Kokos had ik wel echt kokos doorheen gedaan en erover.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 3:35 pm
door Joos99
Ik heb deze week even geoefend, en het is wel te doen hoor
Ook als ze niet 100% rond zijn, zijn ze wel leuk!
Nu moet ik alleen nog aan de oogballen, dat wordt een zwaarder project

Geplaatst: vr jan 28, 2011 3:37 pm
door Joos99
Oja, ik vond de chocola zo dik om te verwerken. Is dat normaal?
Of doe je er wat mee dat het dunner is? Ik was bang dat het dan niet stijf genoeg zou worden (nu wel hoor).
Geplaatst: vr jan 28, 2011 3:51 pm
door Cindy
Ik merkte dat hoe warmer de chocolade was hoe makkelijker het was om het om de deegbal heen te krijgen en ook hoe mooier egaal het werd.
Ik heb door wat botercreme van boter en poedersuiker, aardbeienjam gedaan. Die werden ook erg lekker gevonden. Vooral door kinderen.
Ik heb ballen van kant-en-klare roombotercake gemaakt en ballen van zelfgebakken biscuit. Uit de cake kreeg ik veel meer ballen omdat cake natuurlijk veel compacter is dan biscuit, wat uiteraard meer kruimels oplevert.
hmmm, heel veel ik, ik, ik antwoorden en ik werd niet eens om advies gevraagd..... misschien kun je er toch wat mee?
Geplaatst: vr jan 28, 2011 4:16 pm
door Mireille
ik ben blij met alle advies!
Ik ga vanavond toch maar even oefenen, nu blijkt dat het ook met supermarktcake kan.
Stap 1: cake kruimelen
Stap 2: botercreme erdoor, eventueel met smaakje
Stap 3: balletjes maken
Stap 4: balletjes 15 min in vriezer
Stap 5: chocolade smelten
Stap 6: balletjes uit vriezer
Stap 7: stokjes in chocolade dopen, meteen in een balletje steken
Stap 8: balletjes ondersteboven door de chocolade, overschot er af schudden, vervolgens in piepschuim steken
Stap 9: decoreren met dingetjes die vast moeten blijven zitten in de chcolade
Stap 10: eventueel afwerken met icing oid
Stap 11: opeten
Mist hier nog iets?
Geplaatst: vr jan 28, 2011 4:20 pm
door Mireille
En ja hoor... even stokjes bestellen... en weer een bestelling van bijna 20 euro: patidess, icing, de hele riedel. Gelukkig wel afhalen om de hoek zo'n beetje. Toch handig, zo'n hebshop op fietsafstand

.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 5:14 pm
door Sinder
ja die chocola moet je goed warm laten worden, van het vuur afhalen en dan een poosje roeren, roeren, roeren. Dit heet tempereren. Ik heb even gegoogled en hier staat wel wat:
http://www.molendearend.nl/files/recept ... colade.pdf
Niet alle chocola is even geschikt want met een bepaalde LIDL chocola lukte het mij niet.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 5:18 pm
door Mireille
Ik las iets over de huismerk chocolade van de Vomar, die zou prima zijn. Laat dat nou net mjn vaste supermarkt zijn, datk omt wel goed.
Bedankt voor de link, ik ga eens lezen.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 5:30 pm
door Joos99
Sinder schreef:ja die chocola moet je goed warm laten worden, van het vuur afhalen en dan een poosje roeren, roeren, roeren. Dit heet tempereren. Ik heb even gegoogled en hier staat wel wat:
http://www.molendearend.nl/files/recept ... colade.pdf
Niet alle chocola is even geschikt want met een bepaalde LIDL chocola lukte het mij niet.
Ik ga eens lezen.
Ik heb met Lidl chocola gedaan, maar voor de witte wil ik wel Milka gebruiken, omdat ik van jou las dat deze het goed doet.
Op zich glansden ze wel, maar er bleven wat druppels achter, door de dikte.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 5:32 pm
door Sinder
ja ik vond de LIDL wit echt te dik, ik kreeg het niet mooi voor elkaar. Die chocola heb ik ook niet teruggezien daar dus misschien beviel die sowieso niet. Milka en Huismerk c1000 gaat sowieso goed.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 7:07 pm
door Joos99
Sinder schreef:ja ik vond de LIDL wit echt te dik, ik kreeg het niet mooi voor elkaar. Die chocola heb ik ook niet teruggezien daar dus misschien beviel die sowieso niet. Milka en Huismerk c1000 gaat sowieso goed.
Bedankt. Ik ga maar Mika proberen, geen risico op maandagavond

Geplaatst: vr jan 28, 2011 7:11 pm
door jikke
misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
Geplaatst: vr jan 28, 2011 7:21 pm
door Sinder
? je mag niet rollen? Ehm... hoe maak je anders ballen?
Geplaatst: vr jan 28, 2011 7:53 pm
door Mireille
jikke schreef:misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
Rollen idd. Dus dat wordt een glutenvrije cake dan... Dat die droger is dan een gewone cake zal niet zo veel uit maken.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 8:04 pm
door jikke
Mireille schreef:jikke schreef:misschien raar. maar hoe maken jullie ballen van cake? toch niet rollen (dat mag hier nl niet)
Rollen idd. Dus dat wordt een glutenvrije cake dan... Dat die droger is dan een gewone cake zal niet zo veel uit maken.
misschien niet. je hoeft alleen minder het tot kruimel te maken.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 8:15 pm
door Mireille
Omdat je anders het risico loopt dat na het dippen de cake in de chocolade ligt terwijl je het stokje in je hand hebt. Geen ervaring hoor, maar dat las ik ergens. Het leek mij wel logisch.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 8:27 pm
door Sinder
nou dat dus. Je wilt niet dat het balletje eraf glijdt!
Geplaatst: vr jan 28, 2011 10:50 pm
door Mireille
Ik ben blij dat ik besloten heb eerst even te oefenen.
Cakepops maken is niet zo makkelijk als dat het er uit ziet zeg! Er liggen er twee om te proeven op het aanrecht, die gaan zo naar Ronald, ik ben overtuigd. Lekker is het wel.
Morgen nog maar wat plakken chocolade kopen, en een emmertje geduld. Zondagochtend nog maar eens proberen. Nu bedtijd. Màn, wat is het laat!
Geplaatst: vr jan 28, 2011 10:52 pm
door Sinder
echt? wat vind je zo lastig dan? Je kunt het best een klein maar diep bakje, schaaltje oid gebruiken, zodat je maar 1 keer hoeft te dopen.
Geplaatst: za jan 29, 2011 8:37 am
door Mireille
De verhouding cake/botercrème bijvoorbeeld. Of hoe hou ik de chocolade goed warm. Ik dacht in mijn naïviteit ook dat één plak chocolade wel genoeg was voor de pops uit één cake.
Nu blijven de cakepops te zacht, er zit totaal geen structuur in. Als ik dat in de chocolade wil dopen, ja je kunt je het slagveld wel voorstellen denk ik. En dan koelde ook de chocolade nog weer te hard af, terwijl ik de bak chocolade wel in heet water had gezet.
Lastig dus...
Wat wèl goed ging, en dat leek mij het lastigste, is het tempereren van de chocolade. Die twee cakepops waar chocolade overheen zat, dat zag er keurig uit. Totdat ik de cakepops op een bordje wilde leggen, toen viel de hele boel weer uitelkaar.
Geplaatst: za jan 29, 2011 11:38 am
door Sinder
Ok, ik verkruimel de cake, ik gebruik meestal ong 4 cupcakes die ik over heb bijvoorbeeld. Er gaat echt maar een klein beetje "vocht" in om de cake te binden, misschien 2 eetlepels. Dan kneed ik het en rol ik balletjes. Die balletjes gaan in de vriezer, ongeveer 15 min. Ondertussen smelt ik de chocola, ongeveer 3 plakken tegelijkertijd omdat je gewoon genoeg moet hebben om te dopen. En dan heb ik ongeveer 12-15 cakepops denk ik. Je tempereert de chocola dus na het opwarmen, roeren roeren en blijven roeren. Dan kun je er ook langer wat mee.
Als dat klaar is, kunnen de balletjes uit de vriezer. Die zijn dan vrij hard maar niet bevroren. De stokjes doop je snel in de chocola en druk je tot halverwege in de pops. Daarna gaan ze bij mij weer de koelkast of zelfs de vriezer weer in en haal ik ze per 4 eruit.
Ik doop ze 1 keer onder in de chocola en tik ze af door op mijn hand te tikken. Je moet idd wel snel werken, blijven roeren en niet teveel tegelijk maken. Je kunt beter dit hele proces een paar keer doen dan in 1 keer heel veel tegelijk.
Hopelijk kom je er zo verder mee?
Geplaatst: zo jan 30, 2011 8:00 am
door Mireille
Kleinere hoeveelheden tegelijk dus. Oké. En miinder botercrème.
Ik ga het nog een keer proberen. Bedankt voor de tips.