Pagina 1 van 1
Wie kan me helpen? Update: GELUKT!
Geplaatst: za jan 22, 2011 8:51 pm
door Petra
Ik wil graag een taartje maken voor mijn oma. Die wordt binnenkort 80 jaar.
Als wij taart eten zit zij altijd aan de digestive koekjes, want dat is het enige "gebak" wat ze eet.
Taart is te zoet, vet of wat dan ook, maar misschien kan ik iets maken wat wel geschikt is voor haar. Wie helpt me even mee denken?
Een bodem van digestive koekjes moet lukken denk ik.
Is alleen verkruimelen al voldoende of zal er toch een beetje boter bij moeten?
Dan zat ik te denken aan yoghurt, maar misschien is iets van kwark beter. Maar hoe krijg ik dat stijf genoeg zodat het geheel ook echt een taartje blijft?
Het geheel kan ik natuurlijk afmaken met vers fruit. Met als resultaat een taartje waar Jesse ook lekker van mee kan smullen.
Ik kijk uit naar jullie ideeen.
Groetjes van Petra
Geplaatst: za jan 22, 2011 8:54 pm
door Emma
Een cheesecake? Dat is niet te zoet, en kun je een bodem van digestives onder maken, wel met wat boter zou ik doen. En dan inderdaad versieren met lekker fruit (je kunt de smaak van het fruit ook laten terugkomen in de cheesecake zelf, lekker!)
Geplaatst: za jan 22, 2011 8:54 pm
door Pauline
en monchou taart? maar dan met digestive bodem?
of dus kwarktaart. geen idee hoe je dat maakt. met gelatine of zo?
Geplaatst: za jan 22, 2011 9:00 pm
door Jeanet
kwark met gelatine bladen...vast wel een recept op google
monchou kan misschien ook met kersen of zo??
puddingtaart
koekje verkruimelen met boter en laten harden dan kookpudding maken...dit om em om met laag koekjes en evt beetje jam afwisselen tot je een taart hebt, opstijven laten en klaar.
Geplaatst: za jan 22, 2011 9:02 pm
door Mamarielle
Voor Lucas' eerste verjaardag had ik ook een taart speciaal voor hem gemaakt die niet te vet of te zoet was, dat vond ik nog niet nodig aangezien hij dat ook nog nooit gehad had (mooi dat hij uiteindelijk alleen het fruit op heeft gegeten, maar goed...

)
Het is een yoghurttaart:
Ingrediënten
• 90 gram volkorenbiscuitjes
• 50 gram margarine
• 3 dl volle yoghurt
• 3 blaadjes gelatine
• 1 a 2 el basterdsuiker
• seizoensfruit
• slagroom
Materialen
• Springvorm Ø 16 cm (voor een taart van Ø 24 cm hoeveelheden verdubbelen). Bakpapier.
Bereiden
Klem het bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in met wat margarine. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter in een pan en meng de koekkruimels erdoor. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Week de gelatine een paar minuten in koud water. Doe de yoghurt in een kom en voeg basterdsuiker naar smaak toe. Kook 3 eetlepels water en los de gelatine erin op. Meng de gelatine door de yoghurt en doe het in de springvorm. Dek de taart af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot hij stijf is (1 uur). Versier de taart met fruit en slagroom.
Geplaatst: za jan 22, 2011 9:08 pm
door Petra
Mamarielle schreef:
Het is een yoghurttaart:
Ik denk dat dit hem gaat worden en dan laat ik zelfs de suiker er maar uit. Versieren met slagroom zal hem ook wel niet worden en nu maar hopen dat ie in de smaak valt
Nou ja, we gaan eerst maar eens een testronde doen.
Geplaatst: za jan 22, 2011 9:13 pm
door Mamarielle
die slagroom had ik ook weggelaten inderdaad.
Succes! Ik ben benieuwd wat ze ervan vindt!
Geplaatst: zo jan 23, 2011 3:36 pm
door Petra
Mamarielle schreef:Succes! Ik ben benieuwd wat ze ervan vindt!
6 februari is ze jarig, daarna laat ik nog wel horen of ie is bevallen.
Zou wel leuk zijn, dan maak ik vaker een taartje voor haar, is toch wel gezellig als ze ook wat mee kan eten.
Geplaatst: zo feb 06, 2011 9:25 pm
door Petra
Dit is het resultaat:
De yoghurt zonder suiker, maar wel met wat mandarijn erdoor, gedecoreerd met druiven.
En hij viel in de smaak. Oma heeft de helft van het taartje vandaag al opgegeten. Met als opmerking: "Zo vind ik een taartje wél lekker"
Dat gaan we dus vaker doen. Oh ja, je kan het misschien al zien aan de druiven, maar het gaat om een taartje met een doorsnee van 16 cm.
Geplaatst: zo feb 06, 2011 9:32 pm
door Chantal
ziet er lekker uit hoor!
Geplaatst: zo feb 06, 2011 9:37 pm
door Petra
Chantal schreef:ziet er lekker uit hoor!
Hij was best zuur, bij ons proeftaartje hebben we er wat suiker overheen gestrooid en toen vonden we hem lekker

Geplaatst: zo feb 06, 2011 9:44 pm
door Chantal
haha, ja, het blijft natuurlijk een yoghurttaart!
je kunt oma volgend jaar ook gewoon een bakje yoghurt met wat fruit en een koekje erbij geven. makkelijker als er een taart van maken

Geplaatst: zo feb 06, 2011 9:48 pm
door Petra
Chantal schreef:haha, ja, het blijft natuurlijk een yoghurttaart!
je kunt oma volgend jaar ook gewoon een bakje yoghurt met wat fruit en een koekje erbij geven. makkelijker als er een taart van maken

Nee, het gaat om het idee, en ze vond het leuk om ook eens taart te kunnen eten, dus we houden het erin.
Over 4 weken weer (Jesse weigerde het trouwens te eten

, snap er niks van, die werkt alles naar binnen normaal gesproken )
Geplaatst: ma feb 07, 2011 9:12 am
door Kimmie
om het zure eraf te krijgen zou je ook nog eens een drup of meer honing kunnen proberen toe te voegen of bijv room erdoor.
Geplaatst: ma feb 07, 2011 9:32 am
door Petra
Kimmie schreef:om het zure eraf te krijgen zou je ook nog eens een drup of meer honing kunnen proberen toe te voegen of bijv room erdoor.
M'n oma vond het zo lekker, dus ik ga er niet vanaf wijken.
Voor onszelf maak ik wel wat anders

Geplaatst: ma feb 07, 2011 1:02 pm
door Mamarielle
wat fijn dat je oma het zo lekker vond en dat ze vanaf nu ook gezellig taart mee kan eten! Leuk gedaan met die druiven!
Geplaatst: di feb 08, 2011 1:33 pm
door channiemam
zo heb ik voor nynke dr eerste verjaardag ook een taart gemaakt. Bodem van volkoren biscuitjes, Heel veel verse aarbeien met joghurt gepureerd, gelatine voor het opstijven en garneren met nog meer verse aardbeien. En hij was idd erg lekker. En gezond!