ik wil voor espen's eerste verjaardag (over een klein maandje) een tiramisu taart bakken. nu herinner ik me nog van gabi dat ze cc's had gemaakt met die smaak.
ik wil een ronde taart van 26 cm doorsnee bakken en gebruik de biscuitdeegmix. ik moest er dan oploskoffie en cacao doordoen? maar hoeveel zal ik in dit geval erdoor gooien?
voor de vulling: is mascarpone loskloppen met slagroom en suiker lekker? ik wilde de zijkanten afsmeren met chocoladebotercreme en dan met grote chocovlokken bedekken, de bovenkant marsepein met dikkie dik decoratie. wat zal ik dan als tweede vullinglaag doen: iets met koffiebavarois of zou amarettomousse lekkerder zijn?
wat denken jullie?
tips gevraagd voor tiramisu-taart
Moderator: Chantal
als je een echte tiramisutaart wilt maken, zou ik er geen marsepeintaart van maken persoonlijk. De marsepein overheerst dan zo.
Op zich wat je omschrijft is hartstikke lekker natuurlijk, dat wel hoor!
In de cake zou ik dan 2-3 eetlepels koffie gooien (even proeven helpt) en hetzelfde aan cacao.
Mascarpone met slagroom en suiker is natuurlijk sowieso lekker als vulling. En ik denk dat voor de 2e laag beide dingen wel kunnen hoor! Ik zou kiezen voor de amaretto omdat je tiramisu altijd ook een alcohollaagje heeft (marsala of amaretto)
Op zich wat je omschrijft is hartstikke lekker natuurlijk, dat wel hoor!
In de cake zou ik dan 2-3 eetlepels koffie gooien (even proeven helpt) en hetzelfde aan cacao.
Mascarpone met slagroom en suiker is natuurlijk sowieso lekker als vulling. En ik denk dat voor de 2e laag beide dingen wel kunnen hoor! Ik zou kiezen voor de amaretto omdat je tiramisu altijd ook een alcohollaagje heeft (marsala of amaretto)