Pagina 1 van 1
frambozenmousse vraag
Geplaatst: vr feb 25, 2011 9:26 am
door muppet
Ik wil graag een vulling van frambozenmousse maken, maar kwam er achter dat daar gelatine in moet en dat kan nou net niet ivm vergetarisch dieet. Zou ik ook de frambozenpudding van mona kunnen gebruiken? Of is die niet lekker? Zou er ergens frambozenbavarois te krijgen zijn?
Of zijn er nog manieren om mousse te maken zonder gelatine? Of zou mascarpone met frambozenjam dan lekker zijn? Het gaat in een chocoladekapsel.
Geplaatst: vr feb 25, 2011 10:53 am
door Annemarie
Volgens mij bestaat er ook iets vegatarisch wat je i.p.v. de gelatine kunt gebruiken, weet niet hou het heet. Ik heb de mousse pas gemaakt en deze is echt heerlijk.
Geplaatst: vr feb 25, 2011 11:07 am
door muppet
bij kant en klare mousse had ik er zo ook niet aan gedacht. Zal het even nakijken.
Agar agar dus, ga ik naar op zoek.
Anders dan maar mascarpone, slagroom en frambozen, hopelijk wordt dat dan stevig genoeg.
Geplaatst: vr feb 25, 2011 11:43 am
door Annemarie
Zou ik wel gaan voor stukjes framboos, bij de mousse moet je ook frambozen pureren en dat wordt denk te vloeibaar.
Bij AH heb je trouwens doosjes bevroren frambozen te koop, handig te doseren en een restant kun je bewaren.
Geplaatst: vr feb 25, 2011 12:14 pm
door Jeanne
muppet schreef:bij kant en klare mousse had ik er zo ook niet aan gedacht. Zal het even nakijken.
Agar agar dus, ga ik naar op zoek.
Anders dan maar mascarpone, slagroom en frambozen, hopelijk wordt dat dan stevig genoeg.
Ik had voor mijn nichtje op verzoek mascarpone met frambozen, maar dan zonder slagroom, en dat was wel stevig (en best lekker) Ik had er wel frambozenjam door gedaan, geloof ik.
Geplaatst: vr feb 25, 2011 3:44 pm
door roetje
agar agar, werkt perfect
Geplaatst: vr feb 25, 2011 8:41 pm
door muppet
ok morgen dus uit op agar agar.