Corinaaaaaaaa, mooi filmpje voor rechte randjes
Geplaatst: wo jun 01, 2011 8:57 am
je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in. Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?Mieke schreef:je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in. Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Nee ik denk dat je de print dan volledig wegduwd. Dat zal niet mooi worden.Annemarie schreef:Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?Mieke schreef:je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in. Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
misschien zit ik fout hoor,Mieke schreef:Nee ik denk dat je de print dan volledig wegduwd. Dat zal niet mooi worden.Annemarie schreef:Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?Mieke schreef: je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Maar voor de andere taart kun je hem wel gebruiken.
Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
bedankt! ene hoe voorkom je dan die onderste laag al het water opzuigt? Oh afsmerenAnnemarie schreef:Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
Afsmeren doe je met iets vets (zuigt dus geen water op) en je gebruikt natuurlijk niet mega veel water. Het marsepein of fondant blijft dan aan het water plakken.Josh schreef:bedankt! ene hoe voorkom je dan die onderste laag al het water opzuigt? Oh afsmerenAnnemarie schreef:Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]dat had ik de vorige keer niet eens gedaan.
Nee, nee, nee, was het bij je hart taart? Want daar had je een deel van het kapsel niet gebruikt toch? Dan kun je inderdaad krijgen dat de vulling er wat intrekt. Heel je kapsel gebruiken dus en je taart op een taart karton zetten? Waarmee had je gevult, 't moet natuurlijk niet te dun zijn, dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld klopfix of gylatine te gebruiken.Josh schreef:dus je snijd de taart en smeer je hem eerst af met iets vettig voordat je dus de laag "lekker spul zoals die toetjes" op smeert. Vervolgens de volgende taart deel? en dan smeer je hem geheel af met iets zoals botercream om dat dan te kunnen bedekken? Heb ik het nu juist in mijn hoofd?