Corinaaaaaaaa, mooi filmpje voor rechte randjes

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Annemarie

Bericht door Annemarie »

De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in :lol: . Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
Mieke

Bericht door Mieke »

Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in :lol: . Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Mieke schreef:
Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in :lol: . Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?
Mieke

Bericht door Mieke »

Annemarie schreef:
Mieke schreef:
Annemarie schreef:De boink, boink, boink beweging, die houden we er samen met Wanda's to frot or not to frot in :lol: . Ik wil het ook proberen, maar heb maar 1 smooter..................roept MMMMMMMMMMMieke!!!!
je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?
Nee ik denk dat je de print dan volledig wegduwd. Dat zal niet mooi worden.
Maar voor de andere taart kun je hem wel gebruiken.
Annemarie

Bericht door Annemarie »

1 taart met zo'n strak randje en de andere twee niet, lijkt me ook niet wat, maar goed de bruidstaart wordt vast mijn laatste taart niet. Ben nu bezig met een uberschattig Bobje.
Suuz

Bericht door Suuz »

Mieke schreef:
Annemarie schreef:
Mieke schreef: je hebt hard genoeg geroepen, ik hoorde je.
Ik heb er zelf 2.
Dus je mag er wel 1 lenen, wanneer heb je hem nodig?
Bedenk met net dat ons bruidje een printje in het marsepein wil, lijkt me niet goed samen gaan met deze techniek.........toch?
Nee ik denk dat je de print dan volledig wegduwd. Dat zal niet mooi worden.
Maar voor de andere taart kun je hem wel gebruiken.
misschien zit ik fout hoor, ;) maar kun je niet eerst de taart dan zo maken zoals filmpje en dan pas het plaatje op plakken?
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Haha ja Suuz je zit fout (maar ik legde het ook niet heel goed uit), de bruid wil een print/patroon in de laag marsepein waarmee je de taart bekleed.
Suuz

Bericht door Suuz »

oh zo.. nee dat zat ik goed fout ;) Tja ik kom net kijken hoor, vind het wel erg gaaf allemaal...

Ik vind wel dat ze nog een erg dikke laag fondant gebruikt.. ik heb hem minstens de helft van de dikte.. Ze had het ook nog over 1cm dikke laag, dat dat niet ging lukken.. 1cm??

Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.
Gebruikersavatar
diane76
J&J SANTORINI
Berichten: 3717
Lid geworden op: ma aug 09, 2010 10:47 am

Bericht door diane76 »

Ik heb twee smoothers, maar die roze ziet er wel heel handig uit. Als ik ze allebei gebruik, dan krijg ik zo snel groeven. Waarschijnlijk druk ik net te hard, dan wordt het er ook niet mooier op!
Groetjes Diane

S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
Suuz

Bericht door Suuz »

Annemarie schreef:
Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.
bedankt! ene hoe voorkom je dan die onderste laag al het water opzuigt? Oh afsmeren :oops: dat had ik de vorige keer niet eens gedaan.
Gebruikersavatar
Esther
J&J MALEDIVEN
Berichten: 12187
Lid geworden op: do jul 29, 2010 9:08 pm

Bericht door Esther »

Haha, geweldig accent heeft ze!
Maar wat een werk zeg, zo'n taart. Het verbaast me niet dat je er niet snel een winstgevend bedrijf omheen bouwt.
Moeder van Anna (19), Lotte (17), Maartje (15), Roos (13) en Job (11)
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Josh schreef:
Annemarie schreef:
Josh schreef:Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat de onderste laag bescuit "inzakt" als je een lekkere tussenlaag instopt? Of is dat iets dat je niet een dag van tevoren kan doen?[/b]
Door een dijkje te maken, met bijvoorbeeld botercreme of witte chocopasta spuit je een rand om de taart en daar tussen verdeel je dan de vulling, dan weer biscuit, weer een dijkje, weer vulling. Als de taart klaar is smeer je hem af, op laten stijven, eventueel nog een keer afsmeren op laten stijven en dan met een mes oid gedoopt in heet water er nogmaals overheen en dan de taart bekleden.
bedankt! ene hoe voorkom je dan die onderste laag al het water opzuigt? Oh afsmeren :oops: dat had ik de vorige keer niet eens gedaan.
Afsmeren doe je met iets vets (zuigt dus geen water op) en je gebruikt natuurlijk niet mega veel water. Het marsepein of fondant blijft dan aan het water plakken.
Suuz

Bericht door Suuz »

dus je snijd de taart en smeer je hem eerst af met iets vettig voordat je dus de laag "lekker spul zoals die toetjes" op smeert. Vervolgens de volgende taart deel? en dan smeer je hem geheel af met iets zoals botercream om dat dan te kunnen bedekken? Heb ik het nu juist in mijn hoofd?
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Josh schreef:dus je snijd de taart en smeer je hem eerst af met iets vettig voordat je dus de laag "lekker spul zoals die toetjes" op smeert. Vervolgens de volgende taart deel? en dan smeer je hem geheel af met iets zoals botercream om dat dan te kunnen bedekken? Heb ik het nu juist in mijn hoofd?
Nee, nee, nee, was het bij je hart taart? Want daar had je een deel van het kapsel niet gebruikt toch? Dan kun je inderdaad krijgen dat de vulling er wat intrekt. Heel je kapsel gebruiken dus en je taart op een taart karton zetten? Waarmee had je gevult, 't moet natuurlijk niet te dun zijn, dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld klopfix of gylatine te gebruiken.

Op de leukste taarten (het forum) kun je heel veel info vinden.
Suuz

Bericht door Suuz »

Ik had banketbakkersroom tussen gedaan met 1 pakje klopfix. Ik had 2 lagen biscuit. Bij het opeten was de onderste laag spons achtig geworden, alsof het veel water had opgezogen. Verder was hij gelijkmatig ingezakt dus nog mooi recht ;) gelukkig.

Taart stond wel op karton ;) Ik had wel de gehele kapsel (biscuit??) gebruikt. Ik had alleen een halve kom over en daar nieuwe biscuit van gebakken (een ronde vorm) en was net dik genoeg voor 1 laag..

Hopelijk kom ik nu wat duidelijker over.. Geloof dat we een mis communicatie hebben.
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Nu snap ik hoor, 't is gewoon heel moeilijk uitleggen allemaal op papier. Wel raar dat het alleen bij de onderste laag was. Had de taart misschien op een nat aanrecht gestaan of zou het door de frosting kunnen komen?
Suuz

Bericht door Suuz »

Euh nee taart stond droog, maar wel in de koelkast. Misschien is dat het wel.
Plaats reactie