Pagina 1 van 1
N.a.v taart voor vrijdag ;) FOTO"S
Geplaatst: wo jun 08, 2011 6:23 pm
door Suuz
Ben ik nu ook een taartje aan het maken. Hij is nu bijna af. En ik heb foto's van enkele stappen gemaakt..
Grappig dat ik nu pas snap waarom het afSMEREN heet hihi.. Kapsel staat op te stijfen in koelkast en dan de uitgerolde fondant erover heen.. Verder komt er vlinders en bloemen op. Restant kleur enz..
Ben benieuwd hoe het resultaa(r)t word

en of hij lekker smaakt. Oh en weer had ik te veel beslag voor het bescuit over ? Nu kon ik zelfs nog een hartevorm geheel vullen.. Die zit nu ook in de diepvries

handig voor de volgende keer.
Geplaatst: wo jun 08, 2011 6:40 pm
door Jeanet
hahahah ZIEN hahahahaha
Geplaatst: wo jun 08, 2011 7:27 pm
door Suuz

Kapsel

botercream spullen klaargezet.

fondant uitgerold en vlinders mooi rechtop laten uitharden

Afsmeren.. hahahah wat een leuk werkje..

euh het zit erom, maar echt netjes nog niet.. Moet echt de zijkanten techniek nog leren

resultaa(r)t hopelijk smaakt hij lekker.. beetje wazige foto zie ik nu.
Geplaatst: wo jun 08, 2011 8:04 pm
door Jeanet
leuk hoor, die vlinder ga ik volgende keer ook doen, had ik bedacht toen ik vorige week een ijblokjes bakje kocht..en die was mooi rond voor mijn vlindertjes
komen deze uit de vlinder mold??
welke heb jij daarvoor.
ik heb 6 verschillende vlinders..
Geplaatst: wo jun 08, 2011 8:13 pm
door Suuz
Ik heb vlinder pluggers.. van PME geloof ik. Geen mold dus, meer een uitsteker. Alleen had ik iets te dun uitgerolde fondant en is de structuur wat minder op de vlinder gekomen. Maar goed les voor de volgende keer.
Geplaatst: wo jun 08, 2011 8:19 pm
door Suuz
mamawanda schreef:afsmeren heb je met zo'n flexibel siliconen ding gedaan?
Een paletmes is dan echt een aanrader, dan wordt het echt minder "smeren"
Leuk hoor, die eerste taartjes. Voor je het weet produceer je ook voor anderen

Bedankt!. Ja idd zo'n flexibel ding heb ik alleen. Ik heb mijn eerste opdracht al binnen

24 CC met een speciale logo en roomkaas frosting. De CC zitten al in de vriezer en logo is ook al klaar. Alleen als laatste nog de roomkaas frosting maken en dan "maken". Is voor de 21ste.
Geplaatst: wo jun 08, 2011 8:23 pm
door Jeanet
ik smeer af met het broodmes, de grote versie dan he waar je brood mee snijdt
Geplaatst: wo jun 08, 2011 8:59 pm
door Jolanda
ik met een pannenkoekenmes

Geplaatst: wo jun 08, 2011 10:22 pm
door Hanne
een afsmeervraag. ik heb op zo'n taartworkshop geleerd dat je heel dun moet afsmeren. maar ik zie cake boss zijn instructie en die doet het dus heel dik, maar dat wordt o zo glad.
wat zeggen jullie dik of dun?