agar agar ipv gelatine (beetje spoed)

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9635
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

agar agar ipv gelatine (beetje spoed)

Bericht door muppet »

Ik wil zo frambozemousse gaan maken met agar agar ipv gelatine. Ik begreep dat 1 gram agar agar 3 gram gelatine vervangt, maar bij sommige producten moet dat toch weer meer zijn. Iemand enig idee hoe dat zit met frambozen? En ik las ergens dat de kans bestaat dat er toch weer vocht los komt, dat moet natuurlijk niet gebeuren in de taart. Hoe zit dat? Verder nog tips voor gebruik?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Gebruikersavatar
Liselotte
J&J SANTORINI
Berichten: 2129
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:07 pm

Bericht door Liselotte »

Misschien kun je het even vragen op het forum van de vereniging voor veganisme.

http://www.veganisme.org/

Dat zijn in ieder geval die-hard agar agar- gebruikers 8)
Mama van I lias (31-10-2005), N oor* (8-10-2011) en D aniël (18-09-2012)
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Misschien ook klopfix toevoegen voor exta stevigheid? Maar waarschijnlijk ben je inmiddels klaar.
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9635
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Bericht door muppet »

ik ben nog nieteens begonnen, mijn kapsel mislukte, dus moest ik die eerst opnieuw doen... Ik durf het niet goed met agar agar. Morgen maar eens kijken wat ik dan kan verzinnen. Misschien met mascarpone en slagroom en dan een deel gepureerd en een deel in stukjes?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Plaats reactie