Pagina 1 van 1
agar agar ipv gelatine (beetje spoed)
Geplaatst: do jun 30, 2011 7:50 pm
door muppet
Ik wil zo frambozemousse gaan maken met agar agar ipv gelatine. Ik begreep dat 1 gram agar agar 3 gram gelatine vervangt, maar bij sommige producten moet dat toch weer meer zijn. Iemand enig idee hoe dat zit met frambozen? En ik las ergens dat de kans bestaat dat er toch weer vocht los komt, dat moet natuurlijk niet gebeuren in de taart. Hoe zit dat? Verder nog tips voor gebruik?
Geplaatst: do jun 30, 2011 7:53 pm
door Liselotte
Misschien kun je het even vragen op het forum van de vereniging voor veganisme.
http://www.veganisme.org/
Dat zijn in ieder geval die-hard agar agar- gebruikers

Geplaatst: do jun 30, 2011 10:09 pm
door Annemarie
Misschien ook klopfix toevoegen voor exta stevigheid? Maar waarschijnlijk ben je inmiddels klaar.
Geplaatst: do jun 30, 2011 10:33 pm
door muppet
ik ben nog nieteens begonnen, mijn kapsel mislukte, dus moest ik die eerst opnieuw doen... Ik durf het niet goed met agar agar. Morgen maar eens kijken wat ik dan kan verzinnen. Misschien met mascarpone en slagroom en dan een deel gepureerd en een deel in stukjes?