Nouja ik had hem zelf niet gemaakt, maar wel geproeft.. het is een orgasme in je mond zo zo zo ontzetten lekker!
Ik ga hem binnen enkele dagen zelf maken..
Hier het recept:
Ingredienten:
300gr melkchcolade
100gr pure chocolade
200gr basterdsuiker (donkere)
200gr roomboter
4 eieren (m)
200gr zelfrijzend bakmeel
125ml slagroom
1/2 theelepel zout
Oven op 175graden, zeef de bakmeel, 30 min de oven.
Snijd de boter in blokjes en smelt deze in een pan met een dikke bodem. Daarna voeg je de pure chocolade en melkchocolade in kleine stukjes toe. De pan zet je op een laag vuur en laat de chocoladestukjes smelten titdat de massa vervolgens zachtjes gaat koken. Blijf regelmatig roeren. Haal de pan dan van het vuur en laat de massa iets afkoelen. Doe de eieren in een kom en klopt ze lols, meng er dan de basterdsuiker en een 1/2 theelepel zout en de chocolademassa door. Spatel tot slot het bakmeel er door.
Vet een bakblik of bakvorm in (2 liter) en schep voorzichtig het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm in het midden van de oven op de rooster en bak de taart in 30 min gaar. laat de taart goed afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.
Voor het glazuur verbrokken beetje pure chocolade (hou dus een beetje over bij het maken van de taart) boven een pan, schenk de slagroom erbij en laat dit op een laag vuur al roerend smelten. Neem het glazuur van het vuur en laat het iets afkoelen voordat je het over de taart giet. Strijk de glazuur over de taart uit met een spatel en laat de taart in de koelkast verder opstrijven.
The Chocolade taart!
Moderator: Chantal