Pagina 1 van 1

taartvraagjes

Geplaatst: zo jul 31, 2011 6:24 pm
door Jolanda
kom ik weer, sorry

Rode botercreme maken, lukt dat? echt rood rood
en kan je daar mee een toef maken op cupcakes?


Is een hartvormige taart bekleden lastig?

Mijn zusje vroeg of ik taarten wilde maken, thema wit met rood (hartjes)

nog lekkere vullingen tips? die makkelijk zijn?
als ik donderdag bak, vrijdag vul en bekleed, zet ik ze dan in de koelkast voor de avond? gaat het dan niet zweten?

Geplaatst: zo jul 31, 2011 7:19 pm
door Annemarie
Hoi Jolanda,

Ik denkt dat botercreme echt rood kleuren niet lukt.

Een hartvorm is verrassend makkelijk om te bekleden.

Taart in de koelkast in een kartonnendoos en een uur voor aansnijden eruit en het deksel eraf, dan is de eventuele condens verdwenen voor het opdienen en heeft de taart een aangename temperatuur.

Zelf vind ik frambozenmousse een heerlijke vulling, lekker fris bij het marsepein;
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/4 ... zenmousse/
Met de hoeveelheden uit dit recept kun je twee ronde taarten van 25 cm met twee lagen van vulling voorzien.

Ben benieuwd naar het einsresultaat.

Geplaatst: zo jul 31, 2011 9:15 pm
door Jolanda
ik was al bang dat rood kleuren moeilijk zou zijn, het wordt zo snel roze he....

dank voor de tip
heb een hart vorm bij xenos gekocht :) nu oefenen

Geplaatst: wo aug 17, 2011 7:19 am
door Annemarie
En is het gelukt?

Geplaatst: wo aug 17, 2011 7:27 am
door Jolanda
gisteren een hart gebakken, maar die kwam er niet goed uit :(

cupcakes voor yrsa zondag gemaakt, buiten de koelkast bewaard waren ze gisteren toch echt ovchtig.... dat is niet zo als je het in de koelkast kan bewaren?

Geplaatst: wo aug 17, 2011 7:28 am
door Jolanda
dat waren deze Afbeelding

Geplaatst: wo aug 17, 2011 7:42 am
door Nancy
Van harte gefeliciteerd met je grote meiden!

Geplaatst: wo aug 17, 2011 8:21 am
door @ri
Gefeliciteerd! Alleen Riv ka is wel heel oud geworden ineens! ;-)

Geplaatst: wo aug 17, 2011 9:29 am
door Annemarie
Gefeliciteerd met de meiden. Cupcakes hoef je niet in de koelkast te bewaren, als ze bekleed zijn met marsepein of fondant bewaar je ze het best in een kartonnen doos. Het weer is echt een krim op het moment. Waarschijnlijk zijn ze vochtig geworden door het weer of omdat je ze in een plastic doos hebt bewaard.

Ik wacht in spanning het hart af (vorm goed insprayen met bakspray).

Geplaatst: wo aug 17, 2011 9:41 am
door Jolanda
ja een plastic doos, daar zaten ze in, ik heb geeneens karton
gelukkig zit de leukste taartenshop vlakbij tegenwoordig (nu nog een auto grrr)

ik heb een siliconen hart vorm, maar daar kwam hij niet uit zonder bakspray

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:05 am
door Chantal
nee klopt, ook bij siliconen moet je bakspray gebruiken..
leuke cc's! en gefeliciteerd met je grote meiden!
cc's drogen alleen maar uit in de koelkast. een kartonnetje eronder in de plastic door met eventueel wat suikerklontjes erbij had misschien wat geholpen. maar weet het niet zeker hoor.. het is gewoon te warm voor marsepein of fondant.
of de deksel eraf laten.
maar kartonnen doos is het beste, en je zit idd als het goed is dicht bij de taartenwinkel.
in een doos van 30 cm kunnen precies 16 cc's. in een doos van 34 cm passen er 25.

fijne verjaardag!

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:07 am
door Jolanda
normaal gebruik ik bij siliconen geen spray

de taarten zijn gevuld en gesmeerd, ik durf niet te bekleden
de ene taart heel hoog de ander laag en scheef (die moest eric er uithalen gisteravond)
zucht, ik moet beginnen, zo weer naar school tenslotte

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:10 am
door Chantal
nu snel bekleden, het wordt alleen maar warmer straks...
tussendoor zou ik ze in de koelkast zetten als je wat vormpjes moet maken of zo.
maar als ze vanmiddag weer een tijdje uit de koelkast komen, zullen ze toch weer een beetje vochtig worden ben ik bang.
is het eindelijk lekker weer, zitten je meiden op school en is het te warm voor taart!

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:40 am
door Jolanda
HET LUKT NIET

DE MARSEPEIN BLIJFT SCHEUREN GRRRR

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:41 am
door Jolanda
Chantal schreef:nu snel bekleden, het wordt alleen maar warmer straks...
tussendoor zou ik ze in de koelkast zetten als je wat vormpjes moet maken of zo.
maar als ze vanmiddag weer een tijdje uit de koelkast komen, zullen ze toch weer een beetje vochtig worden ben ik bang.
is het eindelijk lekker weer, zitten je meiden op school en is het te warm voor taart!
NOU, warm?
ze moeten er uit blijven, past echt niet in mijn koelkast hoor.

Geplaatst: wo aug 17, 2011 12:07 pm
door Suzanne
ik heb wel een keer botercreme blauw gemaakt, dat gaat wel hoor.
heb je de kleurstof red red?
succes, ik voel de frustraties uit je berichtje komen

Geplaatst: wo aug 17, 2011 1:39 pm
door Jolanda
ik had het rood nu nog niet nodig
de taarten zien er niet uit, helemaal opgelapt met stukjes, het is werkelijk geen gezicht

Geplaatst: wo aug 17, 2011 5:51 pm
door Chantal
oww wat jammer zeg..
echt vervelend als het niet lukt! maar de meiden zullen er vast blij mee zijn toch?

Geplaatst: wo aug 17, 2011 9:28 pm
door Jolanda
ja, die vonden het wel prima
ze zijn ook bijna op
veel extra marsepein natuurlijk


hoe kan ik dat snelle scheuren voorkomen?

Geplaatst: wo aug 17, 2011 9:51 pm
door Suuz
heb je iets gebruikt onder het marsepein terwijl je rolt?

Ik ben ook maar een beginner hoor.. Ik rol als ik klaar ben, de lap op mijn roller.

Geplaatst: wo aug 17, 2011 9:57 pm
door Jolanda
bij het rollen scheurt het al

gewoon net als altijd op een ikea mat, houten deegroller, soms wat crisco

ik maak al zo lang taarten............
alleen bij verjaardagen hoor.

Geplaatst: wo aug 17, 2011 10:02 pm
door Suuz
oh.. misschien niet genoeg het marsepein gekneden? ik zeg nu maar wat hoor..

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:07 pm
door Chantal
heb je misschien een ander merk marsepein deze keer?

Geplaatst: wo aug 17, 2011 11:10 pm
door Jolanda
nee, ook niet

Geplaatst: za aug 27, 2011 11:00 am
door Jolanda
nou pffffffffffff, foto's goed bekeken en de bovenkant kan ik wel laten zien...


Afbeelding

Afbeelding

zie je de scheuren in het marsepein? bij het roze was het heel erg, ik heb er een witte rand om heen gedaan uiteindelijk, geen gezicht vanaf de zijkant (vanaf boven ook niet trouwens)

zou ik ook te weinig hebben gebruikt? ik ben altijd wel zuinig en rol dun uit....

Geplaatst: za aug 27, 2011 12:01 pm
door Chantal
dat zou natuurlijk wel een reden kunnen zijn...
bij die roze zie ik de cake er doorheen, dat is idd wel wat dun.

maar als ik gewoon zo naar de taarten kijk, vind ik ze hartstikke leuk geworden hoor!

Geplaatst: za aug 27, 2011 12:29 pm
door Jolanda
ja bijzonder bij dat roze,
want onder blauw zit chocolade creme :)

Geplaatst: za aug 27, 2011 3:51 pm
door Chantal
die blauwe is gewoon egaal donkerder onder de marsepein haha!

Geplaatst: za aug 27, 2011 9:12 pm
door Jeanet
leuke taarten , mooie cc, een prachtige meid!

Geplaatst: za aug 27, 2011 10:59 pm
door Jolanda
de meiden hebben de kapoentjes zelf gemaakt