
morgen wordt femke 8 jaar alweer dus tijd voor een taartje.
how to:
hij komt uit betoverende taarten van Debbie brown
bekleed een cakeboard (niet gedaan kost me teveel marsepijn)
3 bolvormige cakes van 625ml (ik had 3 blanda's)
snijd een laag van een van de grotere cakes, plak ze met botercreme op elkaar en zet ze midden op eht cakeboard voor het drakenlijf. Snijd de tweede cake wat ronder voor een grote eierschaal. smeer alle cakes in met wat botercreme.
rol 125g paarse marsepijn uit en leg de twee eierschalen erop. snijd het rond af en bekleed de bovenkanten . kleur 500g fondant blauw. rol 315g uit en belkeed de grootste eierschaal. laat een naaad zitten van 2.5-4cm, til hem op en leg hem op zijn kant. snijd een kartelrand. druk de punten iets naar binnen. bekleed de kleine eierschaal ook zo met de rest van dhet blauw. vorm van restjes platte ovalen voor op de schalen kerf met een mes scheuren in en zet de schalen weg.
kleur een stukje rolfondant ter grote van een erwtje zwart en twee erwtjes wit. kleur de rest groen.
rol 185g uit en bekleed het lijf van de draak. snijd de fondant aan de randen recht af.
vorm de nek van 60g
rol een worst met een punt voor de staat 60g
rol het hoofd 155g tot een bal en druk hem rondom in voor de snuit.
plak hem op de nek met het hoofd iets gedraaid
open mond met modelleer staafje erin steken en rond draaine
vorm 2 gepunte hoorn voor de snuit, twee wenkbrauwen en neusgaten.
7g groen voor punt staart
60g groene ovalen schubben plak ze op de rug
maak de ogen
30g in tweeen voor vleugels
pootjes: rol worstjes druk ze plat en snijd ze twee keer in voor de kaluwen. plak een achterppoot aan de draak en buig ze om zodat de poot de tenen raakt. lijm de eierschaal er tegen.