lange vingers met muisjes

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9635
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

lange vingers met muisjes

Bericht door muppet »

Ik wil voor Anouk, om te tracteren op school, lange vingers met muisjes maken. Nou heb ik net een proefje gemaakt, maar de witte chocolade wil niet goed smelten. Daardoor krijg ik een hele dikke laag chocolade op de lange vinger en de koek wordt zacht. Dat is dus niet zo lekker.
Enig idee hoe het komt dat de witte chocolade niet goed smelt? Marc gaat nu naar de winkel en neemt ook van die speciale smeltchocolade mee (voor chocolade fondue), maar dat is bruin.
En hoe zorg ik er voor dat de koek niet zo zacht wordt, of is dat niet te voorkomen?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Sinder

Bericht door Sinder »

je kunt ook bij de c1000 chocoladefondue gebruiken, is ook in wit te verkrijgen!
Dorien
J&J MALEDIVEN
Berichten: 11067
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:14 pm

Bericht door Dorien »

wat raar, ik heb het ook gedaan met witte chocolade, gewoon au bain marie verwarmen. (eerst in stukjes doen natuurlijk) Dan de lange vinger in de chocolade dopen en 5 minuten wachten (bij mij droop het er namelijk af zo dun was het) en daarna door de muisjes halen. Ik heb het wel de ochtend van het tracteren gedaan want die van de dag ervoor waren al zacht geworden.
Groetjes Dorien mv F(19) en L (15)
Dorien
J&J MALEDIVEN
Berichten: 11067
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:14 pm

Bericht door Dorien »

Ik had gewoon de goedkope witte chocolade van de dirk van de broek geloof ik.
Groetjes Dorien mv F(19) en L (15)
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9635
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Bericht door muppet »

Ik had witte chocola van de super de boer. Maar Marc vond net dat die idd niet goed smelt. Hij is nu bij de C1000 boodschappen doen, eens kijken wat hij daar gevonden heeft.
Gaat de avond van te voren klaarmaken echt niet? Ik denk niet dat ik het 's ochtends voorelkaar krijg...
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Dorien
J&J MALEDIVEN
Berichten: 11067
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 9:14 pm

Bericht door Dorien »

ik had de chocolade al gesmolten van te voren en toen de volgende ochtend nog even warmgemaakt (het werd namelijk niet weer opnieuw keihard)

Het kan wel hoor, de avond van te voren maar je hebt dan alleen kans dat de lange vingers wat zachter worden.

Iedereen vond het trouwens een heerlijke tractatie.
Groetjes Dorien mv F(19) en L (15)
Gebruikersavatar
myrtheD
J&J TEXEL
Berichten: 490
Lid geworden op: di jul 27, 2010 8:47 pm

Bericht door myrtheD »

Ik had ze ook de dag ervoor gemaakt met witte chocolade, maar bij mij waren ze gewoon nog hard. Wel had ik de hele onderkant gedaan en de lange vingers er dus niet voor de helft ingedoopt (misschien dat dit nog uitmaakt met hard/zacht worden).
Mama van Mγrthe (dec 2006) en βenthe (apr 2009)
maaike
J&J TEXEL
Berichten: 341
Lid geworden op: zo aug 08, 2010 11:41 am

Bericht door maaike »

wat ook leuk en lekker is en een stuk minder bewerkelijk vind ik dan
koekjes met een laagje chocola op een bakplaat leggen en heel even in de oven
muisjes erover en af laten koelen
wij hebben ze gemaakt als tractatie op school en ook gebruikt als er kleine kinderen op kraamvisite kwamen
zelf vonden we ze trouwens ook erg lekker!
maaike mv 3 jongens en een meisje
Gebruikersavatar
Petra
J&J SANTORINI
Berichten: 2337
Lid geworden op: di jul 27, 2010 2:13 pm

Bericht door Petra »

Kan je niet gewoon witte chocoladepasta gebruiken als je zo graag chocola wil?
Wij hebben het trouwens gewoon met boter gedaan.
mv M.yrthe (juni 2005), B.en (mei 2007) en J.esse (maart 2010)
Plaats reactie