Pagina 1 van 1
lange vingers met muisjes
Geplaatst: za sep 04, 2010 9:45 am
door muppet
Ik wil voor Anouk, om te tracteren op school, lange vingers met muisjes maken. Nou heb ik net een proefje gemaakt, maar de witte chocolade wil niet goed smelten. Daardoor krijg ik een hele dikke laag chocolade op de lange vinger en de koek wordt zacht. Dat is dus niet zo lekker.
Enig idee hoe het komt dat de witte chocolade niet goed smelt? Marc gaat nu naar de winkel en neemt ook van die speciale smeltchocolade mee (voor chocolade fondue), maar dat is bruin.
En hoe zorg ik er voor dat de koek niet zo zacht wordt, of is dat niet te voorkomen?
Geplaatst: za sep 04, 2010 10:00 am
door Sinder
je kunt ook bij de c1000 chocoladefondue gebruiken, is ook in wit te verkrijgen!
Geplaatst: za sep 04, 2010 10:27 am
door Dorien
wat raar, ik heb het ook gedaan met witte chocolade, gewoon au bain marie verwarmen. (eerst in stukjes doen natuurlijk) Dan de lange vinger in de chocolade dopen en 5 minuten wachten (bij mij droop het er namelijk af zo dun was het) en daarna door de muisjes halen. Ik heb het wel de ochtend van het tracteren gedaan want die van de dag ervoor waren al zacht geworden.
Geplaatst: za sep 04, 2010 10:38 am
door Dorien
Ik had gewoon de goedkope witte chocolade van de dirk van de broek geloof ik.
Geplaatst: za sep 04, 2010 10:46 am
door muppet
Ik had witte chocola van de super de boer. Maar Marc vond net dat die idd niet goed smelt. Hij is nu bij de C1000 boodschappen doen, eens kijken wat hij daar gevonden heeft.
Gaat de avond van te voren klaarmaken echt niet? Ik denk niet dat ik het 's ochtends voorelkaar krijg...
Geplaatst: za sep 04, 2010 10:51 am
door Dorien
ik had de chocolade al gesmolten van te voren en toen de volgende ochtend nog even warmgemaakt (het werd namelijk niet weer opnieuw keihard)
Het kan wel hoor, de avond van te voren maar je hebt dan alleen kans dat de lange vingers wat zachter worden.
Iedereen vond het trouwens een heerlijke tractatie.
Geplaatst: za sep 04, 2010 2:03 pm
door myrtheD
Ik had ze ook de dag ervoor gemaakt met witte chocolade, maar bij mij waren ze gewoon nog hard. Wel had ik de hele onderkant gedaan en de lange vingers er dus niet voor de helft ingedoopt (misschien dat dit nog uitmaakt met hard/zacht worden).
Geplaatst: di sep 07, 2010 9:25 pm
door maaike
wat ook leuk en lekker is en een stuk minder bewerkelijk vind ik dan
koekjes met een laagje chocola op een bakplaat leggen en heel even in de oven
muisjes erover en af laten koelen
wij hebben ze gemaakt als tractatie op school en ook gebruikt als er kleine kinderen op kraamvisite kwamen
zelf vonden we ze trouwens ook erg lekker!
Geplaatst: di sep 07, 2010 9:30 pm
door Petra
Kan je niet gewoon witte chocoladepasta gebruiken als je zo graag chocola wil?
Wij hebben het trouwens gewoon met boter gedaan.